21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep - Gajdosova, în turul al doilea la Australian Open. Cine este...

Halep – Gajdosova, în turul al doilea la Australian Open. Cine este jucătoarea care a eliminat-o pe Dulgheru

Simona Halep, cap de serie numărul 3, va evolua în turul al doilea, la Australian Open, împotriva australiencei Jarmila Gajdosova, 62 WTA, a treia favorită a gazdelor.

Adversara Simonei a trecut, în prima rundă, de o altă româncă, Alexandra Dulgheru, 87 WTA, pe care a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4. Gajdosova este o jucătoare de origine slovacă, rezidentă a orașului Dallas (SUA), care are și cetățenie australiană. În vârstă de 27 de ani, Gajdosova nu a ratat nicio ediție a Australian Open, începând din 2006, însă niciodată nu a reușit să treacă de primul tur, până la meciul cu Dulgheru.

Gajdosova ar putea fi totuși una dintre cele mai dificile jucătoare pe care Halep ar putea-o întâlni până în sferturile de finală, în condițiile în care australianca este într-o creștere de formă, după ce a stat o perioadă de parte de terenul de tenis din cauza unor accidentări. Cu toate că în prezent stă mai bine în clasament la dublu, locul 41 mondial, ea a ocupat, în 2011, locul 25 mondial la simplu. Mai mult de atât, australianca, a eliminat, în turneele de la Sydney și de la Hobart, jucătoare mult mai bine situate în clasament: Andreea Petkovici (Germania, 13 WTA), Dominika Cibulkova (Slovacia, 10 WTA) și Ana Ivanovici (Serbia, 5 WTA).

Citește și Australian Open 2015: Gajdosova nu se sperie de Halep. "Este doar o altă persoană de partea cealaltă a fileului"

Gajdosova își leagă cea mai bună performanță la Australian Open tot de turneul de dublu, acolo unde a ajuns până în sferturi, anul trecut, ediție la care și Halep se oprea tot în sferturi, dar la simplu.

Simona va juca din nou împotriva unei adversare pe care nu a mai întâlnit-o niciodată, la fel ca și în runda inaugurală.

În primul tur, Halep a eliminat-o pe Karin Knapp (Italia), 50 WTA, cu scorul de 6-3, 6-2, după aproximativ o oră și jumătate de joc.

Cele mai citite

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....
Ultima oră
Pe aceeași temă