17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCalificare istorică pentru Halep în finala Roland Garros, după 6-2, 7-6 (7-4)...

Calificare istorică pentru Halep în finala Roland Garros, după 6-2, 7-6 (7-4) cu Petkovici

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de grand slam de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Andreea Petkovici, cap de serie 28, cu scorul 6-2, 7-6 (7-4). Pentru prima dată într-o finală de grand slam, Halep o va întâlni în ultimul act al turneului de la Paris pe Maria Șarapova.

Simona Halep a reușit cea mai bună performanță din cariera sa iar de pe 9 iunie ea va fi noul număr 3 mondial, indiferent de ce se va întâlmpa în finală. Ea este doar a treia româncă ajunsă în finala Roland Garros, după Virginia Ruzici, singura care a și câștigat turneul (1978) și Florența Mihai (finală 1977).

CItește și Simona Halep, prima româncă în finala Roland Garros după 36 de ani

Șarapova a trecut în semifinale, cu mari dificultăți, de Eugenie Bouchard (locul 16 WTA, Canada), scor 4-6, 7-5, 6-2. Bilanțul întâlnirilor dintre cele două: finală Madrid 2014 (scor 1-6, 6-2, 6-3), turul I Beijing 2012 (7-5, 7-5), turul al II-lea  Indian Wells 2012 (6-3, 6-4).​

Live Score: Halep – Petkovici Setul 1: 6-2, 7-6 (7-4)

Se joacă tiebreak. Cel mai bun din 12 puncte disputate va câștiga setul.

6-6: Din nou game alb făcut de Halep. Se va juca tiebreak.

5-6: Petkovici a avut minge de game la un moment dat, după care a fost egalată de Halep. Însă nemțoaica a reușit să se impună printr-un serviciu bun.

5-5: Halep câștigă din nou punctul printr-un game alb, pe propriul serviciu.

​4-5: Petkovici câștigă game-ul pe propriul serviciu.

4-4: Halep o egalează pe Andreea Petkovici. Totuși Simona întâmpină o rezistență tot mai mare din partea nemțoaicei. A avut nevoie de avantaj, după 40-40, pentru a câștiga punctul.

Blitzkrieg-ul Simonei, din startul partidei, începe să dispară o dată ce meciul avansează, iar Petkovici este mai incisivă.

3-4: Petkovici câștigă game-ul după un schimb de mingi lung și anevoios. Halep reușise să ducă game-ul la 40-40, însă nu a făcut break-ul.

3-3: Halep o egalează pe nemțoaică, la finalul unui game alb. Niciun punct nu a câștigat nemțoaica, în acest game, pe serviciul Simonei.

Halep are un procentaj mult mai bun la retur, de 46% mingi câștigate, față de doar 36% al nemțoaicei.

2-3: Break pentru româncă. Halep a dus game-ul la egalitate, 40-40, după o dublă greșeală a Andreei Petkovici.

1-3: Petkovici a început să opună rezistență, iar setul doi pare mai dificil pentru Halep. Pe de altă parte Halep e ușor mai relaxată decât pe finalul primul set. Românca își conservă resursele pentru un eventual final strâns al setului doi.

1-2: Petkovici câștigă cu greu game-ul pe propriu serviciu, deși la un moment dat conducea cu 40-0.

1-1: Halep câștigă și ea pe propriul serviciu și o egalează pe nemțoaică.

0-1: Simona se descurcă foarte bine pe serviciul nemțoaicei. Totuși Halep își păstrează energia pentru mai târziu și nu luptă mult pentru acest game. În cele din urmă câștigă Petkovici.

A început setul al doilea.

6-2: SET Halep! Simona Halep s-a impus fără prea mari probleme în primul set, câștigând fiecare game de pe propriul serviciu.

5-2: Petkovici reușește să câștige cel de-al doilea game, pe propriul serviciu.

5-1: Halep câștigă pe propriul serviciu și este tot mai aproape de încheierea primul set.

4-1: Halep reușește al doilea break. Domină total partida.

3-1: Halep face joc de voie cu Petkovici. Câștigă din nou pe propriul serviciu. Halep joacă frumos, deschis, lejer, iar ce este mai important are un joc foarte bun pe propriul serviciu. De regulă atunci când a avut un astfel de joc acelea au fost meciuri mari în cariera româncei.

2-1: Petkovici câștigă primul său game în acest meci.

2-0: Simona câștigă și pe propriul serviciu.

1-0: Simona Halep a făcut BREAK-UL. Românca începe bine partida, deși deocamdată încă își mai face încălzirea.

Primul game: Petkovici este la serviciu. Atât Petkovici, cât și Halep sunt la prima semifinală a unui turneu de grans slam din careieră.

ora 19.00: A început partida!

Partida Halep – Petkovici, live score pe romanialiberă.ro, este pe cale să înceapă. Meciul de dinaintea acestei partide, semifinala Șarapova – Bouchard, s-a încheiat deja cu victoria rusoaicei. În acest moment jucătoarele își fac încălzirea. 

va începe după ce se va termina cealaltă semifinală, dintre Maria Șarapova și Eugenie Bouchard. Rusoaica și canadianca vor juca cel puțin până la ora 18.00, având în vedere parcursul meciului. Halep – Petkovici este a patra partidă a zilei, de pe terenul central Philippe Chatrier.

Bilanțul întâlnirilor dintre cele două este favorabil româncei, Halep conducând cu 2-1. Rezultatele din celelalte 3 întâlniri au fost: București 2009 – 6-2, 7-6 (2) (victorie Petkovici); Nurnberg 2013 – 6-3, 6-3 (Halep); Tokyo 2013 – 7-6 (4), 6-3 (Halep). Născut în Bosnia, Petkovici, 26 de ani, cu patru mai mult decât Halep, evoluează pentru Germania, țara sa de adopție.

Dacă Halep va ieși din nou învingătoare, este posibil să se repete finala de la Madrid, când românca a jucat cu Șarapova. Atunci, Halep pierdea în trei seturi. Atingerea semifinalelor unui turneu de grand slam este cea mai mare performanță reușită de Halep, dar și de vreo româncă în ultimii 17 ani.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă