18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportPonta acuză ”adversarii independenței noatre economice” că urmăresc blocarea măsurilor din Codul...

Ponta acuză ”adversarii independenței noatre economice” că urmăresc blocarea măsurilor din Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a scris pe Internet că toți "adversarii dezvoltării, prosperității și independenței economice" sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Codul Fiscal.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea mesajul postat de Victor Ponta pe Internet, referitor la Codul Fiscal.

"O știre care confirmă faptul că reducerea cotei standard de TVA la 19% prin noul Cod fiscal va avea un efect pozitiv similar! (…) Codul fiscal a fost adoptat prin consens politic (votat de toate partidele) și prin cea mai amplă consultare cu mediul de afaceri (în special Coaliția pentru Dezvoltarea României)! Cred că în acest moment toți adversarii dezvoltării, prosperității și independenței noastre economice sunt în stare de orice ca să blocheze aplicarea măsurilor din Cod!", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, premierul a făcut un apel la toți românii "de bună credință să facem front comun împotriva oricăror asemenea tentative evident împotriva interesului nostru ca țara și societate".

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că aprobarea Codului Fiscal va crea un deficit fiscal semnificativ, pentru care va fi foarte important, dar şi foarte dificil de găsit măsuri compensatorii.

FMI a recomandat Guvernului să ajusteze măsurile de relaxare fiscală din proiectul Codului Fiscal, întrucât tăierea cheltuielilor pentru compensarea măsurilor nu va fi suficientă să acopere golul generat la buget începând de anul viitor, conform Mediafax.

De asemenea, la finele săptămânii trecute, reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, astfel încât oficialii Fondului Monetar Internaţional nu vor mai veni în iulie la Bucureşti.

Codul Fiscal aprobat de Parlament prevede printre altele reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea "taxei pe stâlp" şi a supraaccizei la carburanţi, scăderea impozitului pe dividende, majorarea plafonului de deductibilitate pentru asigurările private de sănătate, şi dă posibilitatea primăriilor să majoreze cu 50% nivelul taxelor locale, în timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate creşte cu 500%. Din proiectul iniţial au fost eliminate scăderile cotei unice de impozitare şi CAS, propuse iniţial pentru 2019, respectiv 2018.

Cele mai citite

Abordarea și Sprijinul pentru Tinerii Care Trăiesc cu Această Tulburare

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică caracterizată prin prezența ticurilor motorii și vocale persistente. Acesta poate afecta semnificativ calitatea vieții copiilor care trăiesc...

Coaliția trebuie să reziste pentru planurile strategice de călătorie ale șefului statului

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis luptă pentru menținerea coaliției formate din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL), măcar până își...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă