15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA

Klaus Iohannis, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA

UPDATE 16:40  La întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia Congresului Statelor Unite ale Americii au fost abordate teme de interes comun legate de parteneriatul strategic politico-militar și de securitate între România și SUA, colaborarea în cadrul NATO și participarea României la amplasarea, la Deveselu, a sistemului de apărare antibalistic, precum şi situația tensionată din Ucraina, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

O atenție deosebită a fost acordată investițiilor americane în România, președinte Klaus Iohannis sublinind, în acest context, că România oferă oportunități foarte bune pentru investițiile străine și că procesul de eradicare a corupției reprezintă un pas important în atragerea investitorilor care caută un mediu de afaceri stabil și corect, se mai scrie în comunicatul Palatului Cotroceni.

***

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, la ora 14.15 cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii condusă de președintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor Mac Thornberry, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, și premierul Victor Ponta se va întâlni cu delegația Congresului SUA, condusă de Mac Thornberry, la ora 16.15, în Salonul Alb al Palatului Victoria. 

Citește și: EXCLUSIV. Iohannis l-a numit secretar al CSAT pe consilierul lui Băsescu

Mac Thornberry în calitate de președinte al Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanților are responsabilitatea de a supraveghea Pentagonul, serviciile militare, agențiile Departamentelor de Apărrare, inclusiv politicile și bugetele lor, potrivit site-ului Guvernului American. 

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă