18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPREMIERĂ: Ca la bacalaureat, alegerile din decembrie vor fi supravegheate video |...

PREMIERĂ: Ca la bacalaureat, alegerile din decembrie vor fi supravegheate video | TOP cele mai citite

Ministerul de Interne, condus de Dragoş Tudorache, a pregătit o hotărâre de guvern prin care alegerile parlamentare vor fi supravegheate video.

"Operatorul de calculator al biroului electoral al secției de vot asigură înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare, în scopul asigurării posibilității organismelor electorale de a verifica respectarea dispozițiilor art. 92 și art.93 din Legea nr.208/2015, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Operatorul de calculator trebuie să realizeze înregistrarea video-audio prevăzută la alin.(1) dintr-o poziție fixă, de la o distanță medie, pe un cadru general.
(3) Se interzice operatorului de calculator să realizeze copii ale înregistrării video-audio, ori să permită accesul altor persoane la înregistrare", se arată în HG-ul postat pe site-ul ministerului de Interne.

Filmarea se va face cu tablete Lenovo ale STS.

HG-ul urmează să fie dezbătut mâine, în şedinţa de guvern. Este pentru prima oară când procesul de numărare a voturilor va fi filmat, ca examul de bacalaureat. În trecut au existat numeroase suspiciuni că reprezentanţii partidelor sunt înţeleşi şi anulează buletinele de vot ale formaţiunilor care nu au reprezentanţi în secţiile de vot.

 

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă