17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportReacţa lui Cazanciuc, după sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul SRI

Reacţa lui Cazanciuc, după sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul SRI

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că în cadrul ședinței Plenului CSM nu s-a dat o explicație noțiunii de “câmp tactic”, folosită de șeful Direcției juridice a SRI, Dumitru Dumbravă, iar la acest lucru trebuie să răspundă Inspecția Judiciară, informează Agerpres.

“E o întrebare la care probabil va răspunde Inspecția Judiciară. Noi, în cadrul CSM, nu am înțeles foarte bine această noțiune de câmp tactic. Nu contest buna credință a domnului Dumbravă, dar sunt niște lucruri pe care inspecția va trebui să le clarifice în perioada imediat următoare”, a afirmat Cazanciuc, la plecarea de la CSM.

Citeşte şi: Inspecţia Judiciară va verifica dacă SRI a afectat independenţa Justiţiei

El a spus că nu cunoaște în detaliu declarația lui Dumitru Dumbravă și că speră ca Inspecția Judiciară să lămurească toate afirmațiile acestuia.

Despre posibilitatea existenței de agenți sub acoperire în rândul magistraților, ministrul a subliniat că legea este foarte clară și nu permite acest lucru.

Cazanciuc a afirmat totodată că orice suspiciune trebuie verificată, referitor la sesizarea CSAT pentru verificări în legătură cu posibili agenți acoperiți în rândul magistraților.

“Dacă sunt suspiciuni, trebuie verificate. Nu putem lăsa să planeze asupra magistraților asemenea tipuri de suspiciuni”, a punctat el.

În cazul afirmațiilor fostului șef al statului Traian Băsescu, ministrul a susținut că, din păcate, în ultimul timp, sunt din ce în ce mai multe declarații și de fiecare dată CSM a constatat încălcarea independenței.

Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă