16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFormula 1 2015 a rămas fără unul dintre circuite. Mare Premiu, retras...

Formula 1 2015 a rămas fără unul dintre circuite. Mare Premiu, retras din cauza problemelor financiare

Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud a fost retras din calendarul ediției 2015 a campionatului de Formula 1, din cauza numeroaselor probleme financiare.

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a confirmat miercuri, în urma publicării calendarului circuitelor din 2015, retragerea MP-ului sud-coreean, potrivit Agerpres.

FIA a retras cursa de la Yeongam din varianta finală a calendarului 2015 publicat pe site-ul său marți seara, reducând astfel viitorul sezon la 20 de Grand Prix-uri.

Conform calendarului inițial al FIA, Grand Prix-ul Coreei de Sud, a cincea etapă a sezonului, era prevăzut să se dispute pe data de 3 mai pe circuitul Yeongam, din sud-vestul peninsulei.

"Le-am spus organizatorilor constant că suntem în imposibilitatea de a reorganiza această cursă", a declarat un responsabil al Grand Prix-ului Coreei.

Pe data de 4 decembrie, un membru al comitetului organizator declarase că este greu de știut dacă Coreea de Sud va fi în măsură să organizeze din nou un Mare Premiu de Formula 1 în 2015, în ciuda faptului că această cursă apărea în calendarul publicat de FIA, fiind o decizie unilaterală a forului automobilistic internațional.

Primul Grand Prix al Coreei de Sud din istorie a fost disputat în 2010 la Yeongam. Competiția trebuia să figureze în calendarul competițional până cel puțin în 2016, cu posibilitatea de prelungire a contractului, dar din cauza marilor pierderi financiare — 170 milioane dolari la ultimele patru ediții — ea a fost retrasă din calendar în 2014.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă