12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015. Halep, în turul trei, după 6-2, 6-2 cu Gajdosova....

Australian Open 2015. Halep, în turul trei, după 6-2, 6-2 cu Gajdosova. Primele declarații. Ce loc ocupă următoarea adversară!

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la primul Grand Slam al anului, după ce a trecut de australianca Jarmila Gajdosova, cu scorul de 6-2, 6-2.

"A fost un meci dificil, nu a fost ușor. Știam că e o jucătoare puternică, are lovituri puternice, am încercat să lovesc mai bine mingile și am făcut tot ce am putut. Nu m-a afectat nimic astăzi. E dificil mereu primul tur. Am jucat la un alt nivel… Sunt în cea mai bună formă. Mă simt încrezătoare. Întotdeauna când ajung în arenă mă lupt pentru fiecare punct, știu că trebuie să câștig", a declarat Halep, după meci.

Comentatorii de la Eurosport, acolo unde a fost transmis meciul la tv, au spus că Halep, deși nu se discută foarte mult despre ea, rămâne o pretendentă la câștigarea titlului la Australian Open. "Șarapova sau Williams vor trebui să joace cel mai bun tenis al lor pentru a o putea învinge pe Halep, dacă se vor întâlni. Probabil încă nu se vorbește foarte mult despre Halep pentru că românca nu a câștigat încă un Grand Slam, iar acesta ar putea fi primul din cariera ei."

În runda următoarea Halep o va întâlni pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA. Sands este cel mai slab clasată jucătoare din turul al treilea al Australian Open. Sands mai este cunoscută și pentru faptul că a câștigat, alături de Horia Tecău, turneul de dublu mixt al acestui turneu, în 2012.

Live Text Halep – Gajdosova: 6-2, 6-2

6-2: MECI, Halep. Halep începe game-ul decisiv cu un as. După ce australianca ia două puncte, Halep reușește un nou as. Arbitrul anulează un nou as, de aceaastă dată pentru Simona.

5-2: Break, Halep. Revenind la ceea ce se întâmplă pe teren, australianca reușește câteva puncte frumoase folosind principala armă a Simonei, stânga-dreapta, împotriva româncei. Gajdosovei i-a fost anulat un as. În cele din urmă se impune românca și în acest game.

Forumurile australiene de tenis fierb la această oră, fanii australieni aducându-i tot felul de injurii numărului 3 mondial pentru victoria care se conturează în fața favoritei lor.

Fanii australieni folosesc tot felul de cuvinte urâte la adresa româncei. De asemenea pe sportingvideo.tv se vorbește despre faptul că Simona este "rea" pentru că vine din "'țara lui Dracula".

4-2: Game, Halep.

3-2: Game, Gajdosova.

3-1: Game, Halep. 

2-1: Break, Halep. Românca reușește să treacă în avantaj, punctul fiind extrem de important în economia jocului.

1-1: Game, Halep. Românca are 4 ași, față de niciunul reușit de adversară. De asemenea, Simona are cel mai bun procentaj la serviciu. Tot ea a comis și cea de a doua dublă greșeală.

0-1: Game, Gajdosova. Australianca reușește să-și adjudece primul game din acest set. 

A început setul al doilea. Servește Gajdosova.

6-2: Game, Halep. SET pentru româncă.

5-2: Game, Gajdosova. Australianca reușește să rămână în primul set. 

Gajdosova alunecă, dar nu pățește nimic.

5-1: Game, Halep. Gajdosova va servi pentru a rămâne în primul set. Simona simte foarte bine un punct care a fost în teren, astfel că a cerut challenge. Tot românca are și prima dublă greșeală a meciului.

A trecut de miezul nopții la Melbourne, Australia fiind cu 9 ore înaintea României.

4-1: Break, Halep. Românca a reușit câteva lovituri frumoase în acest game, printre care un forehand în cross. Totuși lovitura cea mai bună rămâne lungul de linie. Halep domină jocul, deși greșelile nu au fost lipsite nici din jocul său. Este posibil ca ora târzie să afecteze jocul celor două tenismane.

3-1: Game, Halep. A fost cel mai lung game al meciului. Jucătoarea cu origini slovace arată că poate pune mari probleme dacă adversarul comite erori, așa cum a făcut Halep de această dată. Totuși Gajdosova cedează repede la tactica, stânga-dreapta (plimbarea adversarului dintr-un colț în altul al terenului), a Simonei.

2-1: Game, Gajdosova. Game alb pentru australiancă. Punct surprinzător obținut de Gajdosova, având în vedere cât de ușor a cedat primele două game-uri.

2-0: Game, Halep. Numărul 3 mondial vrea să stea cât mai puțin timp pe teren, având în vedere ora târzie la care a început meciul.

1-0: Break, Halep! Românca începe foarte bine meciul, chiar dacă la Melbourne este ora 11.46 noaptea. S-a cerut și un prim challenge (proba video), poate cel mai rapid din acest turneu.

A început meciul Halep – Gajdosova, la Melbourne fiind aproape miezul nopții (fus orar +9 față de România). Australianca are primul serviciu.

Meciul Halep – Gajdosova va începe în câteva minute. Partida Nadal – Smyczek s-a încheiat cu victoria ibericului, scor 6-2, 3-6, 6-7(2/7), 6-3, 7-5.

La Melbourne este ora 23.30, astfel că Simona va juca până după miezul nopții.

——

UPDATE 13.30 Meciul Halep – Gajdosova se mai amână. Partida precedentă, Nadal – Smyczek, încă nu s-a încheiat, cei doi disputând al cincilea set.

Partida va începe la ora 14.30, deoarece setul cinci din meciul Nadal – Smyczek se prelungește. Cei doi joacă deja de 36 minute, cel mai lung set fiind al treilea (81 minute).

—–

UPDATE 12.30 La cum decurge meciul Nadal – Smyczek, partida dintre Halep și Gajdosova va începe după ora 13.00, ceea ce înseamnă o întârziere de peste o oră față de programul inițial.

Numărul 3 mondial la masculin, Nadal are mari probleme cu jucătorul american. Cei doi joacă de mai bine de două ore și douăzeci de minute și abia au ajuns la finalul setului al treilea. Partida s-ar putea încheia în 4 sau chiar 5 seturi.

Rafael Nadal a revenit în circuitul profesionist după o pauză de mai multe luni de zile, în care s-a recuperat după o accidentare.

——

UPDATE Meciul Halep – Gajdosova va întârzia cu cel puțin o jumătate de oră, în condițiile în care partida care îl precede, dintre Nadal și Smyczek, nu se va încheia în trei seturi. Halep ar urma să înceapă cel devreme la 12.30.

Scorul pe seturi în meciul Nadal – Smyczek este 1-1, astfel că meciul se va încheia în cel puțin 4 seturi.

——

Australian Open 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3, joacă, miercuri, de la ora 12.00 (ora României), în turul al doilea al Grand Slamului australian. Adversara sa va fi Jarmila Gajdosova, 62 WTA, a treia favorită a gazdelor.

Partida Halep – Gajdosova, programată a doua de pe arena centrală, Rod Laver, urmează să înceapă imediat după meciul Rafael Nadal – Tim Smyczek, de la simplu masculin. Având în vedere că partida lui Nadal va începe la 10.00, ora României, Halep este de așteptat să înceapă de la 12.00.

Numărul 3 mondial, Simona Halep încearcă să reducă, la Australian Open, din diferența care o desparte de ocupanta locului al doilea, Maria Șarapova, însă pentru acest lucru românca va trebui ca mai întâi să treacă de faza sferturilor de finală, unde se oprea anul trecut. 

O primă adversară dificilă, pe care Halep o va întâlni în acest turneu, este Gajdosova, care, în ciuda locului WTA ocupat poate fi o jucătoare extrem de periculoasă dacă este lăsată să-și facă jocul. Nu întâmplător ea a ocupat locul 25 mondial, în 2011, pierzând apoi teren din cauza unor accidentări care  au ținut-o departe de terenul de tenis. Jucătoarea cu origini slovace a revenit în circuit, iar anul 2015 l-a început în forță.

Viitoarea adversară a Simonei, care declara înaintea acestei partide că pentru ea românca va "doar o altă persoană de cealaltă parte a fileului", a trecut în primul tur de Alexandra Dulgheru, 87 WTA. 

Citește și Cine este jucătoarea care a eliminat-o pe Dulgheru

În primul tur, Halep a eliminat-o pe Karin Knapp (Italia), 50 WTA, cu scorul de 6-3, 6-2, după aproximativ o oră și jumătate de joc.

Dacă se va califica în turul al treilea, Halep va juca împotriva câștigătoarei din partida Kristina Mladenovici (Franța), 71 WTA și Bethanie Mattek-Sands (SUA), 258 WTA, meci disputat, miercuri, de la ora 07.30.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă