15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialClasament WTA: Pe ce loc urcă Niculescu după duelurile cu Serena Williams

Clasament WTA: Pe ce loc urcă Niculescu după duelurile cu Serena Williams

Clasamentul WTA, actualizat luni, a adus modificări importante doar pentru Monica Niculescu, în timp ce Simona Halep se menține pe locul al treilea mondial. În prima sută mondială continuă să se mențină 4 jucătoare din România.

Cel mai bine clasată româncă din istorie, Simona Halep, se menține pe locul 3 mondial, însă a redus diferența care o desparte de Maria Șarapova (2 WTA), la doar 319 puncte, după cum România liberă anunța încă de săptămâna trecută. 

Citește și Clasament WTA după Miami: Câte puncte o mai despart pe Simona Halep de Șarapova și Williams

Câștigătoare a turneului de la Indian Wells și apoi semifinalistă la Miami Open, Simona Halep este tot mai aproape de locul al doilea mondial, pe care l-ar putea recăpăta până la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Următoarea româncă din clasamentul mondial este Irina-Camelia Begu, care a coborât un loc, până pe poziția 36, după ce, la Miami, a fost eliminată în turul al treilea. 

Monica Niculescu a cunoscut cea mai importantă asceniune a unei românce din prima sută mondială, săptămâna aceasta. Ea a urcat de pe locul 70 pe 62, după ce la ultimele două turnee s-a oprit în turul al doilea, în urma duelurilor cu Serena Williams.

Alexandra Dulgheru a urcat pe locul 68, după ce, la Miami, a trecut de calificări și a evoluat în primul tur al tabloului principal. Această poziție este cea mai bună ocupată de ea în ultimii trei ani.

Citește și Fed Cup: Halep, out. Bouchard, IN?

Punctele româncelor din top 100 WTA: Simona Halep (7571), Irina Begu (1339), Monica Niculescu (819), Alexandra Dulgheru (791).

În afara top 100 se mai află jucătoarele: Cristina-Andreea Mitu, care stagnează pe locul 107, Sorana Cîrstea, care a urcat 5 locuri până pe 143, Ana Bogdan, care a urcat un loc până pe cea mai bună poziție a carierei – 173, şi Patricia Maria Ţig, care a urcat 14 poziții, până pe locul 179.

La dublu, Monica Niculescu este jucătoarea română cel mai bine clasată. Ea a urcat de pe locul 49 pe 44, cu 1.710 puncte. Raluca Olaru a urcat de pe 61 pe 58, cu 1380 de puncte, iar Irina-Camelia Begu a coborât de pe 59 pe 60, cu 1265 de puncte.

Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă