18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCosac: "Fără Bouchard, Canada este clar de bătut." Ce înseamnă Fed Cup...

Cosac: “Fără Bouchard, Canada este clar de bătut.” Ce înseamnă Fed Cup pentru România

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis (FRT), spune că România are o șansă mare cu echipa Canadei, în Fed Cup. Șeful FRT le vede favorite pe tricolore chiar și dacă nu ar evolua Halep și Bouchard.

"Luăm în calcul și un meci în care principalele două jucătoare (Halep și Bouchard) să nu participe. Fără Bouchard clar Canada este de bătut, însă echipa noastră fără Simona nu va mai fi la fel de puternică, dar dacă vor lipsi ambele încă vom avea 51% șanse de câștig", a spus George Cosac, pentru România liberă, întrebat dacă tricolorele se pregătesc chiar și pentru un meci fără principalele favorite.

Citește și Ruzici: "Nu ne obsedează locul în clasament." Ce priorități are Halep, care a căzut pe 4 WTA

România și Canada se vor duela în play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, pe teritoriul canadiencelor. Eugenie Bouchard a lipsit din meciul Canadei din cu Cehia, pierdut cu 4-0. Atât Halep, cât și Bouchard vor avea un program foarte încărcat în perioada partidei din Fed Cup, dintre cele două țări, disputată între 18-19 aprilie.

Cosac spune că printre punctele forte ale României, în confruntarea cu nord-americancele, se numără și jocul la dublu. "România trebuie să mizeze pe: unitatea echipei, valoarea și performanțele fetelor, o echipă de dublu redutabilă."

Vezi aici De ce a pierdut Halep locul 3 mondial și cum îl poate recăpăta la Dubai

Șeful FRT consideră chiar mai important turneul Fed Cup, pentru România, decât Cupa Davis, asta în contextul în care cele două circuite (care ar trebui să fie la fel de importante precum cupa mondială pentru fotbal) au pierdut teren în fața turneelor WTA și ATP, inclusiv a Grand Slamurilor. 

"Datorită performanțelor și valorii echipei, de anul trecut FED CUP a luat fața Cupei Davis și este cea mai importantă competiție a FRT, asta nu înseamnă că nu tratăm cu maximă responsabilitate Cupa Davis, turneul WTA sau celelalte competiții. Eu cred că este în creștere (n.r. Fed Cup), anul acesta au jucat: surorile Williams, Sharapowa, Halep, Kvitova, surorile Radvanska, deci cele mai faimoase jucătoare ale lumii."

La nivel organizatoric, meciul cu Spania din Fed Cup, a fost o oportunitate pentru imaginea sportului românesc. "În primul rând avem șansa să organizăm o competiție de nivel mondial (ce bine ar fi să putem organiza la toate disciplinele sportive o astfel de competiție). România are șansa să arate cu adevarat cine este și cum este, să ne facem cunoscuți (anul acesta au fost înscrise 99 de țări). Iubitorii tenisului au posibilitatea să vadă pe viu valorile tenisului mondial."

La nivel de implicare, Cosac spune că turneul de la Galați a însemnat 95% implicarea FRT și 5% ITF, forul internațional având în special responsabilități privind reglementarea și verificarea condițiilor de desfășurare a competiției.

Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă