10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015. VIDEO. Halep, calificată în optimi după un meci dificil...

Australian Open 2015. VIDEO. Halep, calificată în optimi după un meci dificil cu Mattek-Sands, scor 6-4, 7-5. Care este următoarea adversară

Australian Open 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile turneului de Grand Slam, după ce a învins-o pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, cu scorul de 6-4, 7-5.

Românca a avut parte de un meci neașteptat de greu, având în vedere poziția ocupată în clasament de Sands, dar mai ales evoluțiile sale de anul trecut. Halep a evoluat la jumătate din potențialul său, iar asta s-a văzut în greșelile comise. Totuși nici adversara nu a solicitat-o la maximum, astfel că Simona și-a permis să comită cam toate pe erorile pe care le putea face până acum. Incredibilă a fost revenirea americancei, în setul al doilea, de la scorul de 1-5, când câștigarea meciului de către Halep părea doar o formalitate. Au urmat 4 game-uri consecutive, pe care și le-a trecut în cont Sands, iar meciul a fost dus în prelungiri.

Citește și Reacția Simonei Halep după calificarea în optimi. Ce spune de eliminarea lui Federer

 

După un meci de o oră și 31 de minute, în care adversara a luptat de la un cap la altul, pentru Halep urmează un alt meci, care poate fi dificil. În optimi, Simona o va întâlni pe Yanina Wickmayer (Belgia), 80 WTA, care a trecut de Sara Errani (Italia), cap de serie numărul 14, în trei seturi.

De asemenea, în optimi, s-a calificat și Irina Begu.

Citește și Australian Open 2015. Irina-Camelia Begu, în optimi, după 6-4, 6-4 cu Witthoeft. Următoarea adversară, de temut!

Live Text Halep – Sands: 6-4, 7-5

7-5: Game, Halep. Românca a câștigat meciul!

6-5: Break, Halep. Simona a jucat poate cele mai frumoase puncte ale meciului în acest game, pe serviciul adversarei.

5-5: Break, Sands. Simona pierde game după game. Este greu de înțeles ce se întâmplă în mintea româncei acum. Este clar că nu are probleme fizice, dar și că nu evoluează la nici 50% din potențial.

5-4: Game, Sands. Meciul s-a complicat prea mult, în condițiile în care Halep avea 5-1 pe tabelă.

5-3: Break, Sands. Este incredibil câtă determinare are americanca pentru a rămâne în joc.

5-2: Game, Sands. Probabil acesta a fost ultimul punct făcut de Sands în acest meci. Urmează să servească Halep pentru a câștiga partida.

5-1: Game, Halep. Din nou, fără replică Sands.

4-1: Break, Halep. Meciul a devenit mult mai simplu pentru Simona, care a reușit să-și demoralizeze adversara cu o serie de lovituri foarte bune, greu de scos.

3-1: Game, Halep. Cu multă ușurință și-a trecut în cont acest game, Simona.

2-1: Game, Sands. Românca a cedat ușor acest game. Halep dă impresia că nu vrea să tragă prea mult de ea în acest meci, probabil își conservă energiile pentru turul următor, unde o va întâlni pe Yanina Wickmayer, 80 WTA. Belgianca tocmai a eliminat-o pe a 14-a favorită, Sara Errani.

2-0: Game, Halep. Un game mult mai bun, făcut de Simona. Și-a plimbat mai mult adversara în teren, ceea ce s-a dovedit a fi decisiv în câștigarea punctului.

Halep nu și-a intrat în ritm nici în acest moment, chiar dacă are avantaj clar pe tabelă. Nici adversara nu o solicită extrem de mult, însă ar fi greșit ca românca să cadă în această capcană. Bethany rămâne, în ciuda locului ocupat în clasament, o jucătoare periculoasă, mai ales la fileu.

1-0: Break, Halep. Românca începe în avantaj setul al doilea, cu toate că este clar că nu va avea un joc ușor nici în această parte a meciului. În ciuda multelor mingi greșite, românca reușește să uimească și să arate de ce este numărul 3 mondial la unul dinre ultimele puncte ale game-ului. A reușit să trimit un winner de sub fileu, la o minge care părea de mult pierdută.

A început setul al doilea pe Margaret Court, cu Sands la serviciu. 

S-a încheiat primul set.

6-4: Game, Halep. După un game dificil, Simona a încheiat cu un as și și-a asigurat primul set.

Tot la această oră, Irina-Camelia Begu s-a calificat în optimi, după ce a trecut de Carina Witthoeft, din Germania, scor 6-4, 6-4.

5-4: Game, Sands. Destul de dificil acest meci pentru Halep, cu toate că românca nu pare să-și fi intrat încă în ritm.

5-3: Game, Halep. Un al doilea game alb pentru româncă.

4-3: Break, Halep. Românca preia conducerea, după ce a reușit primul break al meciului.

3-3: Game, Halep.

2-3: Game, Sands. Americanca a avut un serviciu foarte bun în acest game, în timp ce Halep a avut câteva lovituri greșite.

2-2: Game, Halep. Românca a reușit să întoarcă un scor negativ în acest game. Americanca a început deja să pună presiune, astfel că este timpul că Halep să-și scoată adevăratele arme.

1-2: Game, Sands. Românca a reușit să-i smulgă două puncte adversarei, însă asta a fost tot. Probabil Halep va forța de acum încolo, așa cum a făcut și la celelalte partide.

La Melbourne este aproape de ora 3 după-amiaza, o oră rezonabilă pentru jucătoare față de cea la care a început partida Simonei cu Gajdosova, ora locală 23.40.

1-1: Game, Halep. Românca reușește primul game alb al meciului.

0-1: Game, Sands. Americanca a avut ceva probleme la primul său serviciu, dar a reușit să facă punctul în cele din urmă. Nici Halep nu a început în forță.

Începe meciul. Sands servește prima. Ca de obicei Sands uimește prin ținută neconvențională. Poartă jambiere albe lungi și o fustă neagră.

Mai durează puțin până își termină jucătoarele încălzirea. Halep și Sands sunt deja pe teren.

În câteva minute începe meciul Halep – M-Sands.

Meciul dintre Berdych și Troicki s-a încheiat mai devreme, astfel că partida Simonei nu va mai începe la ora 6.00, ci la 5.35. Berdych, cap de serie 7, a trecut cu 6-4, 6-3, 6-4 de sârbul Viktor Troicki.

AUSTRALIAN OPEN 2015 Simona Halep, cap de serie numărul 3, joacă, vineri, de la ora 06.00 (ora României), în turul al treilea, împotriva americancei Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA.

Calificată în turul al treilea, Simona Halep urmează să evolueze împotriva numărului 258 mondial pe cea de a doua arenă a turneului, Margaret Court. Partida va fi cea de a treia, din sesiunea de dimineață, de pe acest teren. Primele două meciuri vor fi unul de simplu feminin, între Karolina Pliskova (favorita 22) și Ekaterina Makarova (10), care va începe la ora 02.00 și unul de simplu masculin, dintre Tomas Berdych (7) și Viktor Troicki. În condițiile în care la meciul cu Gajdosova, Halep a așteptat peste 4 ore pentru a se încheia meciul masculin, care se desfășura înainte, este foarte probabil ca și de această dată partida Berdych – Troicki să dureze cel puțin 2 ore. Astfel partida Simonei ar putea începe între 5.30-6.00.

Citește și Halep propune ca meciurile fetelor să se joace înaintea celor de la masculin

În ciuda locului slab ocupat în clasamentul WTA, Bethanie Mattek-Sands a avut un parcurs foarte bun la acest turneu, reușind să elimine jucătoare mai bine clasate, precum Kristina Mladenovic (Franța, 71 WTA) sau Ying-Ying Duan (China, 119 WTA).

Citește și Halep va întâlni o fost coechipieră a lui Tecău

Cele mai mari performanțe din cariera jucătoarei de 29 de ani rămân calificările în turul 4 la Wimbledon și Roland Garros. Cunoscută românilor pentru finala câștigată, la dublu mixt, la Australian Open, alături de Horia Tecău, în 2012, ea s-a mai făcut remarcată și printr-un stil mai excentric. Ea are deseori o ținută neobișnuită pentru circuitul WTA, cu jambiere înalte sau dungi de războinic pe față. Anul trecut, Sands a avut numeroase accidentări, care au ținut-o departe de terenul de tenis.

Halep a trecut în rundele precedente de Jarmila Gajdosova (Australia, 62 WTA), scor 6-2, 6-2 și de Karin Knapp (Italia, 50 WTA), scor 6-3, 6-2.

Vezi aici Programul românilor, 23 ianuarie: Când joacă Halep, Begu și ceilalți trei de la dublu

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă