17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăLifestyleGALERIE FOTO. Barcelona - Sevilla, supermeciul din Supercupa Europei. Georgienii nu au...

GALERIE FOTO. Barcelona – Sevilla, supermeciul din Supercupa Europei. Georgienii nu au mai trăit așa ceva!

Ediția cu numărul 40 a Supercupei Europei, câștigată de Barcelona cu scorul de 5-4 în fața Sevilliei, a oferit cea spectaculoasă partidă din istoria competiției. Disputată într-una dintre cele mai exotice capitale europene, Tbilisi, Supercupa le-a oferit georgienilor un reagal fotbalistic.

Barcelona, câștigătoarea Ligii Campionilor și Sevillia, deținătoarea titlului în Liga Europa, au disputat Supercupa cu cele mai multe goluri marcate în timpul regulamentar de joc, din istorie. Cu toate că echipa lui Messi părea să câștige meciul la pas, conducând la pauză cu 3-1, după ce a fost condusă cu 1-0, iar în prima parte a reprizei secunde având 4-1, Sevillia a reușit cea mai spectaculoasă revenire dintr-o finală de cupă europeană.

Citește și Barcelona a cucerit Supercupa Europei, după ce a învins Sevilla. Cea mai spectaculoasă ediție din istorie

Luis Enrique, tehnicianul Barcelonei și Unai Emery, antrenorul Sevilliei și totodată persoana cu cele mai multe prezențe pe banca tehnică în Liga Europa, au oferit înainte de toate un duel al tehnicienilor, cei doi contracarându-și mutările aproape pe tot parcursul meciului, la fel cum se întâmplă pe o tablă de șah. În cele din urmă introducerea lui Pedro, jucător cu prea puține șanse la Barcelona și în căutarea unei noi echipe, s-a dovedit a fi mutarea câștigătoare.

Citește și TOP 10 Lucruri despre Supercupa Europei Barcelona – Sevilla. Visul românesc, războiul cu Rusia și panorame amețitoare

Lionel Messi a fost fără îndoială jucătorul care a înclinat balanța în favoarea Barcelonei, nu atât prin dubla marcată în primul sfert de oră al meciului, cât mai ales prin jocul făcut la centrul terenului, reușind deseori să țină ocupați adversarii, ceea ce a dus la crearea de spații pentru coechipierii săi. Pedro a fost din nou jucătorul decisiv al Barcelonei pentru a doua oară într-o Supercupă. Cu toate acestea o despărțire a sa de Barcelona este iminentă, mai ales că Neymar, absent la Tbilisi din cauza unei accidentări, este titularul de drept.

De cealaltă parte, Supercupa Europei a marcat nașterea unei mari echipe: FC Sevillia. Echipa lui Emery, care a cucerit ultimele două Ligi ale Europei, este una dintre cele mai în formă grupări din fotbalul mare. Sevillia, specializată deja în întoarceri incredibile de scor (Liga Europa), chiar dacă a pierdut meciul cu Barcelona, se anunță o prezență puternică în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, acolo unde va evolua din toamnă.

Supercupa Europei a fost cea mai importantă competiție fotbalistică organizată vreodată în Georgia. Meciul a avut loc pe stadionul lui Dinamo Tbilisi.

 

 

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă