25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăLifestyleTOP 10 Lucruri despre Supercupa Europei Barcelona - Sevilla. Visul românesc, războiul...

TOP 10 Lucruri despre Supercupa Europei Barcelona – Sevilla. Visul românesc, războiul cu Rusia și panorame amețitoare

FC Barcelona și Sevilla se duelează, marți, de la ora 21.45, în Supercupa Europei la fotbal, la Tbilisi, capitala Georgiei. Câștigătoarea Ligii Campionilor și deținătoarea trofeului Liga Europa se vor întâlni în ediția cu numărul 40 a Supercupei continentale.

FC Barcelona a câștigat deja trei trofee în sezonul 2014-2015, după ce a luat pe rând, campionatul, Cupa și Liga Campionilor. Supercupa, cu toate că se dispută între cele două campioane europene ale sezonului trecut, este de fapt primul trofeu al ediției 2015-2016.

Vezi în galeria foto de mai sus TOP 10 Lucruri DEOSEBITE despre finala Supercupei Europei de la Tbilisi 

Catalanii lui Luis Enrique vor avea de înfruntat FC Sevilla, deținătoarea titlului în Liga Europa. Absențe notabile nu vor avea loc în primul 11 ale celor două echipe, cu excepția lipsei lui Neymar. Pe de altă parte, Barcelona a câștigat majoritatea meciurilor în care Neymar nu a evoluat, mai ales că potențialul ofensiv al catalanilor este cel mai mare de la ora actuală din Europa.

Citește și Barcelona a cucerit Supercupa Europei, după ce a învins Sevilla. Cea mai spectaculoasă ediție din istorie

De cealaltă parte, Sevilla vine după un sezon foarte bun, în care deși a terminat pe locul 5 în Spania cucerirea Ligii Europa i-a adus un loc în grupele Ligii Campionilor. Echipa lui Unai Emery a reușit recordul de a cuceri Liga Europa pentru a patra oară, având câte 2 titluri consecutive.

Barcelona are de jucat două Supercupe în decurs de o săptămână, mai întâi competiția europeană (marți, ora 21.45), după care turul Supercupei Spaniei (vineri, ora 23.00, cu Bilbao).

Citește și Ponta şi premierul Estoniei merg la Tbilisi, la Supercupa Europei

Barcelona a cucerit de 4 ori trofeul, din 8 ediții disputate. Sevilla a ridicat o singură dată Supercupa Europei (2006) și a fost învinsă în alte două ediții (2007, 2014).

Supercupa Europei se dispută la Tbilisi, de la ora 21.45, pe stadionul „Boris Paichadze Dinamo Arena”, care are o capacitate de peste 54.000 locuri.

Citește și TOP 20 “Pensionari” MILIONARI din MLS. Cât câștigă anual fotbaliști ca Pirlo sau Drogba în America

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cine este românul arestat pentru trădare, a cărui arestare a dus la expulzarea unui diplomat rus

Portalul instanțelor de judecată a publicat date din dosarul de la Curtea de Apel București, pe baza căruia un cetățean român a fost arestat...

Ciolacu a negociat cu Erdogan sabia lui Ștefan cel Mare, dar a primit sabia lu’ DaMucles

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, susține că, în timpul vizitei sale oficiale în Turcia, a negociat cu liderul...

Și-au luat revanșa pentru eșecul din finala Europa League! Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania

Bayer Leverkusen, noua campioană din Bundesliga, a realizat eventul, după ce a cucerit Cupa Germaniei. „Farmaciștii” s-au impus în finală cu scorul de 1-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă