17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăLifestyleBurleanu: Liga a II-a ar putea fi televizată. Șanse mari pentru o...

Burleanu: Liga a II-a ar putea fi televizată. Șanse mari pentru o singură serie

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că Liga a II-a ar putea fi televizată dacă numărul echipelor va fi redus iar cele două serii vor fi contopite în una singură. Al doilea eșalon ar putea avea o singură serie chiar din sezonul 2015-2016.

Burleanu a spus că pentru ediţia 2015-2016 a Ligii a II-a s-au înscris 27 de cluburi, însă dacă se vor retrage minim 5 echipe până la data de 29 iulie atunci se va renunța la cele două serii și se va crea una singură. 

Citește și FRF a stabilit lista cluburilor care vor evolua în Liga a III-a. Câte echipe va avea eșalonul al treilea

“Până la data limită s-au înscris 27 de echipe în Liga a II-a care au fost repartizate în două, Seria I cu 13 echipe, Seria a II-a cu 14 echipe. Sistemul de joc este cel de până acum, play-off/play-out. În acelaşi timp, le-am transmis cluburilor, iar luni acest lucru va fi întărit şi din punct de vedere regulamentar, că o echipă care începe competiţia şi se retrage ulterior, atunci ea va fi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic în judeţul respectiv. Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică dacă ele conştientizează că au şanse mari să se retragă pe parcusul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a. Până acum regulamentul era sancţiune cu retrogradare în eşalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur pentru a nu afecta competiţiei”, a spus Burleanu, conform Mediafax.

El a menţionat că preşedinţii cluburilor din Liga a II-a au fost de acord cu micşorarea numărului de echipe din sezonul 2016-2017. “O decizie importantă luată azi este că începând cu ediţia 2016/2017 Liga a II-a să se dispute într-o singură serie cu 22 de echipe, iar ediţia 2017-2018 într-o serie cu 20 de echipe”, a precizat oficialul.

FRF ar putea organiza licitaţia pentru vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a, susţine Burleanu. “Aproape în totalitate membrii cluburilor prezenţi azi au spus că e în regulă ca licitaţia de vânzare a drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a să fie organizată de FRF. Şi implicit ca drepturile TV să fie cedate federaţiei. Şi bineîneţeles, federaţia îşi oferă doar suportul pentru organizarea licitaţiei, fără să fie interesată de niciun comision sau altceava”, a explicat preşedintele.

Ediţia de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a va începe la 29 august.

Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă