14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep a câștigat turneul de la Dubai, după 6-4, 7-6 (7/4)...

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai, după 6-4, 7-6 (7/4) cu Pliskova. Al zecelea titlu îi readuce locul 3 mondial!

Simona Halep, cap de serie numărul 1, a câștigat turneul Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o, în finală, pe Karolina Pliskova, a 17-a favorită, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/4). Este cel de-al zecelea titlu pentru româncă, iar de luni va reveni pe locul trei mondial.

"Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Am jucat foarte bine, adversara a jucat bine. Felicitări (n.r. Pliskovei) pentru un turneu mare! Este foarte greu să exprim în cuvinte cum mă simt. Este un turneu mare pentru mine. Anul trecut am câștigat la Doha. Sunt fericită!" – este reacția campioanei de la Dubai, Simona Halep.

Vezi aici Tot ce a declarat Simona Halep după câștigarea turneului de la Dubai

"Știam că ea (n.r. adversara) are un serviciu foarte bun, așa că mi-am antrenat returul, am crezut în el, am dorit sa câștig acest titlu și am făcut totul pentru asta…"

După cel de-al zecelea turneu al carierei, respectiv al doilea de categorie Premier 5, românca va reveni, începând de luni, pe locul 3 mondial.

Citește și Titlul de la Dubai îi readuce Simonei locul 3 mondial, dar și câștiguri de peste 7 milioane de dolari

—–

Live Text Halep – Pliskova: 6-4, 7-6 (7/4)

Tiebreak: 7-4

6-6: Break, Pliskova. Românca pierde acest punct după un joc total. Adversara sa a avut un retur foarte bun.

Simona servește din nou pentru câștigarea partidei.

6-5: Break, Halep. Incredibil ce se întâmplă la Dubai. Schimb de mingi spectaculos. Nivelul partidei este la cote maxime, meci foarte intens.

5-5: Re-break, Pliskova. Adversara a salvat o minge de meci și apoi a întors soarta acestui punct.

5-4: Break, Halep. Românca reușește break-ul din nou, iar acum va servi pentru câștigarea finalei. Dacă primul set s-a jucat mai mult la serviciu, de această dată cele mai importante puncte s-au câștigat la break.

4-4: Re-break, Pliskova. Niciun punct nu a câștigat Halep de această dată, dar Karolina a avut mult noroc, două dintre mingi bărbierind fileul înainte de a cădea în terenul româncei.

4-3: Break, Halep. Simona a reușit în acest game un punct impresionant. Adversara a încercat să o plimbe pe româncă stânga-dreapta, iar Simona a reușit să ajungă o minge trimisă în cross, deși părea imposibilă. Nu doar că a ajuns-o, însă a trimis-o cu dosul rachetei fix în spatele fileului, pe terenul Pliskovei. A fost un passing shot impresionant, probabil cel mai frumos punct al meciului

3-3: Game, Halep. Românca a luat unul dintre puncte cu un challenge foarte inspirat. La final, deși punctul se încheiase, serviciul Simonei fusese în out, iar Pliskova a văzut asta, motiv pentru care a cerut challenge. S-a rejucat ultima minge a acestui punct, iar românca s-a impus.

Pliskova pare mai proaspătă după timeout-ul medical pe care și l-a luat.

2-3: Game, Pliskova. Karolina câștigă acest game, cu un serviciul mult mai bun decât până acum.

2-2: Game, Halep. Simona câștigă ultimele două game-uri și o egalează pe adversara sa. Românca este din nou în creștere de formă.

Timeout medical: Pliskova dă primele semne de oboseală. Merge la vestiare, după ce a acuzat probleme medicale. Meciul va fi reluat cel mai probabil după 5 minute. Simona nu ia pauză, continuă să facă exerciții de încălzire în timp ce își așteaptă adversara.

1-2: Re-break, Halep. Punct extrem de important, câștigat de româncă. Un singur punct a câștigat cehoaica la serviciu. Simona a forțat-o mai mereu să greșească.

0-2: Break, Pliskova. Simona a câștigat un singur punct pe serviciul său, de această dată. Karolina a avut și ceva noroc.

Statistici primul set Halep-Pliskova: 1-2 ași, 2-0 duble greșeli, 9-15 erori neforțate

0-1: Game, Pliskova. Cehoaica face primul game alb.

Începe setul al doilea.

6-4: Game, SET, Halep. Românca a cedat un singur punct în acest game. A câștigat unul dintre puncte după un schimb frumos de mingi, la finalul căruia românca a trimis un forehand de la fileu.

Simona servește pentru câștigarea setului.

5-4: Game, Pliskova. Românca a avut două puncte în față, însă nu a reușit să țină de acest avantaj, iar adversara și-a câștigat serviciul.

5-3: Game, Halep. Românca își majorează avantajul, ce este drept ajutată puțin de două greșeli ale adversarei. Serviciul româncei nu a fost la cel mai înalt nivel, în ciuda scorului.

Cehoaica își cheamă antrenorul, uneori aceste discuții s-au dovedit extrem de utile pentru aceasta. Între timp se schimbă și mingile.

4-3: Break, Halep. Românca reușește un break curat, iar publicul este în extaz. Toată arena îi strigă numele Simonei. Nu este nicio diferență față de Arenele BNR, de la București.

3-3: Game, Halep. Românca a revenit după ce a fost condusă în acest game. Trebuie să-și plimbe cât mai mult adversara, pe linie de fund a terenului.

Publicul de la Dubai este de partea Simonei, multe steaguri românești în tribune, aproape la fel ca la București. Arena este plină, doar câteva sectoare de sus fiind neocupate deoarece nu au fost deschise pentru acest turneu.

2-3: Game, Pliskova. Cehoaica are un serviciu foarte bun. Nu riscă mult, motiv pentru care până acum servit doar cu primul serviciu. Va avea de furcă românca din acest punct de vedere.

Loviturile câștigătoare pentru Simona este clar că vor fi cele în lung de linie, fie cu forehand sau pe rever. Pliskova rareori are răspuns la astfel de lovituri.

2-2: Game, Halep. Simona câștigă un prim game dificil al meciului, un prim moment psihologic. Românca încheie acest game cu un passing shot, în stil mare.

1-2: Game, Pliskova. Cehoaica își face serviciul, nu însă fără a avea probleme. Meciul este destul de egal până acum, cu toate că Simona dă impresia că deține controlul la nivel tactic.

1-1: Game, Halep. Românca reușește un game în oglindă, cedând tot 2 puncte adversarei.

0-1: Game, Pliskova. Cehoaica își câștigă primul serviciu, cu toate că a cedat două dintre puncte. Serviciul Pliskovei este și azi la nivel înalt.

0-0: Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales ca adversara sa să servească prima. 

Începe finala de la Dubai. Jucătoarele au intrat pe teren, iar în scurt timp încep încălzirea.

——

Simona Halep, cap de serie numărul 1, dispută, sâmbătă, de la ora 17.00, finala turneului Premier 5 de la Dubai, împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, a 17-a favorită. Meciul are o miză uriașă, românca putând urca din nou pe locul 3 mondial.

Finala dintre Simona Halep și Karolina Pliskova este programată pentru ora 17.00 (ora României), iar cu două ore înainte, tot pe arena centrală, va începe finala de la dublu. Cel mai probabil meciul Simonei nu va avea întârzieri mai mari de 10-15 minute, de această dată.

Halep vs Pliskova

Simona Halep: 4 WTA; 23 de ani, 5 luni; 1, 68 m (înălțime); Constanța; 9 titluri WTA (1 – 2015); Premier 5 Doha (cel mai important titlu).

Karolina Pliskova: 18 WTA; 22 ani, 11 luni; 1, 86 m (înălțime); Praga (Cehia); 3 titluri WTA (toate de categorie International, ultima treaptă WTA).

Citește aici ce spune Simona despre adversara sa din finala turneului de la Dubai

Halep vs Pliskova în ultimele 4 Grand Slam-uri: Roland Garros (Finală vs Turul 2); Wimbledon (Semifinale vs Turul 2); US Open (Turul 3 amândouă); Australian Open (Sferturi vs Turul 3).

Pliskova, care vine dintr-o țară cu una dintre cele mai bogate tradiții în tenis din Europa, a fost aproape de cel mai important titlul al carierei, anul acesta, la turneul Premier de la Sydney. Acolo însă a pierdut finala cu numărul 1 al țării sale, Petra Kvitova. Ultimul turneu al Karolinei a fost cel de la Anvers, acolo unde a fost învinsă, în semifinale, tot de o conațională a sa, Lucie Safarova. Rezultatele sale i-au adus un salt important în clasamentul WTA, astfel că după turneul de la Dubai cehoaica va ocupa minim locul 13 mondial, cu toate că la începutul anului se afla pe poziția a 23-a. 

Fără îndoială, Pliskova a crescut constat în ultimul an, iar acum se află la cel mai înalt nivel al carierei sale, astfel că Halep nu va avea un meci ușor nici de această dată.

În semifinale, Halep a trecut de Caroline Wozniacki, a treia favorită, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1. Pliskova a eliminat-o pe Garbine Muguruza (24 WTA), scor 6-4, 5-7, 7-5, după aproximativ 3 ore de joc.

Citește și Simona Halep s-a calificat în finală, la Dubai, după 2-6, 6-1, 6-1 cu Wozniacki

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă