15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFed Cup. Andreea Mitu, victorie uriașă în fața lui Bouchard. Românca, în...

Fed Cup. Andreea Mitu, victorie uriașă în fața lui Bouchard. Românca, în lacrimi după meciul carierei

Fed Cup 2015. Andreea Mitu, 104 WTA, a reputat cea mai mare victorie a carierei în fața canadiencei Eugenie Bouchard, numărul 7 mondial, în meciul dintre Canada și România, din barajul Grupei Mondiale.

La primul său meci de Fed Cup, Andreea Mitu s-a impus cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în fața numărul 7 mondial și a rachetei numărul 1 a Canadei. Românca, în vârstă de 23 de ani, a izbucnit în lacrimi după reușita carierei. Este pentru prima dată când elimină o jucătoare din top 10.

După această partidă, România conduce cu 2-1 Canada, iar Alexandra Dulgheru are șansă să tranșeze duelul în meciul următor, cu Francoise Abanda.

Citește și Fed Cup. România s-a calificat în Grupa Mondială! Canada, învinsă cu 3-1. Dulgheru și Mitu, decisive

——

Live Text Andreea Mitu (104 WTA) – Eugenie Bouchard (7 WTA): 4-6, 6-4, 6-1  (CA-RO 1-2)

Victorie, Andreea Mitu!

6-1: Break, MECI, Mitu!

5-1: Game, Mitu. Formidabil joacă Andreea și este la un pas de cea mai mare victorie a carierei.

4-1: Break, Mitu. Fără replică, astfel este în acest moment Bouchard. Canadianca este în corzi. Este important ca românca să nu se grăbească de acum înainte, ci să-și lase adversara să greșească pentru că meciul este deja câștigat.

3-1: Game, Mitu. Andreea reușește să-i țină piept în continuare numărului 7 mondial. Arena din Montreal este înmărmurită, cu excepția fanilor români, într-un număr destul de mare. Numai numele Andreei se aude în aceste momente.

2-1: Game, Bouchard.

2-0: Game, Mitu. Setul decisiv a început identic cu cel precedent.

1-0: Break, Mitu. Andreea începe la fel ca în setul precedent și decisivul. Are mult curaj românca și este important ca de acum încolo toate mingile importante să-i intre în teren.

Începe setul decisiv.

6-4: Game, SET, Mitu. Meciul se va decide în setul decisiv. Mitu a reușit să revină în acest game de la scorul de 40-0, după care a anulat un avantaj al canadiencei cu as.

Mitu servește pentru câștigarea setului.

5-4: Break, Mitu. Românca preia conucerea în cel mai important moment al meciului. Românca reușește în cele din urmă să gestioneze cu succes unul din momentele decisive.

4-4: Game, Mitu. Meciu foarte strâns la Montreal.

3-4: Game, Bouchard. Românca a reușit două puncte frumoase în acest game, însă nu a fost suficient.

3-3: Game, Mitu. Românca revine în joc și câștigă primul game după trei pierdute la rând.

Erorile neforțate au ajuns la raportul de 23-17, cele mai multe pentru Mitu.

2-3: Game, Bouchard. Al treilea game consecutiv pentru canadiancă, românca are în continuare probleme la mingile decisive. Nu mai puțin de două 3 mingi de break a ratat de această dată.

2-2: Break, Bouchard. Canadianca arată cine este numărul 7 mondial, reușind să revină după ce a fost condusă cu 2-0. Românca a început să comită prea multe erori neforțate.

Ambele jucătoare au câte 4 duble greșeli. Este clar că Bouchard este departe de ceea ce arăta anul trecut, în semifinale, la Wimbledon, atunci când o elimina pe Simona Halep. Dacă pe atunci cursa între Halep și Bouchard era una destul de strânsă, acum diferența dintre ele a ajuns aproape ca de la cer la pământ.

2-1: Game, Bouchard. Canadianca face un game la 15, un singur punct pentru Mitu de această dată.

Publicul românesc este impresionant și la Montreal. Fiecare reușită a Andreei este aclamată ca și cum în tribune ar fi doar români. Cel puțin românii au majoritatea steagurilor din tribune.

2-0: Game, Mitu. Andreea Mitu menține ritmul și joacă fără complexe, reușește să domine acest început de set secund.

Statisticile primului set arată mai multe erori neforțate pentru româncă, 16 – 10. Este clar că Bouchard joacă mai bine decât a făcut-o cu Dulgheru, când a avut 21 de erori neforțate doar în primul set.

1-0: Break, Mitu.

Ora 20.55: A început setul al doilea, cu Bouchard la serviciu.

Canadianca și-a adjudecat primul set, însă românca i-a pus mari probleme. Bouchard câștigă la capitolul experienței la nivel înalt, ea reușind să se descurce mai bine în momentele importante. Mitu este clar că joacă cel mai bun tenis al său pentru a ține pasul cu numărul 7 mondial.

4-6: Break, SET, Bouchard.

Mitu servește pentru a rămâne în set.

4-5: Game, Bouchard. Meciul continuă strâns.

4-4: Game, Mitu. Andreea comite prima dublă greșeală, în timp ce adversara are trei. Totuși Andreea își revine și reușește să restabilească egalitatea, după ce Bouchard nu reușește să treacă peste erorile neforțate, tot mai dese.

3-4: Rebreak, Mitu. Eugenie a reușit să revină de la scorul de 15-40 în acest game, cu toate că a comis și o a doua dublă greșeală. Românca s-a impus apoi, după Deuce (40-40).

2-4: Break, Bouchard. Primul break al meciului îi revine canadiencei, care pare să-și fi intrat în ritm în aceste momente.

2-3: Game, Bouchard. Mitu a fost aproape să câștige și acest game, însă s-a poticnit la scorul de 30-0.

2-2: Game, Mitu. Primul game alb pentru Andreea. Românca a reușit în acest game prima sa lovitură câștigătoare, un forehand în diagonală, lovitura sa preferată.

1-2: Game, Bouchard. Canadianca reușește un game similar cu cel al româncei, încheiat după 40-30. Mitu a reușit un passing shot superb, trimițând mingea pe lângă adversară, cu reverul, când aceasta se afla la fileu.

1-1: Game, Mitu. Românca a avut 40-0, însă Bouchard a luat 2 puncte la rând, ca în cele din urmă Andreea să încheie game-ul.

0-1: Game, Bouchard.

Ora 20.10: Bouchard are primul serviciu. Începe meciul al treilea din partida Canada – România.

UPDATE 19.50: Andreea Mitu o înlocuiește pe Irina Begu în partida cu Bouchard. Irina nu s-a recuperat după accidentarea suferită la meciul cu Abanda.

Andreea Mitu era jucătoarea de rezervă a acestei partide. Născută la București, ea are 23 de ani și are înălțimea ideală pentru tenis, 1.75. Cea mai mare performanță din cariera sa a fost înregistrată chiar anul acesta, la Charleston (turneu Premier), acolo unde s-a oprit în turul al treilea.

——-

Fed Cup 2015. Irina Begu, 33 WTA, va disputa, împotriva jucătoarei Eugenie Bouchard, 7 WTA, al treilea meci al întâlnirii dintre România și Canada, care are loc la Montreal. Partida ar putea fi una decisivă.

Irina Begu a avut ghinion în meciul cu Francoise Abanda, unul pe care l-a pierdut după ce a jucat mai bine de un set cu dureri mari la piciorul stâng. Românca a spus după meci că nu a fost o accidentare gravă și că speră că va putea juca împotriva numărului 7 mondial. Totuși, dacă ea nu va fi aptă de joc, Alina Tecșor, căpitanul nejucător al României, va trebui să apeleze la Andreea Mitu, 104 WTA, care de asemenea a avut evoluții bune în ultima perioadă.

Eugenie Bouchard se află în poziția leului rănit, după ce a pierdut incredibil, în doar două seturi, cu Alexandra Dulgheru, 69 WTA. Victoria nu a fost însă o surpriză pentru staful României, Tecșor declarân că Dulgheru a fost foarte bună încă de la antrenamente.

Meciul dintre Begu și Bouchard ar putea fi unul decisiv, în condițiile în care Abanda va avea șanse mici să o învingă pe Dulgheru. Abanda și Dulgheru se vor întâlni în cadrul celei de a doua partide de azi. Dacă va fi cazul se va juca și un al cincilea meci, de dublu.

Vezi aici UPDATE. Fed Cup Canada – România 1-1: Rezultate prima zi și programul meciurilor de duminică

Cele mai citite

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă