14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFirea: Lucrările la clădirea Primăriei Capitalei vor fi finalizate în august

Firea: Lucrările la clădirea Primăriei Capitalei vor fi finalizate în august

Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că lucrările la sediul PMB de pe bd. Regina Elisabeta se vor finaliza pe 31 august, precizând că nu intenţionează să prelungească închirierea imobilului de pe Splaiul Independenţei, anunţă Agerpres

“La această clădire s-a lucrat şase ani, patru ani pentru consolidare şi doi pentru modernizare. (…) Îmi doresc foarte mult să ne întoarcem aici. (…) Mi s-a garantat de către constructori că lucrarea va fi finalizată pe 31 august, iar în septembrie se poate aduce mobila, se face recepţia simultan cu procesul de aducere a mobilierului şi cel mai târziu probabil în octombrie atât Consiliul General, cât şi funcţionarii şi primarul general să lucreze în această clădire istorică. (…) 280.000 de euro chiria pe lună este o suma importantă şi nu intenţionez să prelungesc acest contract de chirie, voi solicita consilierilor generali să fie de acord ca în timpul cel mai scurt să ne mutăm să lucrăm în acest spaţiu, mai ales că este un loc adecvat pentru o Primărie Generală. (…) În decembrie se va finaliza şi parcarea”, a spus Firea, care a vizitat sediul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru a constata stadiul lucrărilor de renovare şi consolidare. 

Potrivit acesteia, din septembrie s-ar putea lucra în sediul de pe bd. Regina Elisabeta. 

“Eu am venit special astăzi aici pentru a vedea cu ochii mei dacă această lucrare poate să fie finalizată aşa cum mi s-a transmis şi cum prevede contractul. Din câte îmi spun domnii directori, se poate să se lucreze din septembrie în această locaţie”, a afirmat Firea. 

Ea a menţionat că miercuri seara va deveni primar general în funcţie. 

“Acum sunt primar general ales, nu am acces la aceste documente săptămâna aceasta (…) ceea ce ştiu eu din informaţii transmise de anumiţi angajaţi ai Primăriei – că este un contract de chirie ce a fost semnat acum 6 ani, nu s-au mai plătit ultimele chirii, cam de cinci luni, s-a schimbat proprietarul, nu mai este firma grecească ce a avut iniţial în proprietate acel imobil, imobilul este preluat de banca la care avea un credit acea societate, nu cred că ne putem permite să cumpărăm acel imobil şi nu cred, din câte am înţeles, că există posibilitatea ca banii plătiţi pe chirie până acum să fie consideraţi avans pentru plata acelei proprietăţi, pentru că acest lucru nu îl doreşte banca”, a explicat Firea. 

Gabriela Firea a afirmat că, dacă Primăria ar deveni proprietara clădirii de pe Splaiul Independenţei, aceasta ar trebui să nu fie sediul PMB. 

“Şi dacă Primăria Generală, Consiliul General vor deveni proprietarii acelei clădiri, ea poate fi întrebuinţată în alte scopuri. (…) Vreau să văd contractul, dacă într-adevăr se prevede posibilitatea ca după un număr de ani în care Primăria Generală a achitat chiria să devină şi proprietar”, a declarat Firea. 

Ea a spus că i s-a părut cam mare biroul primarului general şi că din acesta nu vor lipsi o icoană, câteva fotografii ale copiilor săi şi biblia. “Pentru toate lucrările viitoare eu am propus (…) şi vreau să mă ţin de cuvânt – toţi cei care îşi asumă lucrări publice trebuie să accepte în contracte penalităţi foarte mari în cazul în care doresc prelungirea acelor termene de finalizare”, a adăugat Firea. 

La rândul său, managerul de proiect din partea firmei de consultanţă, Dragoş Mocanu, a menţionat că lucrările de modernizare a sediului PMB sunt finalizate în proporţie de 85%. 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă