13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFOTO. Reacții din lumea fotbalului la moartea lui Patrick Ekeng. Prieteni și...

FOTO. Reacții din lumea fotbalului la moartea lui Patrick Ekeng. Prieteni și rivali au venit pe Stadionul Dinamo pentru a-i aduce omagii

Întreg sportul românesc este în doliu, după decesul dinamovistului Patrick Ekeng. Jucătorii Echipei FC Steaua, Rapid și Concordia, au fost la Stadionul din Ștefan cel Mare pentru a-i aduce un omagiu.

Aproape toate cluburile din Liga I de fotbal au transmis, prin intermediul reţelelor de socializare sau al site-urilor oficiale, mesaje de condoleanţe după decesul mijlocaşului camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo, survenit vineri seara. 

Jucătorii şi antrenorii echipei Concordia Chiajna au adus, sâmbătă, un omagiu fotbalistului Patrick Ekeng pe gazonul Stadionului Dinamo, acolo unde în urmă cu o seară jucătorul camerunez şi-a pierdut viaţa. 

Jucătorii echipei de fotbal Steaua Bucureşti, în frunte cu antrenorul Laurenţiu Reghecampf, au păstrat sâmbătă la prânz un moment de reculegere, în memoria lui Patrick Ekeng, pe gazonul stadionului din Şoseaua ”Ştefan cel Mare”. 

Fotbaliştii echipei bucureştene au aprins pe gazon câteva lumânări. La final, Laurenţiu Reghecampf şi jucătorii săi şi-au făcut cruce şi au ieşit de pe iarbă aplaudând, în amintirea celui care a fost mijlocaşul camerunez. 

Clubul Sportiv Dinamo s-a alăturat acestor mesaje emoţionante: ”O drama teribila loveşte #FamiliaDinamo! Fotbalistul Patrick Claude Ekeng a decedat în această seară, după ce s-a prăbuşit inconştient în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul Constanţa. Transportat la spital, jucătorul în vârstă de numai 26 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti transmite condoleanţe familiei, colegilor şi suporterilor dinamovişti! Odihneşte-te în pace, Patrick Ekeng!” 

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că decesul jucătorului dinamovist Patrick Ekeng este un ‘accident grav’, iar acum toţi oamenii din fotbal trebuie să se asigure că nu va mai avea loc un astfel de incident, potrivit Agerpres

Citește și: EXCLUSIV. De ce nu a putut fi SALVAT fotbalistul Patrick Ekeng, încă de la faţa locului

‘Vă daţi seama că tuturor ne pare rău şi un asemenea caz nu este binevenit. Dar trebuie să analizăm foarte bine lucrurile, să vedem ce avem de făcut de acum încolo şi nu să căutăm vinovaţi, să vedem cine a fost de vină, ce s-a întâmplat… Este un accident grav, a murit un copil, un jucător important al lui Dinamo şi trebuie să ne asigurăm că de acum încolo nu vom mai avea parte de asemenea evenimente’, a spus tehnicianul. 

Acesta a adăugat că nu este de acord cu criticile la adresa staff-ului medical al echipei Dinamo şi a personalului de pe Salvare. ”Cei de pe Salvare, cei de la Dinamo, cei de la Viitorul, toţi oamenii încercau să ajute. Nu cred că a existat un om care nu voia să ajute. Şi dacă vezi pe stradă un om căzut tot te duci să ajuţi. Deci, eu nu sunt de acord cu lucrurile astea, să dăm vina pe Salvare sau pe cineva”, a menţionat Reghecampf. 

Citește și: Patrick Ekeng a MURIT. Putea să fie salvat? Poliția a deschis dosar penal

Totodată, preşedintele clubului de fotbal AFC Botoşani, Cornel Şfaiţer, şi-a manifestat, sâmbătă, regretul faţă de tragedia care a avut loc vineri seară pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, în partida dintre Dinamo Bucureşti şi Viitorul Constanţa, potrivit Agerpres

Acesta a declarat că atât jucătorii FC Botoşani, cât şi staff-ul tehnic şi oficialii clubului sunt solidari cu echipa Dinamo după decesul lui Patrick Ekeng. 

Citește și: Tribut pentru ”sportul-rege”. Patrick Ekeng a murit. Cine a mai plătit cu viața privilegiul de a juca fotbal

“Întreg fotbalul românesc, întreg sportul românesc este în doliu după ceea ce s-a întâmplat aseară (n.r.- vineri). Dumnezeu a vrut ca aşa să se întâmple. Nu s-a întâmplat pe un teren de Liga a treia. S-a întâmplat în Bucureşti, chiar lângă Spitalul Floreasca şi jucătorul nu a putut fi salvat”, a afirmat Şfaiţer. 

Citește și: Patrick Ekeng a murit. Mesajul cutremurător lăsat de dinamovist pe un cont de socializare

Oficialul echipei FC Botoşani şi-a manifestat acordul faţă de decizia Ligii Profesioniste de Fotbal de amânare a partidelor din Liga 1. Formaţia botoşăneană se află deja la Bucureşti, ea trebuind să joace sâmbătă seară contra Concordiei Chiajna. Meciul a fost reprogramat pentru marţi.

Citește și: Patrick Ekeng a murit. LPF a decis amânarea etapei a 10-a din play-off și play-out

De asemenea, partidele rămase de disputat din etapa a 10-a a play-off-ului şi play-out-ului Ligii I au fost amânate de Liga Profesionistă de Fotbal în urma decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng din timpul meciului cu FC Viitorul.

Singurul gol marcat de Ekeng în România a fost contra Stelei, în semifinalele Cupei României. 

Și Clubul spaniol de fotbal Cordoba deplânge dispariţia fostului său jucător Patrick Ekeng, decedat, vineri seară, în timpul partidei Dinamo – FC Viitorul din Liga I, şi scrie într-un mesaj publicat pe contul oficial de Twitter că nu îl va uita niciodată. 

Hector Bellerin , component al echipei engleze Arsenal, a afirmat că e ‘sfâşietor’ să vadă cum moare încă un fotbalist pe teren. ‘Dumnezeu să te odihnească, Patrick Ekeng. E sfâşietor să vezi încă un fotbalist cum moare practicând sportul pe care îl iubim’, a scris fundaşul spaniol pe Twitter. 

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), Emilian Hulubei, s-a declarat scârbit de fotbalul din România, într-o postare pe Facebook, după decesul mijlocaşului dinamovist Patrick Ekeng. 

”M-am săturat de mizeria din fotbalul nostru în care diletanţi ocupa posturi cheie în cluburi. Oameni complet nepregătiţi, veniţi din alte domenii, ne dau lecţii de cum se conduce fotbalul. Dumnezeu să-l odihnească pe Patrick Ekeng. Oare câţi fotbalişti trebuie să mai moară să schimbam regulamentele? Să obligăm cluburile să facă controale profesioniste? Nu sunt un adept al comunicării pe Facebook, dar în seara asta sunt scârbit de tot ce trăiesc în fotbalul din România, zi de zi. Sper ca la următorul Comitet Executiv al FRF să discutam aceste probleme şi să venim cu soluţii concrete, nu cu promisiuni ieftine”, afirmă preşedintele sindicatului fotbaliştilor, într-o postare pe pagina de Facebook a AFAN. 

 

 

 

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă