15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialHalep - Lisicki 6-4, 6-0. Eugenie Bouchard, următoarea adversară, în semifinalele Wimbledon

Halep – Lisicki 6-4, 6-0. Eugenie Bouchard, următoarea adversară, în semifinalele Wimbledon

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, prima româncă din istorie care reușește acest lucru. Halep, cap de serie numărul 3, a învins-o, în sferturi, pe nemțoaica Sabine Lisicki, locul 19 WTA, cu scorul de 6-4, 6-0. În semifinale, Halep va juca împotriva canadiencei Eugenie Bouchard.

Partida a durat doar 57 de minute, tot atât cât meciul din optimi, când Halep a eliminat-o pe Dias, din Kazakhstan. În celălalt sfert de finală de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, Eugenie Bouchard, cap de serie 13, a învins-o pe nemțoaica Angelique Kerber, favorita numărul 9, cu scorul de 6-3, 6-4.

Românca a declarat după meci că simte presiunea care este pusă pe umerii săi, mai ales că acum, la fel ca și la Roland Garros, a rămas ultima mare favorită din competiție.

"Am avut un început mai slab de meci, dar mi-am revenit. Am jucat la cel mai bun nivel, însă mâine vreau să fac iar un meci foarte bun. A fost a doua oară pentru mine, pe curtea centrală și a fost o atmosferă frumoasă", a declarat Halep.

"În jocul meu nu este neapărat o cheie a succesului. Totul ține despre încrederea în sine. Îmi place cum mă mișc, cum lovesc. Am rămas, ca și la Roland Garros, ultima favorită principală din competiție, însă atunci am fost învinsă în finală. Presiunea există, însă dau totul pe teren și sper să ajung cât mai sus."

Camerele care au transmis de la Wimbledon i-au arătat în imagini pe prințul William și soția sa, ducesa de Cambridge, Kate Middleton, prezenți meciul Simonei Halep cu Lisicki.

Comentatorii de la BBC declarau la un moment dat că este incredibil ce face Simona Halep, având în vedere că iarba este suprafața favorită a Sabinei Lisicki, finalistă la Wimbledon anul trecut. "Halep nici măcar nu dă semne că are nevoie să se gândească în ce mod să lovească mingea. Pur și simplu lovește și câștigă."

LIVE TEXT Halep – Lisicki 6-4, 6-0

6-0 MECI HALEP

5-0: BREAK pentru Halep. Românca mai trebuie să câștige ultimul game și este în semifinale.

4-0: Halep câștigă și al patrulea game al setului doi și este tot mai aproape de o calificare, în premieră, în semifinalele Wimbledon.

3-0: BREAK Halep! Aproape game alb pentru româncă, pe serviciul adversarei. Lisicki a câștigat doar un punct, iar meciul pare să se îndrepte într-o singură direcție: victorie pentru Halep.

2-0: Halep își asigură un avantaj mai consistent în fața nemțoaicei, după ce câștigă și al doilea game, pe propriul serviciu.

1-0: BREAK pentru Halep. Românca a început bine setul al doilea și și-a adjudecat primul game după ce a ajuns de nu mai puțin de 4 ori la Deuce (40-40).

Set fumos făcut de Halep, care a fost condusă cu 3-0, după care a revenit, reușind să o egaleze pe Lisicki la scorul de 4-4. 

​6-4 SET HALEP: Românca a jucat inteligent acest game, plimbând-o pe Lisicki tot terenul.

5-4: BREAK Halep! Câștigă românca și preia inițiativa.

4-4: Halep o egalează pe Lisicki. Românca s-a descurcat bine într-un prim moment psihologic al meciului. A reușit să câștige după ce a ajuns de două ori la Deuce (40-40).

3-4: BREAK Halep. Românca reușește și ea primul break, cedându-i adversarei doar două puncte în acest game.

În tribune la Wimbledon, românca are parte de oaspeți deosebiți, printre vedetele prezente numărându-se și prințul William și Kate.

2-4: Halep câștigă încă un game. Românca și-a îmbunătățit serviciul față de game-ul al doilea.

1-4: Liscki reușește să câștige pe propriul serviciu, cu toate că nu a avut un game ușor. Românca a început să fie mai agresivă, să o scoată pe Lisicki din zona de confort și să-i pună probleme adversarei sale.

1-3: Halep a câștigat primul său game în acest meci, după ce s-a aflat la serviciu. De această dată românca a servit mult mai bine, iar Lisicki a reușit să-i smulgă doar un punct.

0-3: Halep pierde și al treilea game al meciului. Românca încă nu și-a intrat în joc. Reamintim că ultimele două partide dintre cele două, câștigate de româncă, s-au disputat în trei seturi.

0-2: Break pentru Lisicki. Halep a pierdut primul game în care s-a aflat la serviciu. Românca are un început de meci mai dificil. Românca pare să nu servească în parametrii săi obișnuiți.

0-1: Lisicki a câștigat primul game pe propriul serviciu.

A început sfertul de finală Halep – Lisicki. Nemțoaica servește prima.

Live: Cele două jucătoare au intrat deja pe terenul central de la Wimbledon. Își fac încălzirea, iar partida este gata să înceapă.

——

Partida dintre Halep și Lisicki se va desfășura pe arena centrală și va fi primul meci al zilei de pe acest teren. Halep este considerată principala favorită la câștigarea turneului, după ce Williams, cap de serie numărul 1 și Na Li, cap de serie numărul 2, au părăsit deja competiția.

Simona Halep a trecut, în optimi, de Zarina Dias (Kazakhstan), locul 72 WTA, cu scorul de 6-3, 6-0, după numai 57 de minute. Adversara sa, Sabine Lisicki, a învins-o, în optimi, pe o altă jucătoare kazahă, Iaroslava Șvedova.

CItește și Simona Halep, norocoasă la Wimbledon doar până în sferturi

Sabine Lisicki, 24 de ani, are un palmares mult mai bogat decât al româncei la Wimbledon: finală 2013, sferturi 2012, semifinală 2011, sferturi 2009. Simona Halep nu a mai reușit până acum să treacă de turul al doilea.

În schimb românca este în avantaj în ceea ce privește meciurile directe, conducând cu 2-1. Ultimul meci al celor două a avut loc la turneul de la Madrid, când Halep s-a impus în optimi, cu 5-7, 6-3, 6-2. Atunci, la fel ca și la Roland Garros, Halep reușea să ajungă până în finală, unde era învinsă de Șarapova.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...
Ultima oră
Pe aceeași temă