15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu prezintă, miercuri, propunerile la Ministerul Justiției: Există varianta de a...

Sorin Grindeanu prezintă, miercuri, propunerile la Ministerul Justiției: Există varianta de a fi un apolitic, dar există și varianta de a fi un membru din coaliția de guvernare

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, luni, că există mai multe propuneri pentru funcția de ministru al Justiției, astfel că, miercuri, numele acestora vor fi prezentate coaliția de guvernare și Comitetului Executiv Național al PSD.

„Miercuri o să venim cu aceste propuneri și la Ministerul Justiției. Există varianta de a fi un apolitic, dar există și varianta de a fi un membru din coaliția de guvernare. Eu și azi și mâine o să am întâlniri cu persoane pe care le consider eligibile în a ocupa această funcție", a declarat Sorin Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că este „extrem de posibil" să fie vorba de un ministru apolitic, punctând însă că aceasta nu este singura variantă.

În 16 februarie, premierul Sorin Grindeanu a declarat, la Bruxelles, că ia în considerare numirea unei persoane neimplicate politic la conducerea Ministerului Justiției. „Iau extrem de în serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuții cu persoane cu un puternic background. Continui să am discuții cu persoane pe care le consider eligibile. Până la mijlocul săptămânii voi face o propunere. Este posibil să fie o persoană care nu face parte din coaliția de guvernare, o persoană apolitică”, a spus premierul Grindeanu, întrebat de jurnaliști cine va locul lui Florin Iordache, după ce acesta a demisionat.

În 14 ianuarie, Sorin Grindeanu a precizat că propunerile pentru conducerea Ministerului Justiției și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, pe care le va înainta președintelui Klaus Iohannis, vor fi „de nerefuzat”. Într-o emisiune Antena 3, șeful Executivului a declarat că a avut discuții cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și cu liderii ALDE, pe tema nominalizărilor la conducerea celor două instituții.

„Am avut discuții și cu liderii coaliției astăzi și o să am discuții și în zilele următoare, astfel încât propunerile pe care le vom înainta președintelui să fie de nerefuzat", a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3, precizând că este vorba despre „o listă comună”.

Totodată, Sorin Grindeanu a fost întrebat dacă ia în considerare desemnarea unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiției. În acest context, el a răspuns: „E o variantă pe care o luăm în calcul.”

Cele mai citite

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru perioada 29 aprilie - 27 mai 2024. Astfel, conform datelor furnizate...

Nicușor Dan anunță începerea tratamentelor pentru combaterea țânțarilor

Primarul Nicușor Dan a anunțat că Compania Municipală Eco Igienizare din București a inițiat primul tratament din cele 14 programate pentru acest an, conform...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....
Ultima oră
Pe aceeași temă