9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep, calificată în sferturi la Beijing, după 7-6 (7/4), 5-7, 7-6 (7/1)...

Halep, calificată în sferturi la Beijing, după 7-6 (7/4), 5-7, 7-6 (7/1) cu Petkovic. Abandonează înaintea meciului cu Ivanovic

UPDATE ORA 13.00 Halep a abandonat din ambele probe, atât la dublu cât și la sumplu, la China Open. Românca trebuia să o întâlnească în sferturile probei de simplu pe Ana Ivanovic, 17 WTA.

Citește și Simona Halep s-a retras de la China Open. Poate pierde locul 2 mondial

——

UPDATE Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Beijing, acolo unde o va întâlni pe Ana Ivanovic, favorita numărul 9. Românca a trecut, în optimi, de Andrea Petkovic, 17 WTA, cu scorul de 7-6 (7/4), 5-7, 7-6 (7/1). Meciul s-a încheiat spectaculos, ambele jucătoare având inițiativa în ultimul set.

Citește și Halep o va întâlni pe Ana Ivanovic în sferturile turneului de la Beijing

—-

Simona Halep a făcut un meci nebun, cu a 17-a jucătoare a lumii, care a durat nu mai puțin de 2 ore 35 minute. Dacă primul set a fost echilibrat de la bun început, în celelalte două runde nemțoaica a revenit de la scorul de 0-2 (setul al doilea), respectiv 0-4 (setul decisiv). Halep nu a forțat însă mai deloc în setul al doilea, simțind că ar putea câștiga în trei seturi. Petkovic și-a pierdut treptat concentrarea, după setul doi, presiunea pe umerii săi fiind foarte mare, astfel că strategia celor 3 seturi a funcționat perfect pentru româncă.

Totuși poate că jocul ar fi fost rezolvat mult mai simplu de româncă dacă nu ar fi fost accidentată la coapsa stângă, ea cerând timeout medical la finalul primului set. Halep, cu toate că a surprins-o pe adversară, având cele mai multe lovituri câștigătoare (winners), i-a făcut acestea prea multe cadouri prin erorile sale neforțate (out, mingi trimise în plasă), deranjată fiind de durerile de la picior. După această victorie Halep conduce în meciurile directe cu scorul de 4-1.

Viitoarea adversară a Simonei va fi Ana Ivanovic (9 WTA, Serbia), care a învins-o pe o altă nemțoaică, Sabine Lisicki (25 WTA), scor 6-3, 7-5.

Live Text Halep – Petkovic: 7-6 (7/4), 5-7, 7-6 (7/1)

Tie-break: 7-1 MECI, HALEP!

6-6: Game, Petkovic. Românca a pierdut game-ul și a ajuns din nou la tie-break.

6-5: Game, Halep.

5-5: Game, Petkovic. Nemțoaica egalează, asta după ce Halep a avut 4-0.

Final de meci nebun!

5-4: Break, Petkovic. Nemțoaica face același lucru pe care l-a făcut și Halep, se impune în break-uri.

5-3: Break, Halep. Doar un singur punct făcut de Petkovic pe propriul serviciu.

4-3: Break, Petkovic. Halep are din nou probleme pe propriul serviciu, iar nemțoaica este tot mai periculoasă. Trei puncte făcute de Petkovic, după ce Halep a avut 4-0.

Chiar dacă Petkovic a câștigat ultimele 2 game-uri, Halep este cea care are jocul în mâini. Este suficient să-și câștige game-urile pe propriul serviciu și va câștiga și meciul.

4-2: Game, Petkovic. Nemțoaica a câștigat cu mari dificultăți pe propriul serviciu.

Tribunele sunt tot mai pline, probabil și datorită faptului că după această partidă va evolua Rafael Nadal, împotriva unui jucător german din afara top 100 mondial, Gojowczyk.

4-1: Break, Petkovic. În ciuda aparențelor, jocul este destul de echilibrat chiar și la acest scor, iar nemțoaica a făcut break-ul.

4-0: Break, Halep. Nemțoica pare să fi căzut în aceste momente, pentrea ea punctul psihologic al jocului fiind cel din game-ul precedent când Halep a făcut 3-0.

Românca simte jocul în aceste momente și dă totul pe teren. Strategia celor 3 seturi ar putea da roade.

3-0: Game, Halep. Românca se impune la capătul unui game strâns, în care nemțoaica a luptat cu toate armele sale. De două ori la Deuce, Simona a obținut în cele din urmă lovitura câștigătoare.

2-0: Break, Halep. Simona face spectacol la Beijing. Ea a reușit break-ul cu un lob superb peste Petkovic, după ce a atras-o pe nemțoiacă la fileu.

1-0: Game, Halep. Românca reușește să deschidă setul decisiv cu un game alb, unul de moral. Este important ca acum să forțeze, așa cum nu a făcut-o în al doilea set.

Meciul va fi decis în trei seturi. Românca nu a forțat foarte mult în setul al doilea, poate și pentru că a simțit condiția fizică mult mai bună a adversarei și a preferat să-și conserve energia pentru setul decisiv. Halep este accidentată la coapsa stângă, iar acest lucru s-a resimțit în jocul său. Ducerea meciului în 3 seturi poate fi și aceasta o strategie câștigătoare pentru româncă.

5-7: SET, Petkovic.

Halep are probleme destul de serioase cu accidentarea. Românca nu mai forțează jocul și pare să nu mai aibă forța de a scoate mingi trimise în altă direcție față de partea pe care se află. Cheia în aceste momente ar fi să o plimbe pe adversara sa pe tot terenul, altfel nemțoiaca va deveni letală.

5-6: Break, Petkovic. 

5-5: Break, Halep. Trei game-uri câștigate la rând și o revenire spectaculoasă, astfel poate fi sintetizat parcursul româncei din ultima parte a acestui set.

4-5: Game, Halep. Românca este aproape de a-și egala adversara, după o revenire spectaculoasă.

3-5: Break, Halep. Românca rupe seria de 5 game-uri consecutive, câștigate de nemțoaică.

Iată cum arată un raport al loviturilor câștigătoare/ și al greșelilor neforțate:16-6/34-21. Halep conduce la ambele capitole, din păcate și la greșeli neforțate. Acest lucru, care arată foarte bine realitatea din teren, înseamnă că Halep o surprinde deseori pe adversară, însă îi face cadou multe puncte prin greșeli neforțate (out, mingi trimise în fileu).

2-5: Break, Petkovic.

2-4: Game, Petkovic.

Românca are probleme destul de serioase, după ce nemțoaica și-a adjudecat 3 game-uri la rând.

2-3: Break, Petkovic. 

2-2: Game, Petkovic.

Tot mai multă lume pe arena centrală din Beijing. Majoritatea stau însă la inelele superioare, acolo unde, de altfel, se creează un ecou și mai mare al aplauzelor sau uralelor. Ambele jucătoare sunt susținute pentru a face un meci cât mai spectaculos.

2-1: Break, Petkovic. Nemțoiaca reintră în joc.

2-0: Break, Halep. Românca impresionează din nou și pare că a revenit pe traseul său normal. După un prim game, la serviciu, câștigat la limită, s-a impus categoric pe serviciul adversarei. Doar un punct a câștigat nemțoica.

1-0: Game, Halep. Românca și-a gășit game-ul pe propriul serviciu, însă nu a avut cel mai concludent joc de până acum. Au fost unele lovituri imprecise, fie din cauza presiunii, fie din cauza accidentării de la picior. Nu mai pare la fel de concentrată ca la finalul primului set.

Halep se ridică, timeout-ul medical a luat sfârșit, iar acum este gata pentru al doilea set. Românca servește prima.

Halep este în aceste momente întinsă și primește îngrijiri medicale. Ea are nevoie de masaje care să-i atenueze durerea din zona coapsei stângi, acolo unde este bandajată. Românca are un al doilea adversar, accidentarea la picior, care nu i-a dat deloc pace în acest turneu.

Românca s-a impus la limită în primul set. Însă este important, în economia jocului, faptul că Halep a reușit să câștige puncte grele spre finalul acestui set. Acest lucru îi va da și mai multă încredere în partea a doua, mai ales că nemțoaica și-a pierdut cumpătul și a lovit racheta de pământ. 

Tie-break: 7-4 SET, Halep!

6-6: Game, Halep. Românca reușește egalarea și duce primul set la tie-break.

5-6: Game, Petkovic. Nemțoaica a pierdut doar două puncte și a câștigat game-ul după ce Halep a trimis mingea în plasă. 

Halep este foarte imprevizibilă în aceste momente. Practic orice se poate întâmpla în acest moment. Este în stare să câștige game-uri la zero, pe propriul serviciu, dar și să le piardă la fel de ușor.

5-5: Game, Halep. Un nou game alb făcut de românca.

Deși este un meci strâns, Halep domină la câteva capitole importante, cum ar fi loviturile câștigătoare, acolo unde conduce cu 6-2. Acesta lucru înseamnă că românca reușește de mai multe ori să-și surprindă adversara cu lovituri imparabile. În schimb sunt destule greșeli, în urma cărora Halep pierde puncte prea ușor.

4-5: Game, Petkovic. Nemțoiaca trece pentru a doua oară în avantaj.

Meciul a devenit unul destul de strâns. Deși Halep a preluat de două ori inițiativa, până acum, Petkovic a revenit și ea imediat cu break. 

4-4: Break, Petkovic. Cel mai strâns game al meciului, cele două ajungând pentru prima dată la Deuce (40-40).

4-3: Break, Halep.

3-3: Game, Halep. Românca a făcut un joc foarte bun și a dominat clar în timpul acestui serviciu. Game alb pentru Simona Halep!

Românca a fost mai agresivă, a preluat inițiativa atunci când a făcut primul break al meciului, dar replica nemțoaicei nu s-a lăsat așteptată. Rămâne de văzut dacă a fost o decizie inspirată, sau nu, stârnirea adversarei de către Halep încă din începutul meciului, mai ales că nemțoiaca poate juca și ea foarte agresiv.

2-3: Game, Petkovic.

2-2: Break, Petkovic. 

2-1: Break, Halep. Un break important, câștigat de româncă încă din începutul partidei. 

1-1: Game, Halep. Scor în oglindă, după ce româncă a reușit și ea să-și câștige propriul serviciu la capătul unui game în care a pierdut tot un singur punct.

0-1: Game Petkovic. Meciul a început relaxat, cu nemțoaica reușind să câștige pe propriul serviciu. Halep i-a smuls un punct, dar se vede că nu vrea să forțeze în acest început de partidă.

Ora 7.41: A început partida. Petkovic este la serviciu în primul game.

Ora 7.35: Meciul este pe cale să înceapă. Cele două jucătoare au intrat pe teren, iar acum încep încălzirea. Cel mai probabil meciul va începe la ora 7.40.

—–

Turneul de categorie Premier Mandatory de la Beijing este cel mai important de dinainte de Turneul Campioanelor, astfel că fiecare victorie, sau înfrângere, valorează multe puncte, extrem de importante pentru româncă în clasamentul WTA. Amenințată în clasament de jucătoare precum Maria Șarapova sau Petra Kvitova, Halep are nevoie cel puțin de o calificare în sferturile de finală pentru a avea șanse la păstrarea locului 2 mondial și după acest turneu.

Halep va întâlni în optimi cea mai puternică adversară de până acum, din cadrul acestui turneu. Cele două s-au mai întâlnit de 4 ori până în prezent, Halep impunându-se de 3 ori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă