12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialClasament WTA: Monica Niculescu a revenit în TOP 40. Ce loc va...

Clasament WTA: Monica Niculescu a revenit în TOP 40. Ce loc va ocupa dacă va cuceri Bucharest Open

Monica Niculescu, a treia favorită la BRD Bucharest Open, a revenit în top 40 mondial, după ce a eliminat-o pe Andreea Mitu și s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la București.

Niculescu are asigurat, o dată cu accesul în penultimul act, cel puțin locul 38 mondial. Cea mai bună clasare din carieră pentru sportiva de 27 de ani a venit în 2012, atunci când ajungea pe locul 28 WTA.

Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului de la București după ce a eliminat-o pe Mitu, 78 WTA, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-2, după două ore și cinci minute de joc.

Citește și Bucharest Open: Monica Niculescu, prima semifinalistă, după ce a trecut de Andreea Mitu

Românca are șanse mari la câștigarea trofeului, singura care îi mai poate pune probleme reale fiind Sara Errani, principala favorită, însă numai dacă aceasta se va califica în semifinale, acolo unde ar urma să joace cu Niculescu.

În cazul în care Niculescu va câștiga BRD Bcharest Open, al treilea său titlu din carieră, ea va urca până pe locul 32 mondial.

În cealaltă semifinală de la București singurul cap de serie care ar putea ajunge este Anna Schmiedlova, 60 WTA, a 7-a favorită.

Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă