16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după ce...

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după ce a trecut de Knapp. Primele reacții și următoarea adversară

Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat în turul al doilea la Australian Open, după ce a trecut de Karin Knapp, cu scorul de 6-3, 6-2.

Numărul 3 mondial, Halep, s-a impus în fața italiencei, după aproximativ o oră și jumătate de joc. Knapp, 50 WTA, a avut un joc destul de agresiv, ceea ce a fost cu atât mai bine pentru româncă, în vederea următoarelor partide, în care Halep ar putea avea adversare mult mai dificile.

Simona Halep a declarat, după victorie, că se bucură de rezultat și că este pentru a treia oară când începe un Grand Slam pe arena centrală.

Citește Prima reacție a Simonei Halep, după victoria cu Knapp: Este pentru a treia oară când mi se întâmplă. M-am bucurat! 

După un start mai greoi, românca și-a intrat în joc și a întors scorul în primul set, de la 0-2, după care a dominat partida până la final. Din nou reverul româncei a fost la cote maxime. (statistica partidei, în FOTOGALERIE)

Următoarea adversară a Simonei, din turul al doilea, va fi Jarmila Gajdosova, 62 WTA, care a trecut, în prima rundă, de Alexandra Dulgheru, 87 WTA, scor 6-3, 6-4.

Vezi aici cine este Gajdosova, viitoarea adversară a Simonei

——-

Live Text Halep – Knapp: 6-3, 6-2 / Live Score Dulgheru – Gajdosova: 3-6, 4-6

6-2: MECI, Halep. Românca a reușit să-și surprindă adversara cu o minge scurtă la una dintre cele mai frumoase faze ale game-ului.

5-2: Game, Halep.

4-2: Break, Halep. Break la zero, reușit de româncă. Simona domină foarte autoritar partida. 

3-2: Break, Knapp. Italianca a avut două retururi foarte bune și a ajuns cu ușurință la 40-0, după care românca a mai scos doar două puncte de break. La fel ca și în primul set, începutul celei de a doua părți a jocului continuă să fie unul strâns.

3-1: Break, Halep.

2-1: Game, Halep. Românca a preluat controlul setului al doilea mult mai rapid decât a făcut-o în prima rundă. Simona domină jocul la toate capitolele, cu toate că italianca dă impresia că poate deveni o jucătoare dificilă dacă este scăpată de sub control de adversară. Însă atâta timp cât româncă deține controlul partidei, Knapp nu are nicio șansă.

1-1: Re-break, Halep. Knapp a avut 2 mingi de game, însă presiunea de pe umerii săi a făcut-o să greșească. Italianca are nu mai puțin de 5 duble greșeli, iar Halep, niciuna.

0-1: Break, Knapp. Italianca începe bine setul al doilea, profitând și de câteva greșeli ale Simonei. Halep este foarte cocentrată și critică fiecare greșeală a sa. Se vede clar că este nemulțumită de jocul său, cu toate că la nivel tactică domină clar jocul.

Începe setul al doilea, cu Halep la serviciu.

6-3: SET, Halep. Românca a pus capăt primul set după 45 de minute. A fost o primă rundă început mai bine de adversară, dar în care românca a revenit asemenea unui uragan, lăsându-i Karinei prea puține șanse pentru a mai putea face ceva.

5-3: Game, Halep. Primul game alb al meciului. Românca a "executat-o" rapid pe adversara sa, nicio șansă pentru Knapp. Un stil ceva mai agresiv este cheia succesului pentru Halep.

4-3: Game, Kanpp. Românca a avut minge de break, dar nu a reușit să o învingă pe italianca de această dată. Punctul decisiv a fost pierdut la o fază la care Halep s-a hotărât prea târziu între a folosi lungul de linie sau o lovitură în cross.

4-2: Game, Halep. Românca și-a reglat toate loviturile, iar acum evoluează la un nivel foarte ridicat, chiar dacă adversara nu o solicită atât de mult. 

Arena centrală a Australian Open, Rod Laver, este aproape plină, iar posturile care transmit meciul de deschidere, precum Eurosport, sunt urmărite de zeci de milioane de fani din întreaga lume. Toată atenția este pe cea de a treia favorită a turneului, Simona Halep.

3-2: Break, Halep. Punct frumos, câștigat de româncă, în urma unui joc foarte bun cu reverul. Simona se plasează din ce în ce mai bine pe teren, la serviciul adversarei, ceea ce îi îmbunătățește mult returul. 

2-2: Game, Halep. Românca a câștigat cel mai lung game al meciului (circa 8 minute). Knapp a rezistat totuși foarte bine în acest game, ajungând la Deuce (40-40). Adversara a cerut primul challenge (probă video) la o minge care s-a dovedit a fi în teren în cele din urmă. Game-ul a fost unul foarte echilibrat, în final cântărind mai mult abilitatea Simonei de a-și plimba adversara pe linia de fund, dar și curajul acesteia. Punctul decisiv a fost câștigat de Halep după ce a returnat o minge, care părea pierdută, scoasă de pe linia de fund a terenului.

1-2: Break, Halep. Primul game câștigat de Halep, chiar pe serviciul adversarei. Halep arată că este o forță, pentru ea nu contează cine servește, poate intra oricând în joc.

0-2: Break, Knapp. Simona pierde și acest game, în care a servit. A jucat foarte bine italianca în acest debut de meci, în timp ce Halep încă nu și-a intrat în joc.

0-1: Game, Knapp. Italianca reușește să câștige, cu ceva dificultăți, primul game, în care s-a aflat la serviciu.

A început meciul Halep – Knapp. Italianca are primul serviciu. Românca evoluează într-o nouă ținută (FOTO MAI SUS), de culoare mov.

Partida Alexandrei Dulgheru va începe în câteva minute.

Australian Open 2015 este pe cale să înceapă. Simona Halep se află deja în legendara Rod Laver Arena. Românca și adversara sa își încep în scurt timp încălzirea, iar la 02.10 ar trebui să asistăm la startul partidei și totodată la debutul primul Grand Slam al anului. Zeci de milioane de fani din întreaga lume vor fi ochii pe meciul Halep – Knapp, partida care deschide oficial turneul de tenis.

——

Simona Halep, cap de serie numărul 3, deschide ediția 2015 a turneului Australian Open, cu partida pe care o va disputa, luni, de la ora 02.00 (ora României), împotriva italiencei Karin Knapp. De la aceeași oră evoluează și Alexandra Dulgheru.

Halep debutează în cadrul primului turneu de Grand Slam al anului împotriva unei adversare pe care nu a mai întâlnit-o niciodată, Knapp urmând să coupe locul 50 WTA, începând de luni. Meciul dintre Halep și Knapp, de pe arena centrală Rod Laver, va fi partida care va deschide oficial Australian Open, astfel că presiunea pe umerii româncei va fi una cu atât mai mare. Meciul este programat pentru duminică, ora locală 11.00 (luni, ora 02.00 în România).

Simona Halep a ajuns, anul trecut, până în sferturile de finală ale turneului, în timp ce adversara sa nu a trecut, la niciuna dintre cele două ediții la care a participat, de turul al doilea.

De la aceeași oră, debutează la Australian Open și Alexandra Dulgheru, 87 WTA, care o va întâlni pe australianca Jarmila Gajdosova, 62 WTA (în clasamentul actualizat luni). Jucătoarea din Australia nu a ratat nicio ediție a Grand Slamului din țara sa, începând din 2006, însă nu a trecut niciodată de primul tur, la simplu. Nici Dulgheru nu a ajuns vreodată în runda a doua a acestui turneu.

Meciul Halep – Knapp va fi transmis, pe romanialibera.ro, în format live text, în timp ce la partida Dulgheru – Gajdosova va fi actualizat, în timp real, scorul.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă