12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015. Halep propune ca meciurile fetelor să se joace înaintea...

Australian Open 2015. Halep propune ca meciurile fetelor să se joace înaintea celor de la masculin

Australian Open 2015. Simona Halep, a treia favorită a turneului, a criticat modul în care au fost programate partidele de simplu și a propus ca fetele să intre pe teren înaintea băieților. Propunerea româncei este una justificată, având în vedere întârzierile produse de meciurile de la masculin.

Halep le-a propus organizatorilor ca meciurile de la feminin, din cadrul turneului de Grand Slam, să înceapă înaintea celor de la masculin, în cadrul sesiunii de seară, potrivit tennisworldusa.org.

Vezi aici Australian Open 2015. Live Text Simona Halep – Bethanie Mattek-Sands: ora 06.00, în turul al treilea

Cap de serie numărul 3, Halep a trebuit să înceapă, la ora locală 23.40, meciul din turul al doilea, din cauza partidei de simplu masculin, care a fost programată înainte și care s-a prelungit. Nadal, al treilea favorit, care a evoluat primul pe același teren, a trecut în cinci seturi de Tim Smyczek, locul 112 mondial. Meciul a durat patru ore şi 12 minute, astfel că Simona și Jarmila Gajdosova au fost nevoite să înceapă meciul aproape de miezul nopții.

Simona Halep a trecut rapid, de Gajdosova, scor 6-2, 6-2, după doar o oră și 6 minute. Cele două meciuri s-au disputat pe arena centrală Rod Laver.

În aceste condiții cererea Simonei este una justificată. Un meci de la masculin, la un turneu de Grand Slam, poate ajunge la 5 seturi, ceea ce uneori înseamnă chiar și 5 ore de joc, în timp ce meciurile de feminin se dispută la fel ca și în celelalte turnee, în maximum 3 seturi. Rareori se întâmplă ca la feminin un meci să depășească 3 ore de joc.

Simona Halep a spus că ar fi mai bine ca partidele feminine să înceapă la ora locală 07.00, în locul celor masculine. Jucătorii ATP ar avea mai puțin de așteptat după meciurile fetelor, decât trebuie să aștepte sportivele din WTA ca partidele băieților să se încheie.

În turul 3, Halep va juca împotriva americancei Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, care a trecut de Kristina Mladenovic (Franța), locul 71 WTA.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă