21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015 FINALA: Williams vs Șarapova, episodul 19. Miza uriașă și...

Australian Open 2015 FINALA: Williams vs Șarapova, episodul 19. Miza uriașă și blestemul rusoaicei în fața Serenei

Australian Open 2015: Finala primului Grand Slam al anului le va avea la fileu pe cele mai temute jucătoare de tenis din lume, Serena Williams, lider mondial și Maria Șarapova, numărul 2 WTA. Întâlnirile dintre cele două, asemenea unor derbiuri, au ajuns la cifra 19.

Actul final al Australian Open va fi primul mare meci al acestui an, confruntările dintre Williams și Șarapova fiind asemenea unui El Clasico în fotbal (Real Madrid vs Barcelona). Cu toate acestea "Masha" este una dintre jucătoarele cu cel mai slab record în fața Serenei Williams. Rusoaica, nu doar că este condusă cu 16-2 în meciurile directe, ci a pierdut și ultimele 6 finale jucate împotriva americancei.

Citește și Australian Open 2015: PerecheaTecău/Rojer a ratat calificarea în finală

Șarapova a contat în meciurile cu marea sa rivală din WTA doar la începuturile carierei sale, atunci când "Masha" a fost o surpriză pentru toate jucătoarele din circuit. Peste 10 ani au trecut de când rusoaica nu a mai câștigat un meci în fața liderului WTA. Cele două victorii obținute de Șarapova au fost două finale: Wimbledon și Turneul Campioanelor, ambele în 2004.

Duelul cu numărul 19, finala de la "Aussie", are loc sâmbătă, 31 ianuarie, pe arena centrală Rod Laver, de la ora locală 19.30 (10.30 ora României).

Citește și Halep, la întoarcerea în România: Sunt foarte mândră de ce am jucat la Australian Open și la Shenzhen

Drumul până în finală

Serena Williams a ajuns în finală după ce le-a învins pe: Madison Keys (35 WTA, SUA), 7-6 (7/5), 6-2 – semifinale; Dominika Cibulkova (10 WTA, Slovacia), 6-2, 6-2 – sferturi; Garbine Muguruza (24 WTA, Spania), 2-6, 6-3, 6-2 – optimi; Elina Svitolina (26 WTA, Ucraina), 4-6, 6-2, 6-0 –  turul 3; Vera Zvonareva (203 WTA, Rusia), 7-5, 6-0 – turul 2; Alison Van Uytvanck (104 WTA, Belgia), 6-0, 6-4 – turul 1.

Maria Șarapova a trecut de jucătoarele: Ekaterina Makarova (11 WTA, Rusia), 6-3, 6-2 – semifinale; Eugenie Bouchard (7 WTA, Canada), 6-3, 6-2 – sferturi; Shuai Peng (22 WTA, China), 6-3, 6-0 – optimi; Zarina Diyas (31 WTA, Kazakhstan), 6-1, 6-1 – turul 3; Alexandra Panova (150 WTA, Rusia) 6-1, 4-6, 7-5 – turul 2; Petra Martic (184 WTA, Croația), 6-4, 6-1 – turul 1.

Vezi și FOTO Fed Cup: Echipele pentru meciul România – Spania. Pe cine înfruntă Halep la Galați

Miză pentru titlul mondial – lupta pentru puncte în clasament

Bătălia finală de la Melbourne este una cu o miză uriașă pentru rusoaică. Șarapova are neapărat nevoie de o victorie pentru a se putea apropia de americancă în clasament, altfel, Williams își va trece în cont un avantaj care i-ar putea asigura șefia WTA cel puțin până la Roland Garros.

Finala de la Melbourne poate avea două deznodăminte în clasamentul WTA: câștigă Williams (9776 puncte) – Șarapova (8210 pct.); câștigă Șarapova (8910 pct.) – Williams (9076). În aceste condiții dacă rusoaica se va impune ea va mai avea de recuperat, în turneele următoare, doar 166 puncte. Ar fi suficient ca în următoarele turnee Șarapova să adune cu 2-3 victorii în plus față de Williams. În schimb, dacă se va impune liderul WTA în finala de sâmbătă, rusoaica va mai avea șanse mici să-și adjudece titlul, cel puțin în prima jumătate a anului.

Simona Halep, locul 3 WTA, nu are loc în această ecuație, deoarece eliminarea sa în sferturi a mărit și mai mult avansul rusoaicei în fața sa. Indiferent ce va face Șarapova în finală ea va avea cu 1639 puncte în plus.

Ultima întâlnire dintre cele două, într-un meci de Grand Slam, a fost finala Roland Garros 2013, când a câștigat americanca. Williams s-a mai impus, anul trecut, în semifinalele de la Miami (SUA) și Brisbane (Australia).

Citește și Analiza partidei Halep – Makarova: Greșeala fatală a româncei. Moment dificil în carieră, după Australian Open 2015

Cele mai citite

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...
Ultima oră
Pe aceeași temă