22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleRomânia - Grecia: Cum pot ajunge tricolorii la Euro 2016 încă din...

România – Grecia: Cum pot ajunge tricolorii la Euro 2016 încă din această seară. Vezi calculele calificării!

România are o șansă mare să se califice la Campionatul European din Franța încă de după meciul cu Grecia, disputat luni, ora 21.45, pe Arena Națională. Prima condiție va fi însă ca elevii lui Anghel Iordănescu să câștige cele trei puncte.

Toate meciurile de luni vor fi importante în stabilirea ierarhiei grupei F. Chiar dacă până la finalul campaniei de calificare vor mai avea loc încă două etape, în octombrie, România este foarte aproape de CE Franța încă de la meciul din această seară.

Cum pot avea asigurat locul 2 tricolorii: România învinge Grecia; Irlanda de Nord învinge Ungaria. Chiar dacă o victorie la Belfast nu este un rezultat ideal pentru România, în condițiile în care tricolorii încă au șanse mari la șefia grupei, acest rezultat i-ar asigura totuși echipei lui Iordănescu locul al doilea. În acest caz scenariul prin care tricolorii ar fi depășiți de maghiar este unul aproape imposibil: 2 înfrângeri pentru tricolori în ultimele etape, două victorii pentru Ungaria.

Urmărește aici LIVE TEXT România – Grecia: ora 21.45, preliminarii Euro 2016. Goana după cele trei puncte de AUR!

Este de preferat însă ca la Belfast să se termine la egalitate meciul, de asemenea cumulat cu o victorie a României pe Arena Națională, deoarece cu 5 puncte avans în fața Ungariei, tricolorii vor avea 90% asigurat locul al doilea și mai mult de atât vor avea șanse mari chiar să-și mențină primul loc în grupă, pe care l-ar recupera după această seară.

Fără a lua în calcul rezultatele din celelalte partide, o victorie în meciul cu Grecia le-ar asigura tricolorilor cel puțin locul al treilea în grupă, care va duce la baraj.

Citește și Tricolorii lui Iordănescu țintesc spre victorie în duelul cu Grecia. Avancronică preliminarii Euro 2016

În cel mai rău scenariu, dacă tricolorii pierd sau chiar fac un egal cu Grecia, devine important și rezultatul din meciul Finlandei cu Insulele Feroe. De aceea o remiză între cele două țări ar fi tot un rezultat care să-i asigure României, chiar și în aceste condiții, locul al treilea.

România se află deja cu un picior în grupele Euro 2016, însă o victorie cu Grecia ar cântări decisiv, iar ultimele două etape ar fi foarte ușor de abordat de către echipa lui Iordănescu.

După duelul cu Grecia, România va întâlni Finlanda, tot pe Arena Națională, pe 8 octombrie și Insulele Feroe, în deplasare, pe data de 11 octombrie.

Vezi aici Clasamentul grupei F înaintea duelului România – Grecia

 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă