16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloş: Vom lansa un studiu de fezabilitate pentru a vedea dacă...

Dacian Cioloş: Vom lansa un studiu de fezabilitate pentru a vedea dacă se justifică o autostradă spre Belgrad. Partea sârbă prevede un astfel de proiect

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş s-a întâlnit cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, la Prefectura Timiş, în cadrul unei întâlniri oficiale pentru a parafarea mai multor documente care întăresc relațiile dintre România și Serbia, scrie Agerpres.

”Am vrut să dăm un semnal că această relație dintre Serbia și România este una de durată, una consistentă, dincolo de durata guvernelor, de culorile politice. Serbia nu este doar un vechi prieten al României, dar așa cum am ajuns amândoi și astăzi la concluzia că Serbia și România au potențial și trebuie să devină și parteneri economici cu consistență pe viitor”, a adăugat Cioloș.

În cadrul acestei întâlniri la nivel înalt, Cioloş a declarat că în perioada imediat următoare va fi lansat un studiu de fezabilitate de ambele părți ale frontierei româno-sârbe pentru a vedea dacă se justifică realizarea unei autostrăzi care să facă legătura cu Belgrad, capitala țării vecine.

”În mod clar, va trebui să ne gândim într-un fel structurat pe viitor și la interconectarea dintre Serbia și România, din punct de vedere al infrastructurii. Am discutat (cu premierul sârb n.red.) și despre ceea ce putem face în viitor. Noi avem un Master Plan (pe transporturi, n.r.) deja aprobat care, din păcate, în momentul de față nu prevede o autostradă de legătură spre Belgrad, dar prevede un drum național, pe când pe cealaltă parte sârbă, ei prevăd o autostradă. Vom analiza și noi posibilitatea eventual de a adapta lucrurile, în măsura în care în urma studiului de fezabilitate pe care vrem să-l lansăm și de-o parte și de alta a frontierei în perioada imediat următoare ajungem la concluzia și de partea noastră că se justifică o autostradă”, a detaliat premierul Dacian Cioloș, într-o declarație de presă comună cu omologul sârb, Aleksandar Vucic.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă