17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportDragnea: Legea votului prin corespondență ar putea fi validată miercurea viitoare

Dragnea: Legea votului prin corespondență ar putea fi validată miercurea viitoare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, la sfârșitul primei ședințe a noii conduceri a partidului, că s-a discutat despre legea votului prin corespondență și că aceasta va fi supusă votului în Parlament miercurea viitoare.

”Așa cum am spus, amendamentul luat ca legea votului prin corespondență să fie adoptată în maxim trei săptămâni este dus la îndeplinire. Miercurea viitore este votul final și va merge la promulgare”, a declarat Dragnea, în conferința de presă de după ședință.

Citește și: Gorghiu: Votul prin corespondență intră, luni, pe ordinea de zi a Senatului

Declarația vine să confirme ceea ce a spus Alina Gorghiu, co-președintele PNL, în weekend, la Baia Mare. Șefa liberalilor susținea că proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondență va intra, luni, pe ordinea de zi a Senatului. 

Legea votului prin corespondență se adresează cetățenilor români cu drept de vot, care au domiciliul sau reședința în străinătate și este unul dintre subiectele fierbinți ale ultimului an, după scandalul izbucnit la alegerile prezidențiale din 2014. Legea reglementează exercitarea dreptului de vot prin corespondență, la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților (2016), pentru președinția României (2019) și pentru europarlamentarii români (2019). 

 

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă