12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleNoi dezvăluiri şi imagini despre decesul fotbalistul Patrick Ekeng. Ce a declarat...

Noi dezvăluiri şi imagini despre decesul fotbalistul Patrick Ekeng. Ce a declarat medicul lui Dinamo la audieri

Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, a fost audiat duminică, la Poliţia Capitalei, în cazul morţii fotbalistului Patrick Ekeng, la ieşire acesta declarând că a respectat protocolul în momentul în care jucătorul s-a prăbuşit pe teren. “Am respectat protocolul. Asistenţa medicală de urgenţă o asigură ambulanţa”, a spus presei medicul. 

Citeşte şi: EXCLUSIV. De ce nu a putut fi SALVAT fotbalistul Patrick Ekeng, încă de la faţa locului. S-au respectat sau nu protocoalele de intervenţie?

Bătineanu a arătat că, în momentul în care i-a acordat îngrijiri lui Ekeng pe teren, acesta nu era în stop cardio-respirator. “Nu era nevoie de resuscitare pe teren. Ekeng avea puls şi respira. Din câte am înţeles de la ambulanţieri i s-a pus şi monitorul, avea şi pulsoximetru care indică saturaţia de oxigen. La spital a ajuns cu fibrilaţie ventriculară. Când l-au transportat cu targa, a intrat în fibrilaţie ventriculară. Nu a mai avut puls după o oră şi jumătate. Am eliberat căile respiratorii. M-am asigurat de funcţiile vitale. Avea puls, respira, dar gura era încleştată şi i-am asigurat respiraţia. Nu imi este teamă de anchetă, de ce să îmi fie teamă? Daca putea fi salvat? Nu pot să spun eu. Probabil putea, eu ştiu!?”, a spus medicul dinamovist. 

VIDEO CU ULTIMELE CLIPE DIN VIAŢA LUI PATRICK EKENG

 

 

Acesta şi-a amintit că semnele de stop cardio-respirator au apărut în ambulanţă, cu puţin timp înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca. Atunci, Bătineanu i-a făcut fotbalistului masaj cardiac extern. Tot duminică, la Poliţia Capitalei au fost audiaţi şi reprezentanţi ai Ambulanţei Puls. 

Citeşte şi: Patrick Ekeng a MURIT. Cum a fost tragedia comentată în presa internațională

Monique Chantal, sora lui Ekeng, a vorbit cu jurnaliştii de la BBC şi a oferit un indiciu preţios. În ultima perioadă, Ekeng s-a simţit foarte obosit: ”I-a spus celui mai bun prieten că nu se simte în stare să joace. A zis că este foarte obosit. Patrick era foarte generos, un gentleman. Este foarte dureros, a lăsat în urmă o familie – este ca un coşmar”, a dezvăluit pentru BBC Monique Chantal, sora lui Ekeng, potrivit prosport.ro.

Nana Falemi, fost jucător de origine camerunză al Stelei, e dezamăgit de faptul că autopsia se va produce abia luni (pentru că INML nu are program de funcționare în weekend), în aceste condiţii fiind şanse mici să se mai găsească o eventuală substanţă în corpul lui Ekeng. În general acest gen de medicamente care le sunt administrate sportivilor dispar din organism foarte repede, tocmai pentru a se evita depistarea lor în cazul testelor, crede Falemi. “Până luni eventualele substanţe pot dispărea din corpul lui… Şi aşa nu vom şti niciodată poate adevărul. La noi controale se fac, dar chiar dacă se fac, pentru mulţi nu este important acest lucru şi iau energizante interzise”, a spus Falemi pentru ProSport, citat de digisport.ro.

Citeşte şi: Tribut pentru ”sportul-rege”. Patrick Ekeng a murit. Cine a mai plătit cu viața privilegiul de a juca fotbal

Ofiţeri de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au deschis o anchetă în cazul morţii fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng. La dosarul cauzei au fost ataşate şi înregistrări video ale incidentului şi au fost solicitate şi alte înregistrări ale unor camere de supraveghere instalate în zona stadionului. Anchetatorii au dispus şi efectuarea unei autopsii medico-legale, care va fi făcută luni, la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”.

Şi Ministerul Sănătăţii, dar şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI au deschis propriile anchete. În urma verificărilor efectuate sâmbătă la firma privată care deţinea ambulanţa, s-au constatat neregului “serioase”, a declarat Secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

“Ce pot să spun până acum e că s-au găsit nişte nereguli serioase, dar nu mă pronunţ până ce nu am raportul final al colegilor. Aceste nereguli înseamnă că cineva nu a respectat regulamentele şi legislaţia sau după ce a obţinut o autorizaţie a modificat ceva şi nu a respectat mai departe ce la momentul autorizării a fost vizibil că este corect”, a spus Arafat. În acest caz, Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor în cazul doctorului de la Ambulanţa Puls care i-a acordat îngrijiri jucătorului dinamovist.

Fotbalistul a murit vineri seară, la vârsta de 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre echipele Dinamo Bucureşti şi FC Viitorul Constanţa. Agerpres aminteşte că mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. El fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme. În acest caz au apărut contradicţii legate de condiţiile morţii sportivului, suporteri dinamovişti susţinând că ambulanţa a intervenit cu întârziere.

 

 

 

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă