12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportIohannis: Nu este de ajuns să ne opunem defrișărilor ilegale. România...

Iohannis: Nu este de ajuns să ne opunem defrișărilor ilegale. România nu poate avea viitor fără rădăcini | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a plantat un puiet, cu prilejul marcării Zilei Naționale a Pădurii, subliniind că acțiunile de împădurire trebuie sprijinite.

„Am plantat primul puiet cu prilejul marcării pentru întâia oară, în România, a Zilei Naționale a Pădurii! Nu este de ajuns să ne opunem defrișărilor ilegale, ci trebuie să sprijinim și acțiunile de împădurire. România nu poate avea viitor fără rădăcini!”, a transmis șeful statului.

El le-a mulțumit totodată tuturor celor care fac eforturi pentru împădurirea României.

Ziua națională a pădurilor este sărbătorită, începând cu anul 2017, la 25 martie, zi ce se află în intervalul „Lunii plantării arborilor” (15 martie-15 aprilie).

Propunerea legislativă prin care se instituie Ziua Națională a Pădurilor, începând cu anul 2017, a fost adoptată de Senat, la 27 septembrie 2016, și de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, la 28 februarie 2017.

La 20 martie 2017, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede instituirea acestei Zile și care are ca scop creșterea gradului de responsabilizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare. Totodată, potrivit legii, autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, administratorii pădurilor proprietate publică a statului, ocoalele silvice private, împreună cu autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale, pot organiza manifestări și acțiuni publice dedicate sărbătoririi acestei Zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă