12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportO firmă din Dolj a fost amendată cu 35.000 de lei după...

O firmă din Dolj a fost amendată cu 35.000 de lei după ce a poluat un pârâu cu dejecții de la vaci

O firmă din judeţul Dolj a fost sancționată cu o amendă de 35.000 lei pentru că a poluat pârâul Teslui şi Valea Scheaua, un afluent al acestuia, cu dejecţii provenite de la o fermă de vaci.

"Angajaţii Secției de Gospodărire a Apelor Dolj s-au deplasat imediat la faţa locului unde au constatat că, într-o secţiune, exista un peşte mort care a fost prelevat împreună cu proba de apă şi, în următoarea secţiune, în aval, sub un pod s-au mai găsit şi alţi peşti morţi de mici dimensiuni. În urma analizelor probei de apă efectuate în Laboratorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu s-a determinat că, în apă, nu sunt produse petroliere", a precizat Camelia Barbuţu, purtător de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu.

Administratorul societăţii care deţine ferma de vaci ar fi recunoscut că apa pârâului a fost polută de lucrătorii lui, iar drept urmare firma a primit o amendă de 35.000 lei.

În plus, reprezentanţii ABA Jiu i-au impus administratorului societăţii să igienizeze cursul de apă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă