16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul de Externe explică de ce România NU este o țintă a...

Ministrul de Externe explică de ce România NU este o țintă a Rusiei

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a precizat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că țara noastră nu este o țintă a Rusiei, întrucât este membră NATO şi un atac la adresa României înseamnă un atac la adresa NATO.

"În calitatea de membru al Alianţei Nord-Atlantice, România este în perfectă siguranţă, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii", a declarat ministrul de Externe.

Însă, Aurescu a precizat că trebuie tratate cu atenţie întregul "complex al situaţiei de securitate"din vecinătate, "inclusiv astfel de mesaje", declarându-se convins că "România nu va fi o ţintă a unor eventuale lovituri preventive ale Federaţiei Ruse, pentru că asta ar însemna un atac împotriva unui aliat NATO".

În acelaşi context, ministrul de Externe a declarat că sistemul antirachetă de pe teritoriul României, "care este amplasat într-o bază românească, consacră def apt o prezenţă pe termen lung a Statelor Unite în România, ceea ce reprezintă o garanţie a faptului că România nu se mai întoarce într-o altă sferă de influenţă".

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă