13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportPonta spune că se va întâlni cu preşedintele Ucrainei şi cu premierul...

Ponta spune că se va întâlni cu preşedintele Ucrainei şi cu premierul Moldovei la Kiev

Premierul Victor Ponta a anunţat că în vizita pe care o va efectua în Ucraina se va întâlni şi cu preşedintele Petro Poroşenko şi va participa, împreună cu premierul moldovean Iurie Leancă şi cu cel ucrainean Arseni Iaţeniuk, la o trilaterală Ucraina – Republica Moldova – România, informează MediafaxPremierul a precizat că vizita are ca scop susţinerea eforturilor de dezvoltare democratică şi integrare europeană ale Ucrainei şi Republicii Moldova.

Premierul va exprima sprijinul României pentru apropierea Ucrainei de către Uniunea Europeană, au arătat sursele. Ulterior, Ponta a declarat, într-un interviu acordat CNN, că va pleca la Kiev, după ce a fost şi la Chişinău, deoarece România trebuie să transmită statelor vecine, inclusiv Ucrainei, mesajul că parcursul democratic, pro-european şi atlantic este cel corect.

Săptămâna trecută, în discursul susţinut în Adunarea Generală a ONU, Ponta a declarat că România susţine principiul suveranităţii şi al integrităţii teritoriale al tuturor ţărilor şi respinge orice formă de presiune externă asupra statelor din estul Europei care au aspiraţii de integrare europeană.

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă