16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu: Sunt cu sufletul lângă Ghişe. Aş protesta cu el, dar nu-mi...

Antonescu: Sunt cu sufletul lângă Ghişe. Aş protesta cu el, dar nu-mi permite funcţia

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că este cu sufletul alături de senatorul Ioan Ghişe şi s-ar alătura protestului acestuia, pe care îl consideră unul european, însă nu-i permite funcţia de preşedinte al Senatului pe care o deţine, potrivit Mediafax.

Antonescu a fost întrebat cum vede acţiunea senatorului PNL, Ioan Ghişe, care a ales să protesteze la reuniunea PPE de la Palatul Parlamentului.

“Sunt pe deplin solidar şi în această acţiune cu domnul senator Ioan Ghişe, care este şi va fi senator al României dacă va fi ales de cetăţeni – asta ca să spulbere îngrijorările simulate de doamna Sulfina Barbu. Dacă nu ar fi impedimente de natură protocolară, aş putea chiar să mă alătur acestei acţini a domnului Ghişe, condiţia de preşedinte al Senatului face exagerat un asemenea demers. Domnul Ghişe are dreptate şi forma în care domnul Ghişe se exprimă este una cu totul şi cu totul europeană, clasică, nu e nimic ieşit din comun, nu e nimic scandalos”, a susţinut Antonescu.

În plus, liderul PNL a afirmat că este alături de Ghişe şi “cu sufletul”, apreciind protestul acestuia drept curajos şi demn. “Sunt cu sufletul alături de domnul Ghişe şi în această acţiune, care este una curajoasă, demnă, civilizată şi europeană”, a mai declarat Antonescu.

LIVE TEXT. CONGRESUL PPE, LA BUCUREŞTI: Merkel, Barroso şi Reding, în România – Congres cu LEŞINURI şi PROTESTE

În ceea ce priveşte candidatura lui Ioan Ghişe pentru un nou mandat de senator, preşedintele PNL a explicat, după conferinţa de presă, că această problemă va fi rezolvată cu ocazia Consiliului Naţional Executiv al PNL.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a venit, miercuri dimineaţă, la Palatul Parlamentului, unde are loc Congresul PPE, purtând un tricou alb pe care scrie “7.403.836 romanians dismissed Băsescu” şi “The people are sovereign”.

El a declarat presei că se va plimba pe holurile Parlamentului pentru ca participanţii la Congresul PPE să poată vedea mesajele inscripţionate pe tricolul său.

“7.403.836 Romanians dismissed Băsescu” (7.403.836 de români l-au demis pe Băsescu, n.r.), este mesajul inscripţionat pe faţa tricoului purtat de Ghişe, iar “The people are sovereign” (Poporul este suveran, n.r.) este scris pe spatele tricoului acestuia.

După întoarcerea preşedintelui Băsescu la Controceni în urma referendumului de demitere din această vară, Ghişe a protestat, în repetate rânduri, în mod similar, la Palatul Cotroceni.

Lucrările Congresului PPE au început, miercuri dimineaţă, la Parlament, cu discursuri de deschidere ale preşedintelui partidului, Wilfried Martens, şi liderului grupului PPE, Joseph Daul, precum şi de bun-venit ale liderilor PDL Vasile Blaga şi Theodor Stolojan şi preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă