20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în finală, la Dubai, după 2-6, 6-1, 6-1...

Simona Halep s-a calificat în finală, la Dubai, după 2-6, 6-1, 6-1 cu Wozniacki. Pliskova, în testul final!

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o pe Caroline Wozniacki, a treia favorită, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1.

"A fost uimitor, pentru că a fost un meci foarte dificil. Îi mulțumesc publicului. Nu poți pierde cu un astfel de public, am mai spus-o după meciul cu Pironkova… Cred că de la o zi la alta am jucat mai bine și am căutat în permanență să joc cel mai bun tenis al meu. Am fost și mai relaxata", a spus Simona Halep după meci.

Citește aici Ce a spus Simona despre Pliskova. Declarația completă a româncei, după semifinală

În finala turneului de la Dubai, românca o va întâlni pe Karoline Pliskova, a 17-a favorită. Pliskova (18 WTA) a trecut cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, după aproximativ 3 ore de joc, de Garbine Muguruza (24 WTA), cunoscută românilor pentru meciul de Fed Cup de la Galați.

Finala turneului de la Dubai, Halep – Pliskova are loc, sâmbătă, de la ora 17.00 (ora României).

Urmărește aici Live Text Halep – Pliskova: ora 17.00. Finala de la Dubai îi poate aduce înapoi Simonei locul 3 WTA
 

—–

Live Text Halep – Wozniacki: 2-6, 6-1, 6-1

6-1: Game, SET, Halep. Românca încheie cu un lovitura ei preferată, rever în lung de linie.

5-1: Break, Halep. Break alb, reușit de româncă. Simona va servi pentru câștigarea meciului și pentru calificarea în finală.

4-1: Game, Halep. Românca a apărat 2 mingi de break. 

3-1: Re-break, Halep. Meciul s-ar putea juca numai la break-uri de acum înainte. Românca ar putea să oprească însă această serie și să câștige cel de-al doilea game din acest set.

Wozniacki și-a chemat antrenorul, adică tatăl ei, la pauza dintre aceste game-uri. A avut nevoie de câteva sfaturi de natura tactică.

2-1: Break, Wozniacki. Daneza a revenit în forță, cu break, primul făcut de ea după primul set.

Românca nu stă foarte bine la serviciu, chiar dacă se află în avantaj, ea având 4 duble greșeli, față de doar una a adversarei.

Statisticile arată că Wozniacki a comis în setul al doilea, plus primul game al rundei actuale, nu mai puțin de 13 erori neforțate, față de doar 3 în primul set. S-a întors raportul, atât pe teren, cât și la statistici.

Wozniacki, care a suferit o ușoară accidentare în debutul acestui turneu, a reununțat la bandajul de la picior. Wozniacki pare să fie incomodată de orice, iar jocul ei nu mai este la același nivel ca în primul set.

2-0: Break, Halep.

1-0: Game, Halep. Românca începe în forță setul decisiv. Primul punct a fost și unul foarte disputat, în sensul că arbitrul l-a acordat adversarei, dar Halep a văzut mai bine unde s-a dus mingea și a cerut challenge. Halep a avut dreptate.

Se intră în setul decisiv.

6-1: Break, SET, Halep. Impresionant ce a reușit românca în fața unui fost lider WTA, o jucătoare care continuă să fie într-o formă foarte bună la cei doar 24 de ani ai săi.

5-1: Game, Halep. Foarte greu acest punct, însă tot pe atât de important. A fost cel mai lung game al partidei (aproape 9 minute). Puncte frumoase, câștigate în doi timpi în acest game. Dar nici Wozniacki nu a renunțat ușor la luptă, iar game-ul s-a prelungit foarte mult la Deuce.

4-1: Game, Wozniacki. Daneza rezistă asaltului dat de româncă și reușește să ia primul său punct din setul al doilea. 

4-0: Game, Halep. Românca ia și acest punct după schimburi lungi de mingi. Simona și-a plimbat adversara cum a vrut ea de această dată.

3-0: Break, Halep. Românca întoarce meciul în mod spectaculos. Parcă și adversara sa este mai moale acum.

2-0: Game, Halep. Simona face și al doilea punct al acestui set, însă cu unele dificultăți. Adversara sa joacă un tenis foarte bun, nu întâmplător a fost numărul 1 mondial.

1-0: Break, Halep. Românca face primul său break din acest meci, ceea ce o va ajuta enorm la capitolul încredere.

A început setul al doilea.

Statistici setul 1 H-W: 16-3 erori neforțate. Românca a fost vulnerabuilă mai ales pe serviciul al doilea.

Wozniacki se dovedește a fi o nucă prea tare pentru româncă. Simona comite în continuare greșeli neforțate, așa cum a făcut toată săptămâna, însă de această dată are în față o adversară care lovește foarte bine și rareori face greșeli neforțate. La cum a decurs primul set, pe Simona o așteaptă o altă înfrângere la scor.

2-6: Break, SET, Wozniacki.

2-5: Game, Wozniacki. Românca suferă cumplit pe serviciul adversarei. Daneza controlează meciul la nivel tactic. Simona a comis deja 13 erori neforțate.

2-4: Game, Halep. Românca a făcut un serviciu foarte bun, cu toate că adversara sa a crescut foarte mult față de primele 2 game-uri ale partidei. Românca s-a impus din nou printr-un joc foarte bun de picioare, unul dintre punctele sale forte.

1-4: Game, Wozniacki. 

1-3: Break, Wozniacki. Daneza lovește foarte bine, cu toate că nu practică un tenis agresiv. Reușește astfel să câștige primul break.

1-2: Game, Wozniacki. Până acum fiecare și-a câștigat propriul serviciu, iar meciul arată foarte echilibrat. Totuși românca pare mai agresivă, ceea ce este i-ar putea aduce puncte importante.

1-1: Game, Halep. Românca începe în forță meciul, cu un game alb și un as.

0-1: Game, Wozniacki.

0-0: A început partida. Wozniacki are primul serviciu.

Jucătoarele au intrat pe teren, iar în scurt timp vor începe încălzirea. Meciul va începe în jurul orei 18.30.

—–

UPDATE 18.05 Prima semifinală a turneului, care precedea meciul Simonei Halep, s-a încheiat. Karolina Pliskova (18 WTA) este prima finalistă de la Dubai, după ce a trecut de Muguruza, scor 6-4, 5-7, 7-5, după aproximativ 3 ore de joc.

În câteva minute va începe meciul dintre Simona Halep, cap de serie numărul 1 și Caroline Wozniacki, a 3-a favorită.

UPDATE 17.10 Meciul Halep – Wozniacki va începe cu întârzieri, deoarece prima semifinală, disputată pe același teren, nu s-a încheiat încă.

Garbine Muguruza (24 WTA) și Karolina Pliskova (18 WTA) se luptă în prima semifinală a turneului de la Dubai. Meciul a trecut deja de două ore și a intrat în setul decisiv. 

——-

Simona Halep, cap de serie numărul 1, joacă, vineri, de la ora 17.00, în semifinalele turneului Premier 5 de la Dubai, împotriva danezei Caroline Wozniacki, a treia favorită. Cine se impune de această dată preia conducerea în întâlnirile directe.

După ce și-a luat revanșa în fața Ekaterinei Makarova, jucătoare care a reușit să transmită un semnal puternic la vârful clasamentului WTA, Simona Halep are din nou o adversară de top, iar ce este și mai important o rivală directă la locul 4 mondial. Wozniacki (5 WTA, fost lider mondial) este o contracandidată la locul ocupat în acest moment de Simona. Totuși ca să urce pe 4 ar trebui ca daneza să câștige următoarele trei turnee, inclusiv cel de la Dubai, un scenariu puțin probabil. În plus Simona are și ea nevoie să câștige acest turneu tocmai pentru a părăsi locul 4 mondial și pentru a reveni pe poziția a treia.

Scorul în întâlnirile directe dintre româncă și fostul lider mondial este de 1-1, iar meciul de vineri se anunță unul poate la fel de greu ca și cel cu Makarova. Prima întâlnire dintre ele, câștigată de daneză, a avut loc în 2012, tot la Dubai (scor 6-2, 6-3). Halep și-a luat revanșa, în 2013, la New Haven, când s-a impus cu 6-2, 7-5.

Citește și Halep – Makarova 6-3, 1-6, 7-5. Meci incredibil, la Dubai

Simona își va afla și viitoarea posibilă adversară din finală, chiar înainte de startul acestei partide. Tot pe arena centrală, înaintea meciului Halep – Wozniacki, este programată cealaltă semifinală, dintre Garbine Muguruza (24 WTA), pe care românii o cunosc din meciul de Fed Cup de la Galați și Karolina Pliskova (18 WTA).

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă