12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportReacția procurorului general, după ce senatorul Șerban Nicolae a dat-o afară pe...

Reacția procurorului general, după ce senatorul Șerban Nicolae a dat-o afară pe reprezentanta Parchetului General din ședința în care se dezbătea OUG 14: Nu poate fi calificat acest gest în statul de drept!

Procurorul general al României a reacționat, luni, după ce președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, i-a spus reprezentantei Parchetului General, procurorul Irina Kuglay, să părăsească sala de ședință. Augustin Lazăr a declarat României Libere că „acest gest nu poate fi calificat în statul de drept”.

Într-un SMS transmis redacției, Augustin Lazăr a susținut: „Doamna procuror Irina Kuglay s-a prezentat la comisie după ce în cursul zilei am transmis ambelor Camere adrese privind interesul Ministerului Public de a fi reprezentat la dezbateri. Nu poate fi calificat acest gest în statul de drept! Conform Constituției României, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății, apără ordinea de drept, drepturile fundamentale ale cetățenilor! Doamna Irina Kuglay este procuror specializat desemnat de procurorul general într-un grup de lucru pentru a participa la dezbaterile privind OUG și modificarea Codurilor”.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Șerban Nicolae, a dat-o afară, luni seară, pe reprezentanta Parchetului General, procurorul Irina Kuglay, de la dezbaterile OUG nr 14/2017 prin care se abroga OUG 13/2017 . Irina Kuglay a precizat că instituția pe care o reprezintă a înștiințat Senatul și Comisia juridică cu privire la dorința de a participa la ședința în care se dezbătea OUG nr. 14/2017.

„Vă mulțumesc pentru atenționare, dar cred că e necesar să fac această precizare: în cursul zilei de astăzi, conducerea Parchetului General a informat conducerea Camerei Deputaților, a Senatului, precum și Comisiile juridice ale Camerelor cu privire la continuarea demersurilor noastre tradiționale de colaborare în cadrul Legislativului, atât la invitație, cât și numai ca urmare a consultării publice, prin afișarea pe site a proiectelor. A informat că dorim să participăm și a transmis la aceste niveluri cele mai înalte numele persoanelor desemnate”, a precizat, în replică, Irina Kuglay.

Șerban Nicolae a subliniat faptul că senatorii juriști nu au nevoie de „supraveghere” din partea Parchetului.

„Pe logica asta ar însemna că și noi, din dorința de a sprijini Parchetul, am putea să anunțăm dorința noastră de a participa la anchetele penale, mai ales la cele bazate pe protocoale secrete și echipe mixte. Nu e vorba de autoinvitare. V-aș ruga să înțelegeți că nu vă puteți permite niciodată ca, prin notificarea Parlamentului, să vă autoinvitați la ședințele Comisiilor. (…) V-aș ruga să înțelegeți că vă mulțumesc pentru prezență, nu e o chestiune personală. Nu are nicio legătură cu dumneavoastră. (…) E o atenționare foarte politicoasă și credeți-mă că noi ținem la respectarea unor legi și regulamente, iar faptul că dumneavoastră insistați în a-mi explica că este un lucru firesc să vă autoinvitați la Comisia juridică a Senatului mă face să cred că de fapt aveți alte gânduri. Nu avem nevoie de supraveghere. Doamnă, vă rog frumos să părăsiți sala”, a spus Șerban Nicolae.

Șerban Nicolae nu i-a permis procurorului Irina Kuglay să-și argumenteze prezența, spunând pe ton autoritar: „Chiar trebuie să mă rog de dumneavoastră să părăsiți sala? Mai faceți un dosar penal, dacă vreți”.

Alina Gorgiu (PNL) i-a prezentat scuze procurorului în numele Comisiei Juridice a Parlamentului, scuze amendate de senatorul Șerban Nicolae.


 Senatorul Șerban Nicolae: Unii luptă împotriva corupţiei doar din gură. Sunt convins că poporul român nu vrea continuarea luptei anticorupţie prin protocoale secrete

PSD a susținut, de-a lungul timpului, lupta anticorupție în adevăratul sens al cuvântului, susține președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae. În opinia sa, românii vor ca eforturile împotriva corupției să continue, însă nu prin „protocoale secrete”.


NOAPTEA MINȚII. Senatorul PSD Șerban Nicolae crede că blițul telefonului poate consuma din minutele abonamentelor de telefonie mobilă. Acesta este ditamai președintele Comisiei Juridice a Senatului | VIDEO

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, în plenul Camerei Deputaților, că lanterna telefonului consumă minute din abonamentul telecom oferite de Parlamentul României. Ba mai mult, senatorul le-a atras atenția colegilor săi să nu ridice costurile prin utilizarea lanternei, după ce parlamentarii Opoziției și-au aprins telefoanele în semn de solidaritate cu protestatarii din Piața Victoriei.


 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă