16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportParlamentarii petrec, miercuri, ultima noapte la hotel pe tariful de 8.000 lei...

Parlamentarii petrec, miercuri, ultima noapte la hotel pe tariful de 8.000 lei lunar

Parlamentarii petrec, miercuri, ultima noapte la hotelurile ale căror servicii erau plătite, din buget, cu aproximativ 8.000 de lei lunar. Ei sunt nevoiţi ca de joi fie să meargă în chirie, fie să îşi negocieze, individual sau colectiv, servicii hoteliere, suma decontată reducându-se la jumătate, transmite Mediafax.

Diminuarea la jumătate a sumei lunare decontate pentru cazarea în Bucureşti, de care beneficiau până acum parlamentarii, reprezintă unul dintre efectele adoptării Statutului deputaţilor şi senatorilor, publicat luni, 8 iulie, în Monitorul Oficial, şi care intră în vigoare după trei zile.

Noua reglementare i-a determinat pe o parte dintre parlamentari să se orienteze către piaţa liberă, unde au negociat, în nume propriu, contracte de închiriere a unor apartamente.

Alţi parlamentari au făcut negocieri colective chiar cu hotelurile la care erau cazaţi. O astfel de negociere s-a făcut chiar la Radisson Blu, au relatat pentru MEDIAFAX surse parlamentare, aleşii urmând să plătească contravaloarea serviciilor de acolo în cuantum de 4.000 de lei, adică exact cât este suma decontată de Camera Deputaţilor.

Potrivit altor surse, parlamentarii, în special senatorii, au desfăşurat negocieri colective cu hotelurile Radisson Blu şi Monte-Nelly.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă