15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în sferturi, la Dubai, după 6-4, 6-3 cu...

Simona Halep s-a calificat în sferturi, la Dubai, după 6-4, 6-3 cu Pironkova. Ce spune românca despre viitoarea adversară

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în sferturile turneului Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o pe Țvetana Pironkova (47 WTA), cu scorul de 6-4, 6-3. Următoarea adversară a româncei este Ekaterina Makarova (9 WTA), pe care o întâlnește joi.

"M-am simțit foarte bine. Sunt prima dată în sferturi aici, la Dubai. Însă nu poți să pierzi dacă nu ești susținut din tribune, ca aici, nu? Am auzit chiar vorbindu-se românește…Finala de anul trecut de la Roland Garros m-a făcut mai puternică, inclusiv din punct de vedere mental", a spus Halep, după meci.

"Makarova e o jucătoare bună, a jucat mai bine decât mine la Australian Open. Atunci nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Am șansa mea, mă voi lupta pentru fiecare punct și sper că voi câștiga." Viitoarea adversară, Ekaterina Makarova, din Rusia, a eliminat-o pe Simona tot în sferturi, la Australian Open, la începutul anului.

Partida din sferturi va avea loc, joi, de la ora 17.00 (ora României), pe arena centrală. 

Citește și Tenis Dubai: Meci de coșmar pentru Halep. Din nou cu Makarova, în sferturi

Live Text Halep – Pironkova: 6-4, 6-3

6-3: Game, SET, Halep. Românca încheie partida cu un ultim game muncit mult.

5-3: Game, Pironkova. Simona ar fi putut câștiga și acest game, însă nu a mai forțat de această dată. Este sigură de victorie românca și probabil o va obține în game-ul următor.

5-2: Game, Halep. Românca a revenit de la 0-30 în acest game și a câștigat apoi două puncte, după schimburi intense de mingi. Adversara sa a acuzat unele dureri musculare, însă a continuat jocul, ea fiind bandajată la un picior.

4-2: Break, Halep. Simona reușește, cu mult calm, să facă puncte importante pe serviciul adversarei, cu toate că nici Pironkova nu a avut un joc slab de această dată.

3-2: Game, Halep. Simona își câștigă serviciul. Publicul continuă să aplaude la fiecare punct făcut de româncă.

2-2: Game, Pironkova. Simona a luat doar un punct pe serviciul adversarei, cu toate că a avut un joc foarte bun de picioare. Pironkova încă reușește să țină pasul cu Simona, cu toate că la nivel psihic este clar că românca domină jocul.

2-1: Game, Halep. Game foarte dificil pe serviciul româncei, în care Pironkova a fost la un pas de break. Însă Simona a fost mereu peste adversara sa în momentele decisive ale punctului. Cea mai frumoasă minge a fost la o minge cu stop trimisă de Halep, la limită, după care a urmat și returul bulgăroaicei, iar în cele din urmă Simona a forțat-o pe aceasta să greșească.

Simona are publicul de partea sa, iar steagurile românești, destul de multe, din tribune, lasă impresia că s-ar disputa în România meciul.

1-1: Re-break, Halep. Simona face un break alb. Cel mai categoric punct câștigat de româncă, până acum, pe serviciul adversarei.

0-1: Break, Pironkova. Cu toate că a avut 30-0, românca a cedat primul game, la fel cum a făcut-o și în setul 1.

A început setul al doilea, cu Halep la serviciu. Românca are publicul de partea sa, toată arena a făcut valuri înaintea începerii părții a doua a meciului.

6-4: Break, SET, Halep. Simona a încheiat setul în stil mare, după ce a câștigat ultimele două puncte cu un rever în lung de linie și apoi un forehand în lung de linie.

5-4: Game. Halep. Jocul Simonei funcționează aproape la cote maxime. După break, românca a reușit un game alb, iar bulgăroaica nu pare să-i mai poată pune mari probleme în acest moment. 

4-4: Break, Halep. A fost cel mai lung și mai dificil game al meciului, însă Halep și-a arătat clasa. Românca a cerut și un challenge inspirat la o fază în urma căreia arbitrul a acordat punct pentru adversară, după care s-a rejucat punctul.

Simona a reușit cel mai frumos punct al meciului. După un schimb de mingi în cross, care părea nesfârșit, Simona a trimis un slice la fileu, bulgăroaica a returnat, iar în final românca a reușit un passing shot (minge trimisă pe lângă adversară când aceasta se află la fileu).

3-4: Game, Halep. Simona și-a îmbunătățit serviciul, având în vedere că nu a mai pierdut la serviciu după primul game al partidei, când bulgăroaica a făcut break. Acum și româncare are nevoie de un break pentru a rămâne în set.

2-4: Game, Prionkova. Bulgăroaica are și foarte mult noroc azi, trimițând mingea pe tușă de 3-4 ori până acum.

Victor Ioniță i-a dat câteva sfaturi Simonei. I-a cerut să stea mai jos când primește și să-și plimbe mai mult adversara. Simona a spus că o deranjează reverul adversarei, care până acum a fost unul foarte bun.

2-3: Game, Halep. Românca a avut un joc bun și de această dată și i-a permis adversarei să câștige doar două puncte. Pironkova este o luptătoare, reușind în ultimele 2 game-uri să reintre în joc de la scorul de 40-0 pentru Simona.

1-3: Game, Pironkova. Românca a jucat foarte bine în acest game, însă adversara sa a salvat nu mai puțin de 3 mingi de break, după care s-a impus decisiv. Simonei i-au funcționat loviturile în lung de linie și cele în cross, dar și jocul de picioare. Pironkova scoate unele lovituri foarte bune, este clar că se află în formă maximă.

1-2: Game, Halep. Românca ia primul game în acest meci. Totuși adversara sa îi pune probleme serioase chiar și atunci când servește românca. Simona trebuie să-și regleze mai rapid loviturile, altfel greșelile, fie ele forțate sau neforțate, vor continua. Bulgăroaica este cunoscută drept o jucătoare foarte bună pe hard, suprafața de la Dubai.

0-2: Game, Pironkova. Început foarte bun pentru bulgăroaică, în timp ce românca încă își caută loviturile.

0-1: Break, Prionkova. Simona pierde primul serviciu, după un game în care nu a părut încălzită și în care a schimbat racheta. Probabil nu i-a plăcut racordajul.

0-0: Simona Halep are primul serviciu.

Meciul va începe în câteva minute.

——

Simona Halep, cap de serie numărul 1, joacă, miercuri, de la ora 17.00 (ora României), împotriva Țvetanei Pironkova (57 WTA, Bulgaria), în turul al treilea al turneului Premier 5 de la Dubai.

Partida Simonei cu Țvetana este prima de pe terenul central, din sesiunea de seară, fiind programată pentru ora 17.00. Dacă va trece și de Pironkova, Simona va da piept, în sferturi, cu Ekaterina Makarova (6), în fața căreia a pierdut în sferturile Australian Open.

Citește și Tenis Dubai: Meci de coșmar pentru Halep. Din nou cu Makarova, în sferturi

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea după ce a eliminat-o, marți, pe Daniela Hantuchova (47 WTA, Slovacia, 32 de ani), cu scorul de 6-2, 6-0. Românca a început turneul direct în turul secund, beneficiind de statutul de favorită. 

O jucătoare agilă pe suprafețele de joc rapid, de hard, dar și o luptătoare, Pironkova este o adversară periculoasă chiar și pentru o jucătoare de nivelul Simonei Halep. Halep și Pironkova nu s-au mai întâlnit până acum niciodată în circuitul WTA. 

Citește și Tenis Dubai: Halep a eliminat-o pe Hantuchova, scor 6-2, 6-0

Adversara sa din Bulgaria este o jucătoare cu rezultate bune pe suprafețele de hard, precum cea de la Dubai, lucru recunoscut și de Simona. Pironkova, 27 de ani, a urcat cel mai sus pe locul 31, în 2010. În același an reușea performanța carierei sale, semifinală la Wimbledon. Primul titlu al carierei a venit destul de târziu pentru bulgăroaică, în 2014, însă a fost o adevărată lovitură, ea reușind să câștige turneul Premier de la Sydney. Le-a învins, atunci, pe Saran Errani (cap de serie 7), Petra Kvitova (6) și Angelique Kerber (9), în condițiile în care bulgăroaica intrase pe tabloul principal din calificări.

Țvetana s-a calificat în turul al treilea după ce a trecut de Shuai Peng (cap de serie 16), scor 3-6, 6-4, 7-6 (7/5). În primul tur, bulgăroaica a trecut de Klara Koukalova (46 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-3.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă