15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăLifestyleAvancronică. Steaua - ASA Târgu Mureș: Meciul care poate da campioana. Miză...

Avancronică. Steaua – ASA Târgu Mureș: Meciul care poate da campioana. Miză financiară uriașă!

Steaua – ASA Târgu Mureș este meciul sezonului în Liga I, partida de pe Arena Națională, de miercuri, de la ora 21.30, putând da numele viitoarei campioane a României. O luptă a orgoliilor, dar și una pentru multe milioane de euro, partida se anunță spectaculoasă.

Steaua se află la doar un punct avans în fața mureșenilor, iar meciul din etapa a 29-a ar putea tranșa lupta pentru titlu în cazul unei victorii, indiferent a cui va fi aceasta. Diferența de puncte dintre cele două a scăzut în retur, după ce la pauza de iarnă steliștii aveau 13 puncte în avans, astfel că meciul de pe Arena Națională, dar și ultimele 5 etape se anunță de foc. Pentru FC Steaua acesta ar fi titlul cu numărul 55, în timp ce târg-mureșenii ar fi campioni pentru prima dată în istorie.

Urmărește aici Live Text Steaua – ASA Târgu Mureș: miercuri, ora 21.30

Miză financiară uriașă

Cu o rețetă financiară de zeci de milioane de euro, asta datorită banilor veniți din participările în Liga Campionilor, meciul ar trebui să fie o luptă pe viață și pe moarte. Echipa care va lua titlul în acest an va câștiga, în cazul unei calificări în grupele Ligii Campionilor, nu mai puțin de 20 milioane euro. La acești bani se adaugă banii din drepturi de difuzare a Ligii I, plus alte venituri asociate cu titlul de campioană, ceea ce ar duce suma la peste 30 milioane euro. Cu acești bani, ASA ar putea începe o frumoasă poveste de succes, după cum a fost și cazul CFR-ului, echipă care însă a suferit o cădere abruptă de pe cele mai înalte culmi.

Pentru Steaua banii ar ajuta în continuare clubul să aibă o situație financiară stabilă, în caz contrar echipa putând avea mari probleme.

Citește și Steaua – ASA Târgu Mureș: Cine arbitrează meciul sezonului. Mureșenii, în pericol

Ce jucători folosesc Gâlcă și Ciobotariu

Costel Gâlcă are o situația mult mai dificilă la Steaua, față de poziția ocupată de Liviu Ciobotariu, la ASA. Cu un vestiar greu de ținut în frâu, Gâlcă va trebui să găsească cel mai bun 11, fiind nevoit să lase pe bancă jucători cu reale calități. Cu toate că nici ASA nu duce lipsă de jucători de valoare, banca de rezerve a lui Ciobotariu nu este la fel de ofertantă precum cea a lui Gâlcă. 

Cele două mari absențe ale Stelei vor fi Paul Papp și Raul Rusescu, ambii accidentați, care cel mai probabil vor rata tot restul sezonului. De cealaltă parte, la ASA este incertă participarea lui Mureșan, accidentat în urmă cu 4 zile. 

Echipă probabilă Steaua: Arlauskis – Guilherme, Varela, Tamaș, Râpă – Breeveld, Prepeliță – Tănase, Chipciu, Prepeliță – Țucudean.

Echipă probabilă ASA: Stăncioiu – Sepsi, Bejan, Gonzalez, Feussi – N’Doye, Mureșan/Gorobsov/Voiculeț – Zicu, Bumba/Voiculeț, Hora – Axente.

Valoare loturi, conform transfermarkt.com: Steaua (37,1 milioane euro), ASA (11,95 milioane euro).

Steaua, în corzi, în retur! Forma după 11 meciuri: 

Steaua – 5 victorii, 2 egaluri, 4 înfrângeri; +4 (golaveraj); +17 puncte.

ASA – 9 victorii, 2 egaluri, 0 înfrângeri; +13 (golaveraj); +29 puncte.

Istoric dueluri Steaua – ASA:

În turul campionatului, cele două s-au întâlnit în cadrul etapei a 12-a, atunci când elevii lui Gâlcă pierdeau cu 0-1, pe terenul mureșenilor. Meciul a fost însă unul controversat, după ce deciziile arbitrului, contestate ulterior, i-au favorizat pe ardeleni.

Cele două echipe au jucat până acum de 6 ori și nu au remizat niciodată, scorul întâlnirilor directe fiind de 4-2 pentru campioană. Cele mai mari victorii au aparținut Stelei, 3-1 (2012, șaisprezecimi Cupa României), respectiv 2-0 (2011, Liga I). Golaverajul din cele 6 partide este de 7-3, pentru steliști.

Cote la pariuri

Două dintre cele mai mari case de pariuri, bwin.com și bet365.com, au următoarele cote: 1.62/1.61 (Steaua), 3.60 (egal), 5.50/6.00 (ASA).

Ce meciuri urmează pentru cele două

Steaua: Dinamo (deplasare, 3 mai), Concordia (acasă, 10 mai), FC Brașov (deplasare), Botoșani (acasă), CSMS Iași (deplasare).

ASA: Viitorul (acasă, 2 mai), Gaz Metan (deplasare, 10 mai), Petrolul (acasă), Astra (deplasare), Oțelul (acasă).

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă