15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportASUR cere DEMISIA lui Corlăţean, pentru declaraţii împotriva homosexualilor

ASUR cere DEMISIA lui Corlăţean, pentru declaraţii împotriva homosexualilor

Aosciaţia Secular-Umanistă cere, marţi, demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean, după ce, săptămâna trecută, politicianul a deplâns normele europene privind drepturile omului, se arată într-un comunicat de presă al ASUR, remis redacţiei.

“E o problemă serioasă pentru că, în toate aceste decenii de progres material, de societăţi confortabile, mai ales în zona vestică, care au avansat într-un confort material pe care noi, în partea cealaltă a zidului Berlinului nu l-am avut, au avansat, din păcate, şi în alte direcţii. Au adoptat nişte norme, standarde la nivel european pe care şi nou-veniţii în Uniunea Europeană au trebuit să le accepte, dacă au dorit să intre, politic vorbind, în această Uniune Europeană. Ele se referă, foarte pe scurt, la o politică de nediscriminare faţă de diferitele grupuri minoritare  şi, în aceste grupuri minoritare, inclusiv relaţiile între persoanele de acelaşi sex“, a declarat Titus Corlăţean, la conferinţa susţinută de Alianţa Familiilor din România. 

Citeşte şi Proteste marţi, la Guvern, împotriva USL

ASUR atrage atenţia că politicianul a depus, în calitate de ministru, un jurământ de credinţă prin care se angajează să respecte “Constituţia şi legile ţării” şi să apere “democraţia şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor”. În plus, articolul 30 din Constituţie interzice de o manieră explicită “incitarea la discriminare”.

Astfel, organizaţia cere demisia lui Corlăţean de la Ministerul de Externe şi analizarea cazului în Comisiile pentru drepturile omului din Senat şi Camera Deputaţilor.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă