23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFed Cup: Halep, out. Bouchard, IN?

Fed Cup: Halep, out. Bouchard, IN?

Echipa de Fed Cup a României va face deplasarea, în Canada, pentru cel mai important duel al tenisului românesc din ultimii ani. Totuși numărul 1 al României va lipsi la confruntarea din 18-19 aprilie.

Meciul de Fed Cup (competiție asemenea unei Cupe Mondiale a tenisului feminin) dintre România și Canada se anunță un duel dificil, mai ales după ce Simona Halep a anunțat că nu va participa. După cum declara George Cosac, într-un interviu pentru România liberă, șansele României, fără Halep, împotriva canadiencei Eugenie Buchard sunt mai mici. Iar duelul va fi unul foarte important pentru ambele națiuni, Canada luptând pentru a rămâne în Grupa Mondială, în timp ce România va încerca să facă pasul în primul eșalon al competiției, după o lungă perioadă de timp.

Citește și Liga Campionilor: HCM Baia Mare, pe urmele Oltchimului în Europa

Halep, numărul 3 mondial a spus, la întoarcerea de la Miami, că va fi nevoită să renunțe la meciul din Fed Cup deoarece în săptămâna de după va evolua la Stuttgart, acolo unde românca va începe sezonul de zgură, care va culmina cu participarea la Roland Garros. În plus, Simona are deja numărul de prezențe în Fed Cup, necesar pentru calificarea la Olimpiada de la Rio. Fiecare jucătoare trebuie să facă parte din echipa țării sale la cel puțin 2 confruntări, în cei patru ani dintre olimpiade și mai are nevoie de încă o prezență, tot la nivelul Fed Cup, în anul preolimpic (2015). Simona a jucat deja și în 2015, în confruntarea câștigată de România în fața Spaniei.

În ciuda acestui fapt, prezența Simonei, în Canada, acolo unde româncele vor avea parte de o susținere importantă din tribune, ar fi fost benefică. Românca va avea parte de o pauză de 2 săptămâni, după ultimele 2 turnee de foc (Indian Wells și Miami), iar la Stuttgart ea va avea acees liber în primul tur. Deci, cel mai probabil, românca ar avea o pauză de circa 4 zile între Fed Cup și primul său meci în Germania. În plus, dacă Bourchard va participa la meciul dintre națiuni, românca avea șansa să-și învingă una dintre rivalele de generație chiar la ea acasă.

Lipsa Simonei nu trebuie însă privită ca o tragedie. România mai are jucătoare care s-au descurcat formidabil în Fed Cup, iar pe de altă parte, o accidentare stupidă a Simonei ar putea-o priva de câteva turnee foarte importante în lupta pentru locul 2 mondial. Irina Begu va rămâne principalul pilon al echipei românești, mai ales că în partida România – Spania 3-2, ea a avut o evoluție peste cea a Simonei.

Chiar și fără Halep pe teren, Canada nu ar trebui să aibă nicio șansă, asta doar dacă nu va participa Bourchard. La meciul anterior al țării sale, înfrângerea cu 0-4 în fața Cehiei, Bouchard nu a participat și nu confirmat încă faptul că va participa nici la meciul contra României. Totuși, spre deosebire de Halep, Eugenie are nevoie de încă o selecție în echipa națională pentru a putea ajunge la Rio, acolo unde vrea foarte mult să ia o medalie.

În cazul în care va participa, Eugenie Bouchard va disputa cu siguranță unul dintre meciurile de simplu împotriva Irinei Begu. Cele două au jucat o singură dată, la Australian Open 2015, acolo unde eroina de la Galați a reușit performanța carierei prin atingerea optimilor. Canadiaca s-a impus în trei seturi, însă nu a avut parte de un meci ușor. În plus Bouchard trece printr-o scădere de formă și ar putea avea mari probleme într-un meci directu cu Begu.

Echipele finale de dinaintea confruntării vor fi anunțate în decursul următoarelor 2 săptămâni. România va alinia, cel mai probabil, o echipă formată din Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru, plus încă o jucătoare de rezervă.

Cele mai citite

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...
Ultima oră
Pe aceeași temă