9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat, în pas alergător, în optimile Wuhan Premier 5....

Simona Halep s-a calificat, în pas alergător, în optimile Wuhan Premier 5. Victorie rapidă cu Pavlyuchenkova

Simona Halep, principala favorită, a debutat cu o victorie rapidă la turneul Premier 5 de la Wuhan, după ce a eliminat-o pe Anastasia Pavlyuchenkova, 32 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1, după doar o oră și cinci minute.

Simona Halep a dominat categoric cea de a șasea întâlnire cu rusoaica, ajungând la un zdrobitor 6-0. Românca a debutat direct în turul al doilea în competiția din China, datorită faptului că se numără printre primele 4 favorite.

Halep va juca în optimi, miercuri, când o va întâlni pe britanica Johanna Konta, 66 WTA.

Urmărește aici LIVE TEXT Simona Halep – Johanna Konta: miercuri, în optimile Wuhan Premier 5. Duel în premieră!

—-

LIVE TEXT Halep – Pavlyuchenkova: 6-2, 6-1

6-1: Game, SET, MECI! Simona merge în optimile Wuhan.

5-1: Break, Halep. Serie incredibilă a româncei, care acum va servi pentru a câștiga partida.

4-1: Game, Halep. Nicio problemă reală pentru româncă nici de această dată.

3-1: Break, Halep. Simona revine la fel de încrezătoare după pauza facilitată de apariția primelor picături de ploaie.

La Wuhan începe ploaia. Partida a fost reluată, iar rusoaica are serviciul.

2-1: Game, Halep. Statisticile arată 5-20 în dreptul erorilor neforțate, cu cele mai puține pentru româncă.

1-1: Game, Pavlyuchenkova.

1-0: Game, Halep.

Setul al doilea începe tot cu românca la serviciu. Statisticile arată un raport al erorilor neforțate incredibil: doar 3 pentru Halep – 12 Pavlyuchenkova. Rusoaica are însă ceva mai multe lovituri câștigătoare.

6-2: Break, SET, Halep. Simona face din nou break-ul, ajutată și de cele două duble greșeli ale adversarei. Românca a avut nevoie de doar 33 de minute pentru a câștiga un prim set pe care l-a dominat aproape în totalitate.

5-2: Game, Halep. Românca a salvat trei mingi de break pentru a-și putea câștiga serviciul de aceasta dată. Se vede o îmbunătățire în jocul adversarei.

4-2: Game, Pavlyuchenkova. Rusoaica a reușit un serviciu perfect, încheind cu game alb acest punct.

4-1: Game, Halep. Românca domină începutul de meci, având patru game-uri consecutive după doar 17 minute.

3-1: Break, Halep. Românca își îmbunătățește plasamentul, iar adversara ajunge cu greu mingile trimise pe linie. Simona pare să-și fi intrat mult mai repede în joc față de alte meciuri.

2-1: Game, Halep. Simona trece la conducere după cel de-al doilea său game la serviciu.

1-1: Rebreak, Halep. Românca îi răspunde cu rebreak adversarei, după ce a dominat-o clar pe serviciul acesteia.

0-1: Break, Pavlyuchenkova. Rusoaica a câștigat 4 mingi consecutive pentru a reveni de la 0-40.

Ora 16.51: A început partida, cu Halep la serviciu.

Ora 16.38: S-a încheiat partida anterioară, cu victoria Petrei Kvitova (3 WTA). În câteva minute va începe meciul Simonei Halep.

Ora 16.05: Meciul anterior, dintre Kvitova și Gavrilova continuă foarte strâns în setul al treilea, astfel că partida Simonei va începe cel mai probabil după ora 16.30.

UPDATE ora 15.35: Meciul va începe cu întârzieri din cauza partidei anterioare, dintre Petra Kvitova (cap de serie 3) și Daria Gavrilova, care nu s-a încheiat, iar la această oră continuă cu setul decisiv.

Simona Halep, 2 WTA o întâlnește, marți, pe Anastasia Pavliucenkova (Rusia), 32 WTA, în turul al doilea al turneului de la Wuhan, de categorie Premier 5.

Meciul dintre Halep şi Pavliucenkova va avea loc pe arena centrală, partida urmând să înceapă în jurul orei 15.30. Înaintea acestui meci, de la ora 13.30, se va disputa o altă partidă, dintre Kvitova (a treia favorită) și Gavrilova.

Simona Halep, în calitate de principală favorită, debutează la Wuhan direct în partida din turul al doilea, în timp ce adversara sa a învins-o, în prima rundă, pe o altă conațională a sa, Svetlana Kuznețova, 31 WTA, scor 6-0, 6-1.

Halep și Pavlyunchenkova, ambele în vârstă de 24 de ani, s-au întâlnit de cinci ori până acum, de fiecare dată impunându-se românca.

Bilanțul meciurilor directe Halep – Pavlyunchenkova 5-0: Cincinnati 2015 (7-6/6, 6-2), Sofia 2013 (6-3, 6-3), Moscova 2013 (6-2, 6-1), Tokyo 2013 (3-6, 7-6/5, 3-0 abandon), Dubai 2012 (6-4, 6-2).

Rusoaica a reușit o singură dată să-i ia un set Simonei, însă acest lucru nu o va împiedica să facă un meci mare împotriva numărului 2 mondial, mai ales după meciul incredibil din primul tur. Pavlyuchenkova a cucerit 7 titluri în carieră, însă niciunul anul acesta. Ea a pierdut singura finală disputată, de la Washington, în favoarea americancei Sloane Stephens (pe atunci 35 WTA). La US Open, rusoaica s-a oprit încă din turul secund, pierzând în fața unei jucătoare venite din calificări.

Halep are un bilanț al victoriilor de 47-13, în timp ce rusoaica a înregistrat doar 22 victorii și 19 eșecuri.

Simona Halep trebuie să vină cu o strategie diferită față de Guangzhou, după ce acolo s-a oprit în sferturile de finală, pierzând cu numărul 74 mondial, Denisa Allertova.

Anteriorul turneu de categorie Premier 5 la care a participat Halep a fost cel de la Cincinnati, unde românca nu doar că a trecut de sportiva rusoaică, dar a ajuns și în finala competiției, pierdută în fața Serenei Williams.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă