12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAvancronică Fed Cup: Meci istoric, la Montreal, cu Begu și Bouchard la...

Avancronică Fed Cup: Meci istoric, la Montreal, cu Begu și Bouchard la fileu

Naționala de Fed Cup a României joacă, în week-end, împotriva reprezentativei Canadei, în deplasare, în barajul Grupei Mondiale. Tricolorele au șansa unei reveniri în elita tenisului mondial, după 23 de ani.

România, condusă de căpitanul nejucător Alina Tecșor va avea șansa de a reveni în Grupa Mondială, acolo unde luptă doar primele 8 naționale din lume. Meciul dintre Canada și România, disputant între 18-19 aprilie, la Montreal, este unul din care va avea de câștigat în primul rând tenisul românesc.

Cu toate că prima rachetă a României, Simona Halep (3 WTA) va lipsi din peisaj, tricolorele vor porni cu o șansă importantă, chiar dacă, Eugenie Bouchard (7 WTA), numărul 1 al Canadei, și-a anunțat participarea cu doar câteva zile înainte de turneu. Eugenie a acceptat să joace în Fed Cup cu riscul de a-și periclita evoluția de săptămână viitoare, de la Stuttgart, acolo unde principala bătălie se va da între Halep și Șarapova.

Citește și Analiză: De ce evită Simona Halep, Serena sau Șarapova Fed Cup

Bouchard, după ce anul trecut a avut o evoluție fulminantă, ajungând până pe locul 7 mondial și disputând finala Wimbledon, are mari probleme în 2015. Anul acesta, a reușit doar un sfert de finală la Australian Open și o optime la Indian Wells, la celelalte trei turnee fiind eliminată în turul al doilea.

Echipa României: Irina-Camelia Begu (33 WTA simplu – 65 dublu, 24 ani), Alexandra Dulgheru (69 WTA simplu, 25 ani), Raluca Olaru (62 WTA dublu, 26 ani), Andreea Mitu (104 WTA simplu – 218 dublu, 23 ani).

Echipa Canadei: Eugenie Bouchard (7 WTA simplu, 21 ani), Gabriela Dabrowski (181 WTA simplu – 43 dublu, 23 ani), Francoise Abanda (260 WTA simplu – 442 dublu, 18 ani), Sharon Fichman (205 WTA simplu – 141 dublu, 24 ani).

Meciurile vor începe sâmbătă, la ora locală 13.00 (ora 19.00 în România). Partidele de duminică vor debuta de la aceeași oră. Confruntarea se va desfășura la Montreal, în Maurice Richard Arena, o sală care poate ajunge la peste 5000 locuri, unde de regulă se joacă hochei pe gheață. La acest eveniment sunt așteptați și fani români, aceștia fiind foarte mulți pe teritoriul canadian.

Citește și FOTO. Irina Begu și echipa României de Fed Cup, la dineul oficial de la Montreal

Româncele, peste canadience la tenis

Lipsa Simonei Halep de la această confruntare nu poate fi considerată decisivă pentru soarta meciului, deoarece, spre deosebire de România, care poate asigura un nivel bun al tenisului cu oricare dintre jucătoare, Canada depinde foarte mult de Eugenie Bouchard. Acest lucru s-a văzut și la partidele din primul tur al Fed Cup. Atunci Canada a fost învinsă de Cehia, scor 4-0, fără Bouchard pe teren, în timp ce România a eliminat Spania, scor 3-2, după un meci în care Irina Begu a fost eroina, iar Halep a avut o evoluție sub așteptări.

Irina Begu a devenit principala speranță a României în Fed Cup, după evoluția din partida cu Spania, în urma căreia a câștigat și o distincție, “Heart Award”. Acesta este acordat unei singure jucătoare de la fiecare nivel/regiune a Fed Cup. Pentru Grupa Mondială/Grupa a II-a (primele două eșaloane) este premiată o singură jucătoare, ceea ce înseamnă, că în primul tur, Irina Begu a fost jucătoarea cu cea mai bună evoluție din lume.

Citește și Irina Begu a câștigat Heart Award: cea mai puternică jucătoare din lume în primul tur al Fed Cup!

Baza de jucătoare a României este una mult mai consistentă decât cea a țării nord-americane. Căpitanul nejucător al Canadei, Sylvain Bruneau, a descris cel mai bine situația în care se află tenisul canadian: “Trebuie să ajungem într-o situație în care și alte jucătoare să poată purta această responsabilitate. Realitatea este că atunci când evoluezi în Grupa Mondială ai nevoie de un star, o jucătoare de top 10, dar ai de asemenea nevoie și de suport din partea celorlalte sportive. La acest capitol trebuie să lucrăm (n.r. o bază cât mai mare de jucătoare).”

Cu toate că un meci direct între Bouchard și Halep ar fi fost spre deliciul publicului, meciul dintre canadiancă și Irina Begu se anunță unul cel puțin la fel de interesant.

Citește și Bouchard a dezvăluit motivul pentru care a ales să joace împotriva României

România nu a mai evoluat în Grupa Mondială din 1992, în timp ce Canada a fost eliminată, anul acesta, din primul eșalon al Fed Cup, după ce mai participase o singură dată, în 1994. România și Canada s-au mai întâlnit o singură dată, în 1983, când Virginia Ruzici, Florența Mihai și Lucia Romanov se impuneau cu 3-0, fără să piardă un singur set.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă