20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialHalep, învinsă de Șarapova, cu 4-6, 7-6(5), 4-6 într-o finală legendară la...

Halep, învinsă de Șarapova, cu 4-6, 7-6(5), 4-6 într-o finală legendară la Roland Garros

Simona Halep a fost învinsă în finala turneului de mare șlem de la Roland Garros, de Maria Șarapova, cu scorul de 4-6, 7-6(5), 4-6, după mai bine de 3 ore de joc. A fost una dintre cele mai lungi și mai spectaculoase finale ale turneului parizian din ultimii ani.

Simona Halep a pierdut una dintre cele mai frumoase finale din ultimii zece ani de la Roland Garros. Cu toate că a avut o revenire senzațională în setul al doilea, ea a căzut psihic în penultimul game al setului 3, după ce s-a enervat la o minge pentru care arbitrul i-a acordat punctul Mariei Șarapova, deși părea că mingea s-a dus în out.

"A fost o finală specială de grand slam, care îmi va rămâne în inimă pentru toată viața. Sper să mai vină multe altele pentru mine. În primul rând felicitări, Maria Șarapova! Ești o mare jucătoare. Le mulțumesc tuturor românilor. Mulțumesc pentru că ați venit și de asmeni le transmit mulțumiri și tuturor celor din România care m-au urmărit", a declarat Halep. Ea a vorbit atât în engleză, cât și în franceză.

"Simona a jucat un meci incredibil azi. A fost cea mai dificilă finală de Roland Garros din cariera mea", a declarat Maria Șarapova.

Pentru performanța sa, Simona Halep va primi 1300 puncte WTA, care o vor propulsa până pe locul 3 mondial și un cec în valoare de 825.000 de euro.

Live score Halep – Șarapova: 4-6, 7-6(5), 4-6

FINAL DE MECI

4-6: Șarapova a câștigat setul și Roland Garros-ul.

Șarapova servește în acest game pentru câștigarea meciului.

4-5: Halep pierde game-ul pe propriul serviciu.

4-4: BREAK important pentru Halep. Românca aduce egalul pe tabelă și mai are nevoie doar să câștige pe propriul serviciu, în următorul game, pentru a trece în avantaj și a avea o șansă foarte mare la câștigarea meciului.

3-4: Halep câștigă punctul și se apropie de Șarapova. Este important dacă mai are resursele necesare pentru a face break în game-ul următor. Șarapova câștigase trei game-uri la rând.

2-4: Halep nu mai dă același randament din primele două seturi. Românca pare să fi pierdut lupta psihică și se îndreaptă spre un eșec în finala Roland Garros.

Simona Halep a pierdut ultimele două game-uri, iar în acest moment Șarapova este cea care conduce și totodată și cea care pare să aibă un psihic mai puternic.

2-3: Halep pierde din nou pe propriul serviciu. A fost condusă cu 40-0 și a reușit să scoată două mingi de game. 

2-2: Halep pierde acest game, după ce a avut de două ori avantaj. Halep este extrem de motivată, iar dacă va continua la același nivel, cu siguranță vor apărea și greșeli mai multe în jumătatea de teren adversă.

2-1: PUNCT pentru Halep! Game jucat bine de româncă. Deși a fost condusă cu 30-0, a întors scorul.

Sarapova dă semne de oboseală. Acesta este momentul în care Halep trebuie să rupă ritmul, deoarece românca arată că are mult mai mult energie rămasă față de rusoaică.

1-1: BREAK pentru Halep! 

0-1: Halep pierde primul game al setului, deși s-a aflat la serviciu. Halep trebuie să nu mai piardă pe propriul serviciu, pentru că a costat-o, deja, foarte mult acest lucru.

SET câștigat de Halep! ​Meciul se continuă cu al treilea set, după ce runda a doua a fost de infarct. Statisticile arată că Halep a alergat în cele circa 2 ore și un sfert de joc 2,3 km, cu aproximativ 200 de metri mai mult decât Șarapova, iar acestă statistică s-ar putea să crească tot mai mult, în favoarea Simonei, o dată cu trecerea timpului. Cheia jocului pentru româncă ar putea fi să ducă meciul cât mai departe. Are avantajul vârstei, Halep, fiind cu 5 și câteva luni ani mai tânără.

Tiebreak, setul 2: 7-5

Începe tiebreak-ul. Cel mai bun din 12 puncte jucate câștigă setul. În cazul în care Halep reușește să se impună, meciul continuă cu setul al treilea, decisiv.

6-6: Halep pierde din nou pe propriul serviciu. Jocul ajunge la tiebreak.

Setul al doilea durează deja peste o oră. Joc foarte strâns și intens între cele două. Este una dintre cele mai palpitante finale din ultimii ani de la Roland Garros.

6-5: BREAK pentru româncă. Halep a avut 40-0 în acest game, însă rusoaica a scos următoarele două mingi de game. Nu a fost suficient pentru a o opri pe Halep.

5-5: Din nou un game strânsă, câștigat de rusoaică, de această dată. Două puncte a câștigat Halep în acest game. Va avea nevoie să facă din nou break-ul pe serviciul rusoaicei pentru a-și păstra șanse reale la câștigarea setului și continuare jocului cu runda a treia.

5-4: BREAK HALEP! Game-ul a fost foarte strâns. După ce rusoaica a avut 40-15, Halep e galat-o, ducând jocul la avantaj. În prelungirile game-ului Halep a reușit un punct superb, după ce au fost mai multe schimburi de mingi între cele două. Game superb făcut de Halep.

4-4: Câștigă Simona Halep! Halep a început bine game-ul cu numărul 8, conducând cu 30-0. Publicul o încurajează. În schimb rusoaica a revenit din urmă, iar game-ul s-a decis după scorul de 40-40, prin legea dublului avantaj (două puncte câștigate consecutiv).

3-4: Șarapova câștigă pe propriul serviciu, cu toate că Halep a scos două mingi de game.

3-3: Halep câștiga game-ul. Românca a jucat mult mai bine de această dată, pe propriul serviciu. Halep încă are nevoie de un break pentru a trece în avantaj.

2-3: Șarapova câștiga game-ul pe propriul serviciu.

Rusoaica face multe duble greșeli, iar Halep ar trebui să profite de acest lucru pentru a trece în avantaj. Raportul greșelilor duble este de 8-2 pentru Șarapova.

"Hai, Simona! Hai, Simona!", asta se aude de pe arena. Este o galerie impresionantă care o susține pe Simona Halep.

2-2: Halep o egalează pe Șarapova. Halep a fost la serviciu, iar rusoaica a câștigat doar un punct în acest game.

Au trecut deja 18 minute din setul al doilea. 

1-2: BREAK uriaș pentru Halep. Simona întrerupe serie de 3 game-uri câștigate de Șarapova.

0-2: Șarapova face break-ul. Halep a pierdut deja al treilea game consecutiv. Meciul este foarte strâns, însă rusoaica este mereu pe fază iar Halep reușește cu greu să o surprindă. Va fi extrem de dificil pentru Halep să câștige.

0-1: Șarapova câștigă prea ușor primul game al setului al doilea.

A început setul al doilea. (57 de minute a durat primul set)

Urmează setul al doilea. Primul set a fost destul de strâns cu toate că Halep a pierdut 5 game-uri la rând. După ce a făcut 2-0, a fost egalată, după care Șarapova a continuat până la 5-2. Halep a mai reușit să câștige două game-uri, însă l-a pierdut pe cel în care ar fi putut face 5-5. Halep nu a jucat prost, însă Șarapova a fost mai puternică în cea de a doua parte a primului set. 

Final setul 1

4-6: Halep pierde din nou pe propriul serviciu, iar rusoaica reușește să câștige primul set.

Halep servește pentru a o egala pe Șarapova. Game-ul este strâns, reușind să facă puncte ambele jucătoare.

4-5: BREAK pentru Halep. Românca reușește să facă punctul chiar în game-ul în care Șarapova a servit pentru set. Joc superb al româncei.

Halep își revine. Îi pune din nou probleme mari Șarapovei pe serviciul acesteia.

3-5: Halep face game alb. Niciun punct pentru rusoaică, de această dată, pe serviciul româncei. Chiar dacă va câștiga rusoaica setul, acest punct contează mult în lupta psihică a celor două.

Este posibil ca Halep să-și conserve resursele de energie pentru partea a doua a jocului, deoarece după primele 3-4 game-uri românca nu a mai reușit să facă mare lucru. A fost dominată clar de Șarapova.

2-5: Șarapova a câștigat rapid acest game.

Șarapova servește în game-ul 7. Rusoaica își prea mult timp între servicii. Întârzie mult jocul. Arbitrul a atenționat-o și i-a spus că îi va da avertisment.

2-4: Halep pierde un nou game, de această dată pe propriul serviciu. Halep nu intuit bine colțul cu toate că a avut de două ori șansă să facă punct în acest game.

2-3: Șarapova reușește, după 9 minute de joc, să câștige game-ul în care s-a aflat la serviciu. A fost unul dintre cele mai lungi game-uri jucate de Halep în acest turneu. 

Jocul este foarte strâns. Va fi o luptă psihică foarte intensă, însă Halep declara înainte de joc faptul că este pregătită pentru așa ceva. Va fi o finală lungă. Se ajunge din nou la egalitate, 40-40, și în game-ul cu numărul 5.

2-2: Șarapova o egalează pe româncă. Halep face prima dublă greșeală, dar continuă incisiv jocul și nu îi lasă rusoaicei prea multe ocazii. Se ajunge la 40-40, după care a câștigat rusoaica. 

2-1: Șarapova a câștigat primul său game pe propriul serviciu. Rusoaica a câștigat cu greu. Important este ca Simona să joace la fel de bine în continuare și să facă din nou break-ul cu prima ocazie. Se joacă foarte frumos în finala de la Paris.

2-0: Simona a câștigat și al doilea game, de această dată pe propriul serviciu. Halep a început foarte bine meciul.

Live: A început game-ul al doilea. Halep conduce, se descurcă bine și pe propriul serviciu. Lucrurile se schimbă, scorul devine strâns din nou, 30-30.

1-0: Halep a reușit punctul pe serviciul rusoaicei. Primul BREAK al meciului!

Live: Șarapova are primul serviciu. Șarapova a început meciul determinată. A obținut primul punct al primului game fără prea mari probleme. Halep o egalează, după ce rusoaica trimite în out. Cele două au un meci destul de tensionat încă din debut. Se anunță o finală mare, o finală dificilă pentru amândouă. Halep joacă bine, ține pasul cu rusoaica, deși Șarapova este la serviciu, fiind avantajată.

"Hai, Simona! Hai, Simo!, Allez Halep!" acestea sunt câteva dintre încurajările care se aud dinspre public. Nimic pentru rusoaică până acum. Sunt foarte mulți români la Paris în acest moment.

UPDATE 16.14: A ÎNCEPUT FINALA ROLAND GARROS 2014

Live 16.09: Jucătoarele fac schimb de mingi, iar într-un minut începe partida.

Live 16:03: Jucătoarele au intrat pe teren. Sunt prezentate, în uralele publicului.

Arena este plină de lume. Vremea este splendidă pentru condițiile meteo obișnuite ale Parisului, a ieșit și soarele.

Update ora 16.00: Terenul central, Philippe Chatrier este pregătit deja pentru marea finală. Publicul a ajuns deja pe arenă. Copii de mingi le așteaptă pe cele două campioane, Halep și Șarapova.

Mai sunt câteva minute până când începe marea finală a celui mai râvnit trofeu din lumea tenisului, Roland Garros. Au trecut 36 de ani de la ultima victorie românească din finala de pe zgura pariziană. 

—–

Simona Halep se pregătește să scrie istorie, azi, în finala Roland Garros, meci transmis live score și live text pe romanialibera.ro, de la ora 16.00. Finala, care a ținut prima pagină a celor mai importante site-uri și publicații de specialitate din lume, se va disputa pe arena centrală, Philippe Chatrier.

Simona Halep, numărul 3 mondial, începând de luni (4 WTA în prezent) și Maria Șarapova, actual număr 8 mondial (5/6, începând de luni) s-au mai întâlnit de trei ori până acum, însă de fiecare dată s-a impus rusoaica. Ultimul meci a fost cel din luna mai, din finala Madrid Open, când Halep a pierdut în trei seturi.

Citește și Simona Halep, prima româncă în finala Roland Garros după 36 de ani

Tot în trei seturi este de așteptat să se încheie și finala de la Roland Garros, Halep declarând că este pregătită să joace și 4 ore dacă e nevoie. Ar fi pentru prima dată, în această ediție de Roland Garros, când Halep ar juca setul 3. Până în finală Halep a câștigat toate celelalte șase meciuri în două seturi.

Parcursul Simonei Halep la Roland Garros: semifinală – Andrea Petkovici (Germania, 27 WTA) – 6-2, 7-6(4); sferturi – Svetlana Kuznețova (Rusia, 28 WTA) – 6-2, 6-2; optimi – Sloane Stephens (SUA, 19 WTA) – 6-4, 6-3; turul 3 – Maria Torro-Flor (Spania, 55 WTA) – 6-3, 6-0; turul 2 – Heather Watson (Marea Britanie, 92 WTA) – 6-2, 6-4; turul 1 – Alisa Kleybanova (Rusia, 87 WTA) – 6-0, 6-2.

Parcursul Mariei Șarapova la Roland Garros: semifinală – Eugenie Bouchard (Canada, 16 WTA) – 4-6, 7-5, 6-2; sferturi – Garbine Muguruza (Spania, 35 WTA) – 1-6, 7-5, 6-1; optimi – Samantha Stosur (Australia, 18 WTA) – 3-6, 6-4, 6-0; turul 3 – Paula Ormaechea (Argentina, 75 WTA) – 6-0, 6-0; turul 2 – Tsvetana Pironkova (Bulgaria, 42 WTA) – 7-5, 6-2; turul 1 – Csenia Pervak (Rusia, 156 WTA) – 6-1, 6-2.

Meciuri directe Halep – Șarapova:  finală Madrid 2014 – scor 1-6, 6-2, 6-3 (Șarapova), turul I Beijing 2012 – 7-5, 7-5 (Șarapova), turul al II-lea Indian Wells 2012 – 6-3, 6-4 (Șarapova).

Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă