20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialHalep și Begu mută Australian Open la Galați. Totul despre Fed Cup...

Halep și Begu mută Australian Open la Galați. Totul despre Fed Cup România – Spania

Echipa de Fed Cup a României, cu Simona Halep și Irina-Camelia Begu la fileu, luptă împotriva Spaniei, la Galați, pentru calificarea în play-off-ul Grupei Mondiale. Partidele vor fi la fel de importantă ca un turneu preliminar al Cupei Mondiale de fotbal.

Întâlnirea de la Galați, dintre 7-8 februarie, este cel mai important eveniment din tenisul românesc din acest început de an. O victorie în fața Spaniei, în primul tur al Grupei Mondiale a II-a, va însemna automat o calificare în play-off-ul Grupei Mondiale, etapă care va echivala cu meciul de baraj de la un Mondial de fotbal. Dacă va trece de Spania, echipa României va evolua în play-off-ul primului eșalon al Fed Cup în perioada 19-20 aprilie. De aceea miza este una uriașă.

Citește și Fed Cup Galați: S-au tras la sorți partidele. Record negativ pentru Halep și Begu cu spanioloaicele

Echipa de Fed Cup a României: Simona Halep (locul 3 WTA), Irina-Camelia Begu (34 WTA), Monica Niculescu (57 WTA) şi Alexandra Dulgheru (95 WTA). La dublu, cel mai bine clasată este Niculescu, 44 WTA. Alina Cercel Tecşor este căpitanul nejucător al României.

Echipa de Fed Cup a Spaniei: Garbine Muguruza (24 WTA), Silvia Soler-Espinosa (67 WTA), Lara Arruabarena (86 WTA), Anabel Medina Garrigues (498 WTA). La dublu, ibericele defilează cu Garrigues, 27 WTA. Căpitanul nejucător este Conchita Martinez. Ambele echipe au câte o jucătoare lipsă. România nu o are în lot pe Sorana Cîrstea, care a avut probleme fizice în ultimul timp și care trece și printr-o formă foarte slabă. În schimb Spania nu a putut conta chiar pe cea mai bună jucătoare, accidentată, Carla Suarez Navarro (17 WTA).

Citește și FOTO Fed Cup: Echipele pentru meciul România – Spania. Pe cine înfruntă Halep la Galați

Partidele sunt stabilite, vineri, prin tragere la sorți, în prezența oficialilor celor două țări, dar și ai ITF, forul internațional care organizează competiția. Primele două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, urmând ca duminică să aibă loc încă un meci de simplu și unul de dublu. În cazul în care scorul este egal se dispută un al cincilea meci de simplu.

Program Fed Cup:

Sâmbătă, începând cu ora 13.00:

Halep – Espinosa

Begu – Muguruza

Duminică, începând cu ora 12.00:

Halep – Muguruza
Espinosa – Begu

Alexandra Dulgheru / Monica Niculescu –  Anabel Medina Garrigues / Lara Arruabarrena

Citește și Programul Simonei Halep după Australian Open. Urmează Fed Cup, la Galați

Halep, liderul vs Muguruza, copilul teribil

Dincolo de o luptă între două echipe naționale, întâlnirea este una între jucătoarele noului val din WTA. Dacă Simona Halep, 23 de ani, este liderul noii generații, Muguruza, 21 de ani, este una dintre așa-numitele „rising stars” ale circuitului, adică cele mai promițătoare tinere jucătoare. Un duel între cele două ar face deliciul publicului de la Galați și din fața micilor ecrane.

Citește și Halep avertizează înaintea Fed Cup: "E o jucătoare puternică. Am pierdut contra ei"

Deși România are o echipă mai bună, cel puțin în meciurile de simplu, Muguruza este o jucătoare a surprizelor. Chiar Halep, care a pierdut singurul meci disputat împotriva spanioloacei, la Wuhan (2014), spunea că Muguruza poate fi periculoasă. Este clar că România va depinde foarte mult de forma în care se va afla Simona, iar cel mai important lucru este ca numărul 3 mondial să fi trecut peste eșecul din sferturile Australian Open, când a pierdut în fața primei jucătoare de top întâlnite anul acesta (Makarova). Un as al echipei s-ar putea dovedi chiar Irina Begu, 24 de ani, jucătoare în creștere de formă, calificată în premieră în optimile unui Grand Slam (Australia). În plus suprafața de joc, una construită cu eforturi enorme din partea României pentru a fi similară cu cea de la Melbourne, ar trebui să fie în avantajul nostru.

Indiferent de rezultat, evenimentul va fi unul care să ducă la creșterea popularității „sportului alb” în România. Alegerea orașului Galați face parte din încercarea Federației Române de Tenis de a oferi cât mai multor români șansa de a vedea astfel de meciuri. Pe listă vor urma și alte orașe din țară.

 

Cele mai citite

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...
Ultima oră
Pe aceeași temă