13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportCîmpeanu asigură că Ministerul Educaţiei va colabora cu DNA

Cîmpeanu asigură că Ministerul Educaţiei va colabora cu DNA

Ministerul Educației va furniza "cu siguranță toate informațiile autorităților competente"cu privire la proiectul "Internet în şcoala ta" anchetat de DNA, a declarat, luni, ministrul Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

De asemenea, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze faptul că nu se afla la conducerea Ministerului când s-a implementat acest program. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au făcut percheziţii la sediile SC 2K Telecom SRL, care aparţine lui Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiţă, şi la SC Avitech Co. SRL, ambele din oraşul Voluntari, potrivit unor surse judiciare. 

Citeşte şi: UPDATE: Fratele lui Sebastian Ghiță, prezent la perchezițiile DNA, după care va fi audiat. Prejudiciul, 33 de milioane de euro

Percheziţiile au loc într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu o licitaţie a Ministerului Educației Cercetării şi Tineretului, din 2013, pentru proiectul "Internet în şcoala ta", finanţat integral din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 33 de milioane de euro.

Contractul a avut o valoare de 119.840.000 de lei, fără TVA, o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni. Proiectul prevedea conectarea a 2.446 de şcoli la internet.

​Citeşte şi: Ce a spus Victor Ponta despre programul "Internet în şcoala ta"

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...
Ultima oră
Pe aceeași temă