11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialTenis Dubai: Halep a eliminat-o pe Hantuchova, scor 6-2, 6-0. Miercuri o...

Tenis Dubai: Halep a eliminat-o pe Hantuchova, scor 6-2, 6-0. Miercuri o va întâlni pe Pironkova

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în turul al treilea al turneului Premier 5 de la Dubai, după ce a eliminat-o pe Daniela Hantuchova (47 WTA, Slovacia) cu scorul de 6-2, 6-0.

"Am jucat foarte bine anul trecut și am început și anul acesta bine. Sunt foarte mulți români aici. Parcă sunt acasă. Vreau să vă multumescu pentru că mă susțineți. Am jucat bine azi. Totul a mers bine, am jucat un tenis bun. Și adversara mea a fost obosită", a spus Simona după meci.

Despre viitoarea sa adversară a spus că va fi una dificilă. "Pironkova joacă bine pe hard, trebuie să fiu agresivă, să deschid unghiurile bine. Sper să câștig dar va fi un meci greu. Vă mulțumesc."

Simona va juca în turul al treilea, miercuri, de la ora 17.00 (ora României) împotriva Țvetanei Pironkova (57 WTA, Bulgaria, 27 de ani).

Live Text Halep – Hantuchova: 6-2, 6-0

6-0: Game, Halep. MECI, câștigat de Simona Halep!

5-0: Break, Halep. Adversara sa a câștigat doar două puncte, deși s-a aflat la serviciu.

4-0: Game, Halep. Românca ia și acest punct cu mare ușurință. Adversara sa are probleme de mobilitate tot mai mari. Hantuchova a avut 7 zile extrem de încărcate, în care a câștigat un turneu și a eliminat o jucătoare dificilă (Mona Barthel) în primul tur la Dubai.

3-0: Break, Halep. Game foarte lung și dificil, cu mai multe reveniri de la avantaj. Slovaca a scos nu mai puțin de 6 mingi de break, însă în cele din urmă s-a impus românca.

2-0: Game, Halep.

1-0: Break, Halep. Românca începe foarte bine și setul al doilea, iar la cum arată jocul în acest moment meciul pare deja câștigat.

6-2: SET, Halep.

5-2: Break, Halep. Simona face al doilea break și va servi pentru câștigarea primului set.

4-2: Game, Halep. Game, câștigat fulgerător de Simona. Adversara sa nu a putut să câștige niciun punct, în plus românca a reușit și primul as al meciului.

3-2: Game, Hantuchova. Simona a fost foarte aproape să facă din nou break-ul, având chiar și avantaj la un moment dat, însă a trimis de 2 ori mingea în fileu la faze destul de simple. Totuși slovaca este cu mult sub nivelul româncei. Hantuchova a încercat un slice, dar a trimis în fileu, ceea ce arată că fostul număr 5 mondial și-a mai pierdut din tenacitate, la vârsta de aproape 32 de ani.

3-1: Game, Halep. Simona se impune cu ușurință în acest game și îi ies mai toate loviturile. Și-a plimbat adversara pe tot terenul și a pus-o mereu în dificultate.

2-1: Break, Halep. Simona a făcut primul break destul de rapid, cu toate că încă nu pare să evolueze la mai mult de 70% din potențial. Nici adversara sa nu este una foarte puternică, deși în ultima săptămână a revenit în forță în prima jumătate a clasamentului WTA. Simona are publicul de partea sa, putând fi văzuți mulți chiar și fani cu steaguri tricolore (alții decât cercul său apropiat de prieteni).

1-1: Game, Halep. Deși a luat punctul, Simona a avut un game foarte greu. Românca a reușit un rever în lung de linie de la fileu, lovitura sa preferată, însă adversara a răspuns imediat cu un passing shot. A mai comis și o dublă greșeală, astfel că serviciul său ar putea arăta mult mai bine de atât.

0-1: Game, Hantuchova. Slovaca a avut un game relativ ușor, cu toate că al doilea punct a fost câștigat de Simona, după un raliu până la fileu. Românca a avut și o greșeală neforțată. Deocamdată românca mai trebuie să-și regleze loviturile, mai ales că înaintea partidei Simona declara că suprafața de joc de la Dubai este mult mai rapidă decât cea de la Galați.

0-0: A început partida. Jucătoarea din Slovacia, Daniela Hantuchova, are primul serviciu al meciului.

Jucătoarele sunt pe teren și își fac încălzirea. Prognoza meteo este una bună pentru toată seara la Dubai. În prezent sunt 25 de grade și nu este deloc vânt – condiții perfecte pentru tenis.

Citește și FOTO. Cine este Daniela Hantuchova, prima adversară a Simonei Halep la Dubai

UPDATE 19.00 Meciul dintre Simona Halep și Daniela Hantuchova va începe în câteva minute. Partida care avea loc înainte, pe același teren, dintre Svitolina și Kvitova s-a încheiat. Jucătoarea din Cehia Petra Kvitova, cap de serie numărul 2, a eliminat-o pe ucraineanca Elina Svitolina, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-2.

——

UPDATE 18.30 Partida Halep – Hantuchova va începe după ora 19.00, după ce meciul care se dispută la această oră, pe aceeași arenă, s-a prelungit.

Elina Svitolina și Petra Kvitova, care luptă și ele pentru un loc în turul al treilea, au dus meciul în trei seturi.

—–

Simona Halep, cap de serie numărul 1, o întâlnește, de la ora 18.30, pe Daniela Hantuchova (47 WTA, Slovacia), în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Simona Halep, care va începe competiția direct din turul secund grație statutului de cap de serie, va avea o adversară dificilă, după ce Hantuchova a fost în mare formă în ultimele zile, reușind să câștige chiar și un titlu WTA International.

Citește și Ruzici: "Nu ne obsedează locul în clasament." Ce priorități are Halep, care a căzut pe 4 WTA

Cu toate că la Dubai campioană este Venus WIlliams, Halep își apără, în acest turneu, punctele câștigate anul trecut la Doha. În 2015, Dubaiul a fost promovat la categoria Premier 5 și a luat locul turneului de la Doha, care a fost retrogradat la Premier. Fiecare punct câștigat în Dubai i se va aduăga Simonei în clasament, însă la finalul turneului ea nu va avea mai multe puncte decât avea anul trecut, după Doha, deoarece înaintea competiției din această săptămână i-au fost retrase cele 900 puncte (câștigate anul trecut la Doha).

Halep și Hantuchova s-au mai întâlnit până acum de trei ori, de fiecare dată impunându-se românca. Singura dată când trebuiau să joace la Dubai meciul a fost anulat, după ce Halep a declarat forfait înaintea partidei.

Meciul Simonei este programat pe arena centrală, în sesiunea de seară, după partida Elina Svitolina (Ucraina) – Petra Kvitova (Cehia, cap de serie numărul 2), care va începe la ora 17.00 (ora României).

Citește și Săptămână de foc pentru Halep: Își apără, la Dubai, primul titlu Premier 5 din carieră. Adversarele posibile

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă