13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportHans Klemm, după întâlnirea cu deputații din Comisia pentru apărare: Am recut...

Hans Klemm, după întâlnirea cu deputații din Comisia pentru apărare: Am recut în revistă calitatea relației dintre SUA și România, în pregătirea Summitului NATO

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a discutat, marți, cu deputații din Comisia pentru apărare despe situaţia din flancul estic al NATO şi pregătirea Summitului de la Varşovia, potrivit Agerpres.

„Am avut o discuţie extrem de fructuoasă despre ceea ce se întâmplă în flancul estic al NATO. Discuţia a fost una într-un fel pregătitoare a Summitului de la Varşovia, unde noi sperăm să obţinem o prezenţă militară mai puternică în această zonă şi, de ce nu, şi pe Marea Neagră, o forţă militară care să descurajeze anumite iniţiative care au luat amploare în ultimul timp din partea celor care nu sunt membri NATO şi în special din partea Rusiei”, a declarat şeful Comisiei pentru apărare, deputatul PSD Ion Mocioalcă, la finalul întâlnirii, care a avut loc la Parlament. 

El a precizat că oficialul american a fost însoţit de şeful Departamentului apărării al SUA în România şi de ataşatul militar al SUA la Bucureşti. 

Ambasadorul Klemm a adăugat că întâlnirea a oferit oportunitatea unor discuţii privind cooperarea puternică între SUA şi România, în ceea ce priveşte apărarea militară şi securitatea.

„Întâlnirea ne-a dat prilejul să trecem în revistă calitatea relaţiei care există între SUA şi România în domeniul apărării, în pregătirea Summitului NATO care va avea loc în iulie anul acesta”, a punctat Hans Klemm. 

Reprezentanţii ambasadei SUA se întâlnesc în mod constant cu oficiali români pentru a discuta chestiuni bilaterale. Ambasadorul a mai discutat în trecut şi cu alte comisii din Parlament. 

 

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă