20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFed Cup România - Cehia: A fost stabilit orașul în care va...

Fed Cup România – Cehia: A fost stabilit orașul în care va avea loc meciul din Grupa Mondială

Federația Română de Tenis a stabilit ca partida dintre România și Cehia, din Grupa Mondială a Fed Cup, să aibă loc în Sala Polivalentă de la Cluj. Cele două echipe se vor întâlni între 6-7 februarie 2016 în sferturile competiției.

”Cel mai mare eveniment sportiv organizat de România anul viitor, întâlnirea de Fed Cup România — Cehia, nu poate fi desfășurat decât în cea mai mare și mai modernă sală pe care o are țara noastră, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În acest fel, ne ținem și promisiunea de a ajunge în cât mai multe orașe din România cu cele două echipe tricolore, Fed Cup și Cupa Davis, după Brașov, Sibiu, Galați și Constanța”, a declarat președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, potrivit Agerpres.

Citește și Simona Halep merge în turul al doilea la Guangzhou, după ce a trecut pe Martici. Victorie la primul meci după US Open

”După șapte victorii consecutive, echipa României de Fed Cup ne-a adus după două decenii în Grupa Mondială, unde va întâlni, încă din primul tur, deținătoarea a opt trofee de Fed Cup, ultimul câștigat anul trecut și posibil să și-l însușească și anul acesta — Cehia. Va fi un meci greu în care vor fi implicate cel puțin patru jucătoare din top 10 WTA. Însă, având experiența altor evenimente de acest fel, am convingerea că cei aproape 7.000 de spectatori, care vor fi în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, vor fi gata să susțină din tribune încă un succes al tricolorelor”, a mai spus Cosac.

Echipa de Fed Cup a României va juca, după 22 de ani, din nou în Grupa Mondială, după ce a trecut de Canada, în această primăvară, cu scorul general de 3-2.

România și Cehia/Cehoslovacia s-au întâlnit doar o dată în această competiție, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale. Tricolorele erau învinse atunci.

Cehia este și finalistă Fed Cup din acest an, urmând să dispute ultimul act împotriva Rusiei, pe teren propriu, la Praga, pe data de 14-15 noiembrie.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă