22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleDie Welt: Blatter ar fi COMANDAT un articol negativ despre președintele UEFA

Die Welt: Blatter ar fi COMANDAT un articol negativ despre președintele UEFA

Președintele demisionar al Federației Internaționale de Fotbal, Joseph Blatter, ar fi comandat un articol foarte negativ despre președintele Uniunii Europene de Fotbal, Michel Platini, pe care instanța mondială l-a transmis mai multor redacții de publicații, a anunțat, duminică, jurnalul Die Welt, potrivit Agerpres

Portretul, intitulat “Platini: un schelet în dulap”, spune despre președintele UEFA că a fost “unul din cei mai mari magicieni ai balonului pe care l-a văzut Europa vreodată”, dar nu “suficient de mare” pentru a fi președintele FIFA dacă privim spre Qatar”, a precizat jurnalul german.

Citește și: Joseph Blatter şi-a anunţat demisia de la șefia FIFA, după 4 zile de mandat!

Motivul lui Blatter

Blatter ar fi comandat articolul pentru a pune o piedică ambițiilor lui Platini, fostul său prieten. 

“Cel mai surprinzător lucru este de a ști cine este în spatele textului: Blatter ar fi comandat personal acest articol pentru a frâna ambițiile lui Platini, fostul său prieten și, mai nou, cel mai bun inamic al său, în perspectiva unei candidaturi la președinția FIFA”, notează Die Welt.

Citește și: Sepp Blatter, vizat de o anchetă a procurorilor americani

“Un text critic la adresa fostului internațional francez nu este de fapt surprinzător”, adaugă Die Welt, reamintind că Platini a votat pentru Mondialul din Qatar, iar fiul său a obținut la puțin timp după aceea un loc de muncă.

Articolul, semnat de un apropiat al lui Blatter

Articolul a fost scris de Thomas Renggli, un colaborator apropiat al lui Blatter, adaugă publicația.

Președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, a afirmat, sâmbătă, în paginile cotidianului olandez Volksrant, că președintele UEFA, Michel Platini, l-ar fi amenințat cu închisoarea pentru a-l descuraja să candideze la alegerile de la FIFA care s-au desfășurat în luna mai.

Această amenințare voalată ar fi fost făcută de Platini fratelui lui Sepp Blatter, la Zurich, cu câteva ore înainte de votul care a dus la realegerea lui Blatter la conducerea Federației Internaționale de Fotbal. Sepp Blatter a așteptat apoi patru zile pentru a anunțat că demisionează și își pune mandatul în joc, ca reacție la ampla anchetă de corupție lansată de justiția americană și care îi vizează pe mai mulți responsabili ai forului internațional.

Conform AFP, o sursă apropiată lui Michel Platini a calificat sâmbătă aceste afirmații făcute de Blatter drept “poveste regizată”. “Este una din ultima serie de tentative de la Zurich pentru a distrage atenția lumii de la adevăratele probleme cu care se confruntă FIFA”, a precizat sursa, adăugând că “președintele UEFA nu va da credit acestor minciuni ridicole răspunzându-le”.

 

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă